Ransomware vereist dat je een onmogelijk moeilijk spel speelt

Ransomware is een term die veel meer mensen de afgelopen jaren zijn gaan herkennen toen hackers zich realiseerden hoe lucratief het kon zijn. Wanneer een machine is geïnfecteerd met ransomware, wordt het hele systeem vergrendeld met encryptie en wordt een betaling geëist om weer toegang te krijgen. Vooral bedrijven zijn het doelwit, maar zelfs openbare bibliotheken en ziekenhuizen hebben eronder te lijden. Nu heeft een grap-ransomware de maker een rood gezicht gegeven.Een niet-gegradueerde student in Korea die naamloos blijft, besloot als grap ransomware genaamd Rensenware te maken. De naam is een woordspeling op een Japans bullet hell shooter-videospel dat in 2009 werd uitgebracht, genaamd Touhou Seirensen (vertaald betekent het Undefined Fantastic Object). Je kunt de game in actie zien in de onderstaande video, die je ook zou moeten helpen begrijpen waarom deze games de term 'bullet hell' gebruiken.

In tegenstelling tot de meeste ransomware die geld vraagt, eist Rensenware dat je het spel speelt dat het bevat en 'meer dan 0,2 miljard op LUNATIC-niveau' scoort. Iedereen die van bullet hell shooters houdt, gaat de uitdaging graag aan, maar er is één probleem: het spel is onmogelijk moeilijk.

Verwant

  • Waarom kan de CIA Ransomware niet uitroeien? Waarom kan de CIA Ransomware niet uitroeien?

De maker van Rensenware vertelde Kotaku dat hij de malware had gemaakt omdat hij zich verveelde. Toen hij klaar was, uploadde hij het naar GitHub en viel toen in slaap. Toen hij wakker werd, realiseerde hij zich dat de grap-ransomware zich had verspreid en dat mensen besmet raakten. Hij slaagde er ook in zichzelf per ongeluk te infecteren en vond het onmogelijk om de vereiste 200.000 te scoren om zijn eigen machine te ontgrendelen.

Sindsdien heeft hij zijn excuses aangeboden en een tweede stuk software uitgebracht dat Rensenware op geïnfecteerde machines neutraliseert. Hoewel vervelend voor iedereen die besmet was, is het meer gênant voor de maker. Maar omdat hij het project openlijk heeft vrijgegeven, is dit misschien niet het laatste dat we ervan zien. Rensenware zou in een veel kwaadaardigere vorm kunnen terugkeren.

Aanbevolen verhalen

Garmin's Forerunner 935 smartwatch weet hoe hard je traint

Het apparaat is speciaal gebouwd voor serieuze hardlopers en triatleten.

Experimentele muziekvideo verandert elke keer dat je deze afspeelt

Filmmakers gebruikten algoritmen om willekeurige video-inhoud te kapen.

Geen angst voor ransomware als je deze 5 beveiligingstips kent

Ransomware zorgt tegenwoordig voor opschudding en claimt computers en data enorm. Als je de ransomware-statistieken afgaat, zijn 54% bedrijven in het VK aangevallen door...

Rapport: SF Transit Hacker eist $ 73K

De vermeende hacker verspreidde malware 'voor geld, niets anders'.