Rapport: Apple, Carl Zeiss ontwikkelen slimme bril

Volgens blogger Robert Scoble ontwikkelen Apple en Carl Zeiss AG een slimme bril.

Onder verwijzing naar een niet nader genoemde medewerker van Zeiss, tipte Scoble een 'licht paar augmented reality/mixed reality-brillen die mogelijk dit jaar worden aangekondigd'.Scoble zei dat hij vertegenwoordigers van Zeiss op de Consumer Electronics Show van vorige week ertoe had aangezet te bevestigen dat de Duitse fabrikant met Apple samenwerkt.

'En dat verklaart waarom er geen augmented reality was in de stand van Zeiss, hoewel het midden in het AR-gebied was', schreef hij in een Facebook-bericht van maandag.

Scoble verwachtte aanvankelijk dat de specificaties in 2018 zouden worden gelanceerd - een datum die onlangs werd bevestigd door Bloomberg. De nieuwssite in november beschreef een augmented reality-apparaat dat draadloos verbinding maakt met een iPhone om informatie in het gezichtsveld van de gebruiker weer te geven.

Maar op basis van de aanwezigheid van Zeiss op CES 2017, gelooft Scoble dat de bril dit jaar zal debuteren.

Een woordvoerder van Zeiss weigerde commentaar te geven op het rapport; Apple heeft niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van PCMag om commentaar.

Bijna twee jaar geleden doken voor het eerst geruchten op, wat suggereert dat Cupertino werkt aan een draagbaar augmented reality-product, waarvoor het bedrijf in juni een patent won.

Verwant

  • Qualcomm-aangedreven brillen bieden een (dure) smaak van ARQualcomm-aangedreven brillen bieden een (dure) smaak van AR

Ondertussen verspreidde begin vorig jaar het nieuws dat Apple in het geheim een ​​VR- en AR-onderzoeksteam aan het samenstellen is, dat al prototype-headsets heeft gebouwd.

CEO Tim Cook is zeker enthousiast over de technologie en vertelde ABC's Robin Roberts in de herfst dat AR 'ons de mogelijkheid geeft om te zitten en erg aanwezig te zijn, met elkaar te praten, maar ook andere dingen, visueel, voor ons beiden. ons te zien' en virtual reality 'echt cool' te noemen.

Zie voor meer informatie CES: Looking Through Augmented Reality Glasses at Our Enterprise Future.

Aanbevolen verhalen

Waarom je een advocaat nodig hebt bij het ontwikkelen van een app

Voor de meerderheid van jullie die dit lezen, is de kans groot dat je niet ver van je smartphone bent. Ze zijn een wezenlijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden en hebben geïntegr...

Sorry Apple, Samsung's Note 7-verlies is China's winst

Huawei, Oppo en BBK waren de enige smartphoneleveranciers in de wereldwijde top vijf die de verkoop en het marktaandeel vergrootten.

Geek Trivia: Carl Sagan noemde welke film over tijdreizen het meest nauwkeurig was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!