Verslag: Facebook Eyes Hollywood voor Original TV Push

Netflix heeft Orange is the New Black, Amazon heeft Transparent, Hulu heeft The Handmaid's Tale en Apple heeft... Planet of the Apps. Nu probeert een andere webgigant het originele programmeerspel: Facebook.

Volgens The Wall Street Journal is Facebook in gesprek met 'Hollywood-studio's en -bureaus over het produceren van shows van tv-kwaliteit'. Het rapport, dat niet bij naam genoemde mensen citeert die bekend zijn met de zaak, zegt dat Facebook van plan is om zijn oorspronkelijke programmering ergens voor het einde van deze zomer te lanceren, met shows gericht op kijkers in de leeftijd van 13 tot 34 jaar.In een verklaring aan PCMag bevestigde Nick Grudin, Vice President of Media Partnerships van Facebook dat het bedrijf 'een kleine groep partners en makers ondersteunt bij het experimenteren met het soort shows waar je een community omheen kunt bouwen - van sport tot comedy tot realiteit voor gaming', eraan toevoegend dat ze 'gefocust zijn op episodische shows'.

'We financieren deze shows nu rechtstreeks, maar in de loop van de tijd willen we veel makers helpen video's te maken die worden gefinancierd via producten voor het delen van inkomsten', voegde Grudin eraan toe.

Facebook 'lijkt op zoek te zijn naar shows in de trant van het drama 'Pretty Little Liars' op Freeform... of vergelijkbaar met ABC's 'Scandal' en realityhit 'The Bachelor'', meldt de Journal.

Verwant

  • En de Emmy gaat naar...Facebook?En de Emmy gaat naar...Facebook?

Facebook heeft al groen licht gegeven voor het drama Strangers van Refinery 29, dat in januari debuteerde op het Sundance Film Festival, en 'dicht bij een deal' staat voor een reboot van MTV's Loosely Exactly Nicole, die Viacom eerder dit jaar na één seizoen annuleerde. The Journal bevestigde ook een eerder bericht dat Facebook de reality-competitieserie Last State Standing heeft besteld bij de producenten van American Ninja Warrior.

Facebook heeft blijkbaar een aardige cent begroot voor deze push naar originele inhoud: tot $ 3 miljoen per aflevering, wat volgens het rapport ongeveer dezelfde prijs is als andere premium tv-shows. Het bedrijf is ook geïnteresseerd in 'meer gematigde scriptprogramma's in het bereik van gemiddeld tot hoog zes-cijferig per aflevering', zeggen de bronnen van de krant. Facebook vraagt ​​naar verluidt ook om korte, meestal niet-gescripte inhoud van makers zoals BuzzFeed en Refinery 29.

In tegenstelling tot Netflix en Amazon is Facebook van plan om zijn shows aflevering voor aflevering uit te brengen, merkt de Journal op. Het sociale netwerk is ook niet geïnteresseerd in programma's 'over kinderen en jonge tieners, maar ook in politieke drama's, nieuws en shows met naaktheid en grof taalgebruik'.

Aanbevolen verhalen

Start een inzamelingsactie via Facebook Safety Check

De functie voor persoonlijke inzamelingsacties debuteerde voor het eerst in maart, maar Facebook maakt deze nu rechtstreeks toegankelijk vanuit Safety Check.

De Xbox One X versus de originele Xbox One: wat is er veranderd?

Terwijl Project Scorpio vorig jaar op de E3 werd geplaagd, was het pas gisteren dat we eindelijk eens goed konden kijken naar de nieuwste console van Microsoft, nu de Xbox One genoemd...

ARM Eyes Mobile AI met nieuwe processors

De nieuwe Cortex-A55 en Cortex-A75 maken deel uit van een nieuwe ARM-chiparchitectuur die geavanceerde kunstmatige-intelligentietoepassingen kan aandrijven.

Het digitale kluisje dat Hollywood wil dat je gebruikt: UltraViolet uitgelegd

UltraViolet is een digitaal kluisje voor je films, ontworpen door de grote filmstudio's. Het is een reactie op iTunes: studio's willen niet dat al hun klanten iTunes gebruiken terwijl Apple het enige bedrijf is dat de leiding heeft.