Rapport: de essentiële telefoon van Andy Rubin is exclusief voor de sprint

De nieuwe telefoon van Android-maker Andy Rubin zal in eerste instantie niet essentieel zijn voor klanten van de top drie mobiele providers in de VS.

Dat komt omdat Rubin's Essential-telefoon exclusief voor Sprint zal zijn in de VS wanneer het in de nazomer in de verkoop gaat, volgens USA Today.'We wedden graag met waar we denken dat de markt naartoe gaat, in tegenstelling tot waar de markt was', zegt Essential President Niccolo de Masi tegen USA Today. 'Ik heb het gevoel dat we een nieuw merk en een nieuw bedrijf in consumentenelektronica zijn en dat we samenwerken met het netwerk van de toekomst.'

Er is geen woord over hoe lang de exclusieve samenwerking van Essential met Sprint zal duren. Sprint reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van PCMag om commentaar. Het bedrijf is momenteel de nummer 4 mobiele provider van het land, achter Verizon, AT&T en T-Mobile.

De Essential PH-1-telefoon, die eind vorige maand werd onthuld, is zo ontworpen dat alle accessoires, zoals een 360-gradencamera die je apart koopt, magnetisch op het apparaat klikken.

Verwant

  • Essentiële PH-1 vs. Galaxy S8: gestroomlijnde vlaggenschepen worden geconfronteerd Essentiële PH-1 vs. Galaxy S8: gestroomlijnde vlaggenschepen worden geconfronteerd

Je zult geen logo's vinden op de PH-1, die een titanium body en een keramische achterkant heeft. Qua specificaties heeft het een 5,71-inch 'edge-to-edge display' met een resolutie van 2.560 bij 1.312, een 8 MP camera aan de voorkant en een 13 MP camera aan de achterkant. Aan de binnenkant bevat de Android-telefoon een Qualcomm Snapdragon 835-processor, een 3040 mAh-batterij met snellaadmogelijkheden, 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte.

Rubin sprak met een groep verslaggevers op de Wired Business Conference van vorige week en noemde Essential een 'pro-consumentenmerk' dat je niet vraagt ​​om een ​​nieuwe rare dongle elke keer dat er een nieuw accessoire uitkomt.

'Consumenten moeten mij vertellen of hier genoeg innovatie in zit', zegt Rubin. 'De 360 ​​graden camera en het magnetische accessoire zijn twee dingen. We zitten in een verzadigde smartphonemarkt waar iedereen die een smartphone wil er een heeft, en de consument voelt de innovatie niet meer. De reden dat we deze magnetische connector hebben gebouwd, is om continu innovatie te produceren en deze in realtime aan de consument te laten zien. Het is bijna als software-updates voor hardware.'

Aanbevolen verhalen

Essentiële telefoon is exclusief voor Amerika's 4e grootste provider

Zou je overstappen op Sprint voor een smartphone gemaakt door de maker van Android?

Een nadere blik op de essentiële telefoon van Andy Rubin

Rubin onthult meer details over Ambient OS, de interoperabiliteitsstrategie van Essential, en legt uit waarom je het geen 'modulaire smartphone' zou moeten noemen.