Rapport: Nvidia, AMD plannen GPU's voor het delven van cryptovaluta

De steeds krachtigere grafische kaarten zijn een zegen voor pc-gamers en programmeurs voor kunstmatige intelligentie, maar al die rekenkracht kan ook van pas komen wanneer u digitale valuta's zoals Bitcoin mineert.

Daarom is de maker van grafische kaarten Asus van plan om een ​​versie van zijn AMD- en Nvidia-gebaseerde kaarten te verkopen die specifiek zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van valutafanaten, meldde CNBC dinsdag. De Asus Mining P106 en Asus Mining RX 470 verschenen deze week op de website van het bedrijf, hoewel er geen informatie over prijzen of beschikbaarheid is.Asus beschrijft de RX 470 als 'serieus duurzaam, waardoor 24/7 gebruik mogelijk is voor ononderbroken muntproductie'. Het heeft een AMD Radeon RX 470 en 4 GB toegewezen RAM. Het is dus geen kaart waarop je zou rekenen om maximale framesnelheden te halen tijdens het spelen van een game met een resolutie van 4K, maar de combinatie van kracht en prijs zou aantrekkelijk moeten zijn voor valutaminers, die doorgaans een klein bedrag verdienen door als verificatieservice te dienen voor transacties die gebruikmaken van digitale valuta.

Verwant

  • Blockchain: de onzichtbare technologie die de wereld verandert Blockchain: de onzichtbare technologie die de wereld verandert

Elke dag registreren miners transacties in het grootboek en ontvangen ze bitcoins voor elk blok dat ze registreren. Ooit was het voor individuele miners mogelijk om grote sommen geld te verdienen door nieuwe valuta te 'ontdekken', maar die beloningen zijn steeds moeilijker te verkrijgen. Dus een redelijk geprijsde maar krachtige GPU zou de interesse kunnen wekken van miners die weten dat het maanden of zelfs jaren zal duren voordat ze hun hardware-investering terugverdienen.

Kiezen voor de door Nvidia aangedreven P106 verhoogt het toegewezen RAM-geheugen tot 6 GB, hoewel de meeste andere specificaties overeenkomen met de RX 470.

Nvidia weigerde commentaar te geven op de nieuwe mijnbouwspecifieke GPU's, en AMD en Asus reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar. AMD vertelde CNBC begin juni dat de 'nieuw oplevende markten voor cryptocurrency-mijnbouw' de vraag naar zijn grafische kaarten dreven.

Aanbevolen verhalen

Gerucht: Apple plant Siri-luidspreker

Een op zichzelf staande Siri-luidspreker zou Apple volgens Bloomberg helpen om beter te concurreren met Google Home en Amazon Echo. Zoek het volgende week op WWDC.

Hoe u de nieuwste NVIDIA-, AMD- of Intel grafische stuurprogramma's op Ubuntu kunt krijgen

Dankzij Steam voor Linux ondersteunen meer games Linux dan ooit. Maar net als in Windows vereisen veel van deze games de nieuwste grafische stuurprogramma's voor optimale prestaties en de minste bugs. De nieuwste versies van Ubuntu kunnen nieuwere stuurprogramma's bevatten, maar niet noodzakelijk de meest recente.

Hoe heeft het toevoegen van geheugen de gamingprestaties voor een AMD APU aanzienlijk verbeterd?

Wanneer u de hardware van uw computer opwaardeert, is het een gegeven dat u een prestatieverbetering verwacht, maar soms krijgt u een onverwacht significante toename boven waar u op had gerekend. De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een verwarde, maar gelukkige gamer te begrijpen hoe hij geluk had toen hij zijn upgrade