Rainlendar2 installeren op Ubuntu

Rainlendar is een kalendertoepassing die niet veel ruimte in beslag neemt op uw bureaublad. Je kunt het gebruiken om gebeurtenissen en taken bij te houden, en met de pro-versie kun je zelfs synchroniseren met netwerkagenda's.

Het installeren van Rainlendar op ubuntu is uiterst eenvoudig. Download het bestand en pak het uit waar u maar wilt.

installatie-rainlendar2-op-ubuntu foto 1Dubbelklik op het bestand Rainlendar in de uitgepakte map om het uit te voeren. Zo ziet de kalender eruit:

installatie-rainlendar2-op-ubuntu foto 2

Om het automatisch te laten opstarten wanneer u zich aanmeldt bij ubuntu, gaat u naar Systeem Voorkeuren Sessies

Klik op Opstartprogramma's en klik op de knop Toevoegen. Gebruik de bladerknop om de map te vinden waarin u rainlendar hebt geïnstalleerd en klik op OK.

installatie-rainlendar2-op-ubuntu foto 3

Meer verhalen

Installeer KDE (Kubuntu) op Ubuntu

De standaard desktop van Ubuntu gebruikt de Gnome-vensterbeheerder, wat een moeilijke overgang kan zijn voor Windows-gebruikers. Het KDE-bureaublad zou veel bekender zijn voor Windows-gebruikers, omdat KDE iets heeft dat vergelijkbaar is met het startmenu.

Globale adreslijst van Exchange exporteren om toegang te krijgen

Outlook geeft u geen optie om de Exchange Global Address-lijst naar een willekeurig formaat te exporteren. Je hebt niet eens de mogelijkheid om te sorteren tijdens het zoeken, wat me gek maakt.. Als ik wil zien wie er op het kantoor in Houston werken, wil ik niet de hele lijst hoeven door te nemen.

Ontdek welke artikelen het populairst zijn op uw site met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Ontdek welke zoekwoorden bezoekers naar uw site trekken met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Een Windows 10-stijl startmenu krijgen in Windows 8.1

Op 21 januari kondigde Microsoft officieel de nieuwe functies aan die in Windows 10 zouden worden opgenomen. Hoewel je zult moeten wachten op de release om van de meeste nieuwe functies te genieten, kun je vandaag profiteren van het nieuwe Windows 10 Start-menu.

Digitaal rechtenbeheer (DRM)

Digital Rights Management (DRM) is een soort toegangscontroletechniek die wordt gebruikt door houders van auteursrechten, uitgevers en hardwarefabrikanten om het gebruik, de manipulatie en de distributie van digitale inhoud na de eerste verkoop van die inhoud te beperken.

Pandora's nieuwe streaming audio-desktoptoepassing (bèta)

Voor alle fans van Pandora heeft het bedrijf eindelijk een coole desktop-applicatie voor ons gemaakt! Natuurlijk hebben we nog steeds een internetverbinding nodig om Pandora te laten werken. Hier kunnen we het installatieproces bekijken en enkele functies van de applicatie laten zien. Houd er rekening mee dat dit project nog steeds in is

Hoe videobestanden naar MP3 te converteren met VLC

Soms wil je misschien een videobestand converteren naar een mp3 om mee te nemen op een iPod of om gewoon naar de audio te luisteren zonder de video. Vandaag bekijken we hoe u het gratis programma VLC kunt gebruiken om videoformaten naar een mp3 te converteren.

Een QuickNote-functie toevoegen aan Firefox

Wilt u een ingebouwd notitieblok voor uw Firefox-browser? Zie hoe nuttig QuickNote kan zijn voor uw dagelijkse browsen.

Vind de locatie van uw computer met Windows 7 en Geosense

Met GPS uitgeruste smartphones maken het gemakkelijk om routebeschrijvingen, het weer en nog veel meer op locatie gebaseerde services op te vragen, omdat ze automatisch weten waar u zich bevindt. Met Geosense kunt u deze functionaliteit naar elke Windows 7-computer brengen, zelfs als deze geen GPS-chip heeft.