Een rapport maken in MS Access 2003 met behulp van de wizard Rapport

Microsoft Access wordt binnen veel bedrijven gebruikt om informatie op te slaan en te openen. U kunt ook eenvoudig een eenvoudig rapport maken met behulp van de Rapportwizard.

Open uw Access-database en klik op Rapporten onder het veld Objecten aan de linkerkant. Klik in de bovenste werkbalk op de knop Nieuw om een ​​nieuw rapport te starten.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 1Selecteer in het venster Nieuw rapport Rapport Wizard en kies daaronder in de vervolgkeuzelijst welke query of tabel u gegevens wilt verzamelen om het rapport te maken. In dit geval wil ik een rapport maken over de klanten van Tech_Company. Nadat u de juiste gegevens hebt geselecteerd, klikt u op OK.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 2

In dit volgende deel van de wizard kunt u de verschillende velden selecteren uit de tabel of query die u hebt geselecteerd. Dit is geweldig als u alleen een rapport wilt maken op basis van specifieke gegevens in een tabel. Markeer de informatie in de Beschikbare velden en druk op de pijlknop om deze naar de Geselecteerde velden te verplaatsen. Hier heb ik de voornaam, achternaam, stad en telefoonnummer van de klant geselecteerd. Op dit punt zou je Voltooien kunnen selecteren, maar laten we wat meer functionaliteit van de wizard gebruiken, klik op Volgende.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-gebruik-rapport-wizard foto 3

In dit venster kunt u ervoor kiezen om groepering toe te voegen aan verschillende delen van uw gegevens. Omdat ik een eenvoudig rapport demonstreer (er komen binnenkort extra tutorials over het schrijven van aangepaste rapporten), klik gewoon op Volgende.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 4

Hier kiest u in welke volgorde de gegevens in het rapport worden weergegeven. Dit is een aanpassing die u moet beslissen op basis van hoe u de gegevens wilt presenteren. Hier kies ik ervoor om de achternaam van elke klant in oplopende volgorde te sorteren.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-gebruik-rapport-wizard foto 5

Hier kiest u de lay-out van het rapport. Nogmaals, afhankelijk van hoe u de gegevens wilt presenteren, wordt de lay-out bepaald. Voor dit rapport kies ik Lay-out = Tabel, Oriëntatie = Portret, en ik vind het meestal het beste om ervoor te zorgen dat het vakje Pas de veldbreedte aan zodat alle velden op een pagina passen. Dit zorgt ervoor dat alle relevante gegevens op elke pagina staan ​​en niet verspreid over meerdere pagina's. Klik op Volgende.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 6

Vervolgens kiest u de stijl of het uiterlijk van het rapport. Gebruik opnieuw uw beste creatieve oordeel. Voor dit verslag kies ik voor Bold. Klik op Volgende.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 7

Je bent bijna klaar! Kies een naam voor uw rapport. Als dit een rapport wordt dat u van plan bent om af en toe op te slaan en uit te voeren, zorg dan voor een goede naamgevingsconventie, zodat u en andere databasegebruikers het rapport gemakkelijk kunnen vinden en uitvoeren. Nadat u uw rapport een naam heeft gegeven, klikt u op Voltooien.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 8

U ziet nu de resultaten van het door u gemaakte rapport. Vanaf hier kunt u het rapport afdrukken, teruggaan en ontwerpwijzigingen aanbrengen, of misschien extra tabellen of velden toevoegen. Als u tevreden bent met hoe het rapport eruitziet, sla het dan op en u kunt het ophalen wanneer u het nodig heeft.

maak-een-rapport-in-ms-access-2003-met-rapport-wizard foto 9

Als je helemaal niet bekend bent met Access, raad ik je aan om naar de Roadmap to Access 2003 Training te gaan.

Meer verhalen

Internet Explorer-pictogram toevoegen aan Windows XP / Vista Desktop

Ik weet wat je denkt. Kan ik niet gewoon een snelkoppeling maken? Natuurlijk kan je dat. Maar met deze aanpassing kunt u het native Internet Explorer-pictogram opnieuw maken zoals het was in eerdere versies van Windows.

Gemakkelijk back-uppen en herstellen van Firefox-profielen

Het overbrengen van een Firefox-profiel van de ene computer naar de andere kan lastig zijn als u dit handmatig moet doen. Natuurlijk kunt u de Firefox-profielmap vinden en deze vervolgens naar de nieuwe machine kopiëren, maar dan verschijnt deze niet automatisch in de lijst, enz.

Reset identiteitskolomwaarde in SQL Server

Als u een identiteitskolom op uw SQL Server-tabellen gebruikt, kunt u de volgende invoegwaarde instellen op elke gewenste waarde. Een voorbeeld is als u uw ID-kolom wilt nummeren op 1000 in plaats van 1.

Optionele updates uitschakelen of verbergen in Windows Vista

Een van de dingen die me gek maken op Windows Vista zijn alle optionele updates die in de Windows Update-lijst verschijnen. Ik wil naar Windows Update kijken en zien dat er geen updates zijn, niet zien dat er een lijst is met 14 taalpakketten die ik niet echt nodig heb

Browsen met tabbladen uitschakelen in Internet Explorer 7

Waarom u browsen met tabbladen wilt uitschakelen, is mij een raadsel, maar ik heb een verzoek ontvangen voor een registerhack om IE7 te dwingen geen tabbladen te gebruiken. Ik kan alleen maar aannemen dat het te maken heeft met het voorkomen dat gebruikers te veel verwarring krijgen bij het upgraden van IE6.

Maak Windows Vista-afsluitservices sneller

Hoe meer toepassingen u in Windows installeert, hoe langer het duurt voordat de computer is uitgeschakeld. Dit geldt met name voor toepassingen die een service installeren die wordt uitgevoerd wanneer de computer opstart, en nog meer voor services die weigeren snel af te sluiten of een time-out hebben wanneer ze worden afgesloten.

Schakel het paneel met favoriete koppelingen uit in Windows Vista Verkenner

Als u het nieuwe paneel Favoriete koppelingen in het Windows Vista Verkenner-paneel niet leuk vindt, realiseert u zich misschien niet dat het echt het navigatiedeelvenster wordt genoemd en dat het uiterst eenvoudig uit te schakelen is.

Start het zoekvak van uw startmenu in Windows Vista

Vista Start Menu Gezondheid Zonder Start++

Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.

Toon aantal processors op Linux

Als je net je Linux-box hebt geüpgraded, of als je je afvraagt ​​hoeveel processors een externe server heeft, is er een snelle en vuile opdracht die je kunt gebruiken om het aantal processors weer te geven.