Rapport: Uber stelt systeem in om Sting-operaties te dwarsbomen

Regeringsfunctionarissen voerden steekoperaties uit om te voorkomen dat Uber in sommige steden actief zou zijn, dus kwam Uber met een plan om hen terug te steken, volgens een vrijdag gepubliceerd rapport van de New York Times.

Het plan, dat volgens de Times nog steeds loopt, staat intern bekend als 'greyballing' of VTOS, een afkorting voor 'schending van de servicevoorwaarden'. Wanneer Uber vermoedt dat iemand zijn app gebruikt op een manier die het ongepast acht, bijvoorbeeld door een geheime operatie uit te voeren om Uber-chauffeurs te identificeren, zal het bedrijf spookauto's op de app weergeven om de persoon in verwarring te brengen en zelfs handmatig een rit annuleren als de persoon slaagt erin om te worden gekoppeld aan een bestuurder.The Times, die vier huidige en voormalige Uber-medewerkers citeerde die over greyballing spraken, meldde dat het systeem nu meestal buiten de VS wordt gebruikt, maar werd gebruikt om functionarissen in Parijs, Portland, Oregon en andere steden te dwarsbomen die op gespannen voet stonden met de rit -begroeting. De juridische afdeling van Uber was volgens de Times op de hoogte van de praktijk.

Verwant

  • Uber-CEO biedt excuses aan na gebrek aan respect voor Uber-chauffeur Uber-CEO biedt excuses aan na gebrek aan respect voor Uber-chauffeur

De tactieken die Uber gebruikt als onderdeel van het greyballing-programma zijn zo geavanceerd als je zou verwachten van een bedrijf dat bekend staat om zijn sluwheid en minachting voor bestaande regelgeving. Ze omvatten het opzetten van een geofence rond de kantoorgebouwen van overheidsfunctionarissen en het doorzoeken van profielen op sociale media om te bepalen of een gebruiker een ambtenaar was die waarschijnlijk betrokken zou zijn bij een geheime operatie, meldt de Times.

Er zijn ook low-tech onderdelen van de operatie met ouderwetse speurtochten: Uber stuurde mensen naar elektronicawinkels om de apparaatnummers te registreren van goedkope mobiele telefoons die ambtenaren zouden kunnen kopen om hun identiteit te maskeren, volgens de Times.

In een verklaring erkende Uber zijn praktijk van greyballing, waarvan het zei dat het bedoeld was om fraude en misbruik aan te pakken. 'Dit programma weigert ritverzoeken aan frauduleuze gebruikers die onze servicevoorwaarden schenden - of dat nu mensen zijn die chauffeurs fysiek schade willen toebrengen, concurrenten die onze activiteiten willen verstoren, of tegenstanders die samenspannen met functionarissen over geheime 'prikkels' die bedoeld zijn om chauffeurs in de val te laten lopen' en Uber-woordvoerder zei.

Aanbevolen verhalen

Onderzoekers slaan volledig computerbesturingssysteem op DNA op

Onderzoekers codeerden zes bestanden in DNA: een volledig computerbesturingssysteem, een film, een Amazon-cadeaubon van $ 50, een computervirus, een Pioneer-plaquette en een studie uit 1948 door informatietheoreticus Claude Shannon.

In About-Face zal Uber een vergunning voor zelfrijdende auto's in Californië aanvragen

De ride-hailing-app voerde eerder aan dat hij de vergunning van $ 150 niet nodig had, omdat er altijd mensen aanwezig waren in zijn autonome Volvo XC90-SUV's.

5G-schema wordt verplaatst naar 2019

Qualcomm en Samsung kondigen modems aan voor potentiële 5G-iPhones en kabelverslindend internet.

Samsung Gear VR instellen en gebruiken

Dus je hebt je Samsung Galaxy-apparaat en de bijbehorende virtual reality-headset van het bedrijf, Gear VR. Dat is geweldig! Gear VR biedt een geweldige, goedkope voorproefje van wat virtual reality te bieden heeft. Laten we je laten zien hoe je dat ding helemaal klaar en werkend krijgt, zodat je het aan je gezicht kunt vastbinden en