De verbonden handbagage van Raden is strak en slim, maar krap

raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 1

Ik denk niet dat er iets belangrijkers is voor het arsenaal van een frequente reiziger dan een betrouwbare handbagage, maar moet het ook slim zijn? Een huisnijverheid van aangesloten bagagemakers lijkt van wel te denken. Terwijl sommige bedrijven zich hebben gericht op het inpakken van hun tassen met componenten, probeert een startup genaamd Raden een meer afgemeten aanpak te volgen. Dat is waar zijn A22-aangesloten handbagage van pas komt: het is een fascinerende poging om technologisch gemak te combineren met de eenvoud van hoogwaardige bagage. Dus wat krijg je precies voor $ 295?

Galerij: Raden A22 handbagage review | 14 foto's

raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 214  • raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 3
  • raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 4
  • raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 5
  • raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 6+10

De A22 is een klein, slank ding, verstoken van zakken, externe compartimenten of de stoere uitstraling van andere polycarbonaat koffers. In feite is de eerste indicator dat u met iets ongewoons werkt, een set USB-poorten aan de achterkant, direct achter de telescopische handgreep. Ze zijn aangesloten op een batterij van 7.800 mAh, wat vaak van pas kwam bij het opladen van mijn gadgets bij luchthavenpoorten. Die batterij is verbonden met een processor en Bluetooth-module in de tas, die op hun beurt verbinding maken met een iOS-app. (Er komt een Android-versie 'binnenkort', is mij verteld.)

Als dit allemaal basaal klinkt, is dat omdat het zo is - en zo houdt het bedrijf ervan. Josh Udashkin, CEO van Raden, vertelde me dat zijn team ervoor zorgde reizigers niet te overladen met geconnecteerde functies, en er de voorkeur aan gaf de technologie te laten fungeren als een 'lokmiddel' voor een verder stijlvolle, goed gebouwde tas.

raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 7

Krediet waar het moet: Raden heeft geweldig werk geleverd door deze tas in elkaar te zetten. Met 8,4 pond terwijl hij leeg is, is de A22 een verrassend licht stuk, maar net zwaar genoeg om te voorkomen dat hij omvalt wanneer je hem op zijn vier wielen rolt. Bovendien kwam mijn testapparaat in een mooi onopvallend glanzend zwart, hoewel er meer kleurrijke opties beschikbaar zijn voor stijlbewuste mensen. Eerlijke waarschuwing voor potentiële kopers: deze afwerking ziet er in eerste instantie geweldig uit, maar verwacht niet dat de glans lang aanhoudt. Het duurt niet lang voordat er krassen en slijtage verschijnen, vooral nadat je een paar vluchten hebt gemaakt waarbij de bagagevakken vol zijn en je de A22 in het vrachtruim moet controleren.

Er is ook een ingebouwde weegschaal die het gewicht van de koffer naar de app stuurt. Tot nu toe was het een nauwkeurige functie (in ieder geval in vergelijking met mijn vertrouwde oude draagbare bagageweegschaal), maar het is minder nuttig in dit handbagagemodel dan in Raden's full-size A28-tas. Toegegeven, luchtvaartmaatschappijen houden vast aan hun bagagelimieten, en weinig dingen zijn zo vervelend als proberen een koffer op een weegschaal te zetten. Aan de andere kant hebben de meeste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen geen limieten voor hoe zwaar uw handbagage mag zijn; zolang je hem in een bagageruimte boven je hoofd kunt hijsen, zit je goed. Dat gezegd hebbende, als je nog steeds paranoïde bent over het gewicht van je handbagage, biedt de app advies over het beleid van specifieke luchtvaartmaatschappijen.

raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 8

De Raden-app kan ook proberen te achterhalen waar je tas is als je hem uit het oog bent verloren. Klinkt essentieel, niet? Daar ben ik het mee eens, behalve dat een paar tekortkomingen ervoor zorgen dat het systeem niet zo waardevol is als het belooft. Aangezien de tassen van Raden geen GPS hebben, kun je alleen achterhalen waar je vermiste tas is als een andere Raden-eigenaar in de buurt binnen het bereik van het energiezuinige Bluetooth-signaal van de tas komt. Kortom, de telefoon van de andere Raden-fan zou de tas hebben opgemerkt en locatie-informatie met tijdstempel naar een server hebben gestuurd, en uiteindelijk naar mij. Aangezien niemand anders op mijn lokale luchthaven een Raden had, zou ik pech hebben gehad als iemand er met de mijne vandoor was gegaan.

Wie weet of het merk ooit populair genoeg zal worden om deze functie ook echt van pas te laten komen. Ik kan het bedrijf niet kwalijk nemen dat het ambitieus is, maar een meer praktische oplossing zou leuk geweest zijn.

De technologie die hier wordt gebruikt, is niet verbluffend, maar werkt meestal goed. Wat de A22 voor de meeste mensen echt zal maken of breken, is de hoeveelheid dingen die je erin kunt persen. Persoonlijk vind ik het volume van 35L / 2136 kubieke inch te klein voor reizen van langer dan drie dagen, maximaal vier. Het helpt niet dat de ene kant van de koffer grotendeels is gevuld met de telescopische handgreep en het verwijderbare batterijpakket; hierdoor blijft er weinig ruimte over voor dikke broeken of zwaardere lagen.

raden-en-039;s-connected-carryon-is-strak-en-slim-maar-strak foto 9

En terwijl het ontwerp van de vierwielige spinner zorgt voor soepel zeilen over asfalt of luchthavenlinoleum, betekent het feit dat de wielen uit het lichaam van de tas steken, minder totale opslagruimte. Voor sommigen zal dit geen probleem zijn. Op werkreizen daarentegen zie ik me meestal met camera's en computers sjouwen, naast kleding, dus de kleinere A22 past niet echt bij mijn levensstijl. Hardcore road warriors willen misschien iets utilitairs zoeken.

Door een knap ontwerp te combineren met een eersteklas productieproces en wat behulpzame technologie, is Raden's eerste poging tot een aangesloten koffer best goed, ook al is het niet helemaal goed voor mij. Ik hoop dat de startup genoeg momentum heeft om een ​​tweede generatie mogelijk te maken -- er zijn hier veel goede ideeën die net wat meer glans kunnen gebruiken.

Aanbevolen verhalen

Is het IoT het 'IoC'? Gedachten, voorspellingen en de slechtste exponenten

Internet of Things, zoals door Cisco wordt aangeprezen, wordt naar verwachting het volgende grote ding - in ieder geval tegen 2020. Als voorspellingen moeten worden gespeculeerd, ongeveer 11,6 ...

FTC vindt dat 'Shark Tank' aangesloten breathalyzers onnauwkeurig zijn

Breathometer moet restituties aanbieden als onderdeel van een schikking.

Notepad 7 is een gestroomlijnde UI Kladblok-vervanging voor uw favoriete Windows-systeem

Ben je het zat dat Kladblok de enige native Windows-app is die niet op zijn plaats lijkt naast anderen, zoals Wordpad, Paint, Microsoft Office en anderen met de Ribbon UI? Dan wil je zeker eens van dichtbij kijken...