Rapport: Apple plant grote Mac Pro-vernieuwing

Op de markt voor een nieuwe Mac Pro? Misschien wilt u een tijdje wachten om er een te kopen als u kunt wachten, omdat er enkele grote veranderingen op komst zijn.

Volgens TechCrunch geeft Apple zijn bestaande Mac Pro vandaag een 'performancebump' en is van plan om later dit jaar verbeterde iMacs aan te kondigen. Maar Apple heeft later enkele grotere veranderingen voor de Mac Pro.In een recent gesprek met een kleine groep verslaggevers zei Apple's Senior Vice President van wereldwijde marketing Phil Schiller dat de technologiegigant uit Cupertino 'in het proces is van ... de Mac Pro volledig te heroverwegen', aldus het rapport. Het is iets waar Tim Cook vorig jaar december op hintte.

'Als we een pauze hebben gehad in upgrades en updates, dan spijt dat ons - wat er met de Mac Pro is gebeurd - en we komen met iets geweldigs om het te vervangen', voegde hij eraan toe.

Schiller vertelde verslaggevers dat Apple momenteel bijna 100 miljoen Mac-gebruikers heeft. Het is vier jaar geleden dat de Mac Pro een belangrijke update kreeg, maar daar komt verandering in. Apple werkt aan een nieuwe Mac Pro en een nieuw extern Pro-scherm, maar verwacht niet dat deze op korte termijn uitkomen.

Verwant

  • 2016 MacBook Pro toont indrukwekkende vermogenswinst2016 MacBook Pro toont indrukwekkende vermogenswinst

'Als onderdeel van het maken van een nieuwe Mac Pro - het is per definitie een modulair systeem - zullen we ook een Pro-scherm maken', zei Schiller volgens TechCrunch. 'Nu zie je die producten dit jaar niet meer; daar zijn we mee bezig. We vinden het heel belangrijk om iets geweldigs te creëren voor onze professionele klanten die een modulair Mac Pro-systeem willen, en dat zal langer duren dan dit jaar.'

Voorlopig werkt Apple de bestaande Mac Pro bij voor klanten die niet vele maanden kunnen wachten tot het nieuwe model uitkomt. Vanaf vandaag biedt de $ 2.999 Mac Pro een 6-core Intel Xeon-processor, dubbele AMD FirePro D500 GPU's en 16 GB geheugen. De $ 3.999-versie biedt een 8-coreprocessor en dubbele D700 GPU's.

De Mac Pro-upgrade komt nadat Apple vorige maand stilletjes een nieuwe iPad van $ 329 aankondigde om de iPad Air 2 te vervangen. Het bedrijf paste ook zijn iPhone-reeks aan door een (PRODUCT)RED iPhone 7 of iPhone 7 Plus toe te voegen en de iPhone SEin 32GB uit te brengen en 128GB-capaciteiten ter vervanging van de bestaande 16GB- en 64GB-modellen.

Aanbevolen verhalen

Apple heeft spijt van de Mac Pro, belooft hem in 2018 opnieuw te lanceren

De volgende Mac Pro wordt een ‘complete heroverweging’.

Clarizen heeft zojuist PowerPoint-creatie gemaakt, financiële planning eenvoudiger

Clarizen is erop gericht om samenwerking voor haar klanten eenvoudiger en veel sneller te maken.

Rapport: Apple Mulling HBO, Showtime, Starz-bundel

Apple biedt de drie premiumkanalen al afzonderlijk aan, maar met deze nieuwe bundel zou je ze samen kunnen kopen, hopelijk tegen een lagere prijs.

Microsoft's Twitch-concurrent, Beam, krijgt een grote update

'Beam 2' heeft een gloednieuwe startpagina en speler, verbeterde videokwaliteit en Xbox Live-aanmeldingen.