Razer neemt smartphone-startup Nextbit over

Razer, bekend om zijn krachtige gaming-laptops en bizarre prototypes, heeft smartphone-startup Nextbit overgenomen, zo maakten de twee bedrijven maandag bekend.

Nextbit, wiens Android-aangedreven Robin-smartphone vorig jaar de aandacht trok vanwege zijn unieke styling en ingebouwde cloudopslagopties, heeft zichzelf grotendeels gefinancierd via Kickstarter-campagnes. Het bedrijf is van plan om de verkoop van Robin, Recode-rapporten, stop te zetten en te opereren als een onafhankelijke business unit binnen Razer, wat voor de huidige eigenaren geen onmiddellijke veranderingen betekent.'Om het simpel te zeggen, we zullen precies doen wat we al die tijd hebben gedaan, alleen groter en beter', zei Tom Moss, CEO van Nextbit, in een verklaring. Garantieclaims op de Robin worden gehonoreerd voor ten minste zes maanden, en software-updates en beveiligingspatches zullen tot februari 2018 blijven stromen, zei Moss.

Die updates en patches zijn van cruciaal belang voor de bruikbaarheid van de Robin, misschien meer dan die van concurrerende Android-telefoons, aangezien een van de opvallende kenmerken van de Robin de mogelijkheid is om apps en foto's in de cloud op te slaan wanneer de interne opslag van de telefoon op is. De verkoopprijs van $ 399 van Robin was inclusief maximaal 100 GB cloudopslag.

Verwant

  • Nextbit: geen Robin-telefoon voor Verizon, SprintNextbit: geen Robin-telefoon voor Verizon, Sprint

Hoewel updates voor volgend jaar een zekerheid lijken te zijn, is het minder duidelijk wat er zal gebeuren met de plannen van Nextbit buiten de huidige Robin, die alleen voor GSM is en daarom beperkt is tot AT&T en T-Mobile in de VS. Het bedrijf moest een CDMA-versie voor Sprint en Verizon opgeven, pre-orders en mensen die het ondersteunden op Kickstarter terugbetalen.

Het is ook onduidelijk wat de langetermijnplannen van Razer zijn na de overname. Zal het gebruik maken van het talent van Nextbit (veel van de ontwerpers van Robin zijn HTC en Google alums) om ooit een eigen smartphone te maken? Een woordvoerder van Nextbit weigerde op dat punt commentaar te geven. In een verklaring zei de medeoprichter en CEO van Razer, Min-Liang Tan, alleen dat 'Met het talent dat Nextbit naar Razer brengt, kijken we ernaar uit om meer disruptie teweeg te brengen en ons bedrijf op nieuwe gebieden te laten groeien.'

Het kopen van een startup met een buzzwaardig product is niet vreemd voor Razer. In 2015 nam het bedrijf Ouya over, makers van op Android gebaseerde gamesoftware en consoles voor tv's. Ouya verliet uiteindelijk zijn console om zich te concentreren op zijn software-assets, waaronder een contentcatalogus en een online retailplatform.

Aanbevolen verhalen

Plex neemt Watchup nieuwsstreamingservice over

Watchup verzamelt meer dan 150 nieuwsbronnen zoals CBS, CNN en Vox, zodat gebruikers hun eigen nieuwsuitzendingen kunnen samenstellen.

Streef koste wat kost startupsucces na in 'The Founder'

Winnen betekent dat je succesvol bent, maar je zult een prijs moeten betalen.

Is de smartphone al verouderd?

Moderne smartphones hebben het goed gedaan, maar het volgende grote technologische paradigma is er misschien al.

De nieuwe Razer Blade Pro ruilt gimmicks in voor 4K-gamingkracht

Voor het eerst in jaren is de 'Pro'-laptop van Razer eigenlijk zijn beste.