Trim de opgeblazen vensterranden van Windows Vista

Windows Vista heeft standaard enorme randen, waarschijnlijk om te pronken met de nieuwe transparantie. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgeslankte, minimale aanpak, kunt u deze instelling eenvoudig configureren om het redelijker te maken.

Hier is de normale vensterrand, die u waarschijnlijk gewend bent. De randen zien er nog belachelijker uit als je Aero niet gebruikt.

trim-windows-vista-and-8217;s-opgeblazen-venster-randen foto 1En hier is de vensterrand nadat we de opvulling hebben verwijderd. Veel minder verloren ruimte!

trim-windows-vista-and-8217;s-opgeblazen-venster-randen foto 2

Om deze wijziging aan te brengen, moeten we het klassieke dialoogvenster Uiterlijkinstellingen openen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Personaliseren. Klik vervolgens op Vensterkleur en uiterlijk:

trim-windows-vista-and-8217;s-opgeblazen-venster-randen foto 3

Als je Aero hebt ingeschakeld, moet je klikken op Eigenschappen klassiek uiterlijk openen voor meer kleuropties�?.

Klik op de knop Geavanceerd en wijzig de vervolgkeuzelijst in Randopvulling. De standaard is ingesteld op 4. Ik heb de mijne op nul gezet voor de tweede schermafbeelding hierboven.

trim-windows-vista-and-8217;s-opgeblazen-venster-randen foto 4

Een instelling van 1 of 2 zou waarschijnlijk redelijker zijn voor uw systeem. Je moet het uitproberen en kijken wat je het beste bevalt.

Meer verhalen

Installeer Subversion met Web Access op Ubuntu

Dit artikel behandelt het installeren van subversion met de apache-module, zodat het gemakkelijk toegankelijk is vanaf andere systemen op een openbaar netwerk. Als u een veiligere svn-server wilt, kunt u svnserve+ssh gebruiken, wat niet in dit artikel wordt behandeld.

Hoe u gewaarschuwd kunt worden wanneer iemand uw artikel heeft gegraven

Digg.com is absoluut de grootste bron van verkeer die de meeste auteurs van inhoud ooit zullen zien. Het Digg-effect kan uw site binnen een uur verlammen, dus het is fijn om te weten of iemand een van uw artikelen bij Digg heeft ingediend. Hier is een snelle en vuile truc voor het instellen van een waarschuwing.

Verander de GRUB Menu Timeout op Ubuntu

Wanneer je Ubuntu-systeem opstart, zie je het GRUB-menu als je op de Esc-toets drukt, of als je het menu standaard hebt ingeschakeld. Het enige probleem hiermee is dat de standaardtime-out slechts 3 seconden is. Misschien wil je dit bedrag verhogen... of misschien zelfs verlagen. Een van beide is eenvoudig.

Toon standaard het GRUB-menu op Ubuntu

Wanneer Ubuntu opstart, zie je normaal gesproken kort een scherm dat zegt dat GRUB wordt geladen. even geduld aub... Druk op Esc om het menu te openen...

Hoe u uw Ubuntu-kernel kunt aanpassen

Kernelaanpassing is niet voor iedereen. Houd er rekening mee voordat u dit probeert, dat het uw systeem kan breken.

Extern bureaublad (VNC) inschakelen op Kubuntu

Kubuntu bevat de ingebouwde mogelijkheid om andere gebruikers de desktop te laten besturen. Net als Ubuntu kunt u gebruikers toegang geven tot de desktop en deze beheren via de VNC-client. In tegenstelling tot Ubuntu zijn er veel meer opties.

IIS installeren op Windows 7 of Vista

Als u een ontwikkelaar bent die ASP.NET gebruikt, is IIS (Internet Information Server) een van de eerste dingen die u op Windows 7 of Vista wilt installeren. Houd er rekening mee dat uw versie van Windows mogelijk niet met IIS wordt geleverd. Ik gebruik Windows 7 Ultimate-editie.

Installeer TrueCrypt op Ubuntu Edgy

TrueCrypt is een fenomenale open-source schijfversleutelingssoftware die op Windows of Linux draait. Helaas werkt het installatieprogramma niet zo goed op Ubuntu Edgy, dus ik heb dit artikel gemaakt om u door het proces te helpen.

Snel kopiëren en plakken met de muis inschakelen op SecureCRT

SecureCRT gebruikt de toetsen Ctrl+Ins en Shift+Ins voor kopiëren en plakken in plaats van de normale Windows-standaardwaarden van Ctrl+C / V. De reden waarom dit wordt gedaan is omdat de meeste unix- of linux-varianten die toetsen gebruiken als onderdeel van de shell.

Sneltoetsen voor Bash (Command Shell voor Ubuntu, Debian, Suse, Redhat, Linux, enz.)

De standaardshell op de meeste Linux-besturingssystemen wordt Bash genoemd. Er zijn een aantal belangrijke sneltoetsen waarmee u vertrouwd moet raken als u van plan bent veel tijd op de opdrachtregel door te brengen. Deze sneltoetsen zullen u veel tijd besparen als u ze leert.