Qualcomm Quick Charge 4+ belooft sneller, koeler opladen

Ondanks wat Verizon je zou willen laten denken, zijn de ergste nachtmerries van veel smartphonebezitters geen tweederangs mobiele netwerken, maar lege batterijen. Met externe accu's die vaak thuis worden vergeten en er maar weinig stopcontacten tussen zitten, komt het verschil tussen een kleine computer en een steen in je zak tijdens je volgende vakantie of zakenreis echt neer op de laadsnelheid.

Om je kansen te verbeteren, introduceerde Qualcomm deze week een bijgewerkte versie van zijn Quick Charge-technologie, die is opgenomen in veel Android-smartphones en -tablets. De nieuwe Quick Charge 4+ biedt een 15 procent kortere laadtijd in vergelijking met Quick Charge 4, dat afgelopen najaar werd aangekondigd.Aan de hardwarekant is de snelheidsboost vooral te danken aan een tweede geïntegreerd stroombeheercircuit dat de laadstroom kan verdelen, een beetje zoals een schip met water door meerdere gaten laten lopen. Quick Charge 4+ biedt ook een intelligentere thermische balancering, wat betekent dat de stroom via de koelst mogelijke routes naar de batterij wordt verplaatst om inefficiënties veroorzaakt door een oververhitte batterij te voorkomen.

Verwant

  • De beste batterijpakketten voor uw telefoonDe beste batterijpakketten voor uw telefoon

Een batterij zo snel mogelijk met stroom overspoelen klinkt een beetje gevaarlijk, dus Qualcomm heeft ook de veiligheidsfuncties verbeterd met Quick Charge 4+. Het systeem bewaakt nu de temperatuur van zowel de behuizing van de telefoon als de USB Type-C-connector, om ervoor te zorgen dat geen enkel onderdeel van het apparaat oververhit raakt.

Helaas hebben Amerikanen nog geen toegang tot apparaten die Quick Charge 4+ ondersteunen. De eerste telefoon die dit doet, is de Nubia Z17, een high-end toestel met maar liefst 8 GB RAM en een 3200 mAh-batterij die volgens The Verge in 25 minuten tot 50 procent kan worden opgeladen. Het is alleen te koop in China.

Voor nu is de beste manier om erachter te komen wanneer Quick Charge 4+ wordt ondersteund op een mobiel apparaat dat u overweegt te kopen, door de lange maar regelmatig bijgewerkte lijst met apparaatcompatibiliteit van Qualcomm in de gaten te houden.

Aanbevolen verhalen

Qualcomm's Quick Charge 4+ is zowel sneller als koeler

Nieuwe telefoons met Snapdragon 835 laden sneller op en bieden meer bescherming tegen oververhitting.

HTC Link belooft een high-end VR-ervaring met een smartphone

Terwijl de HTC Link nog steeds werkt met een smartphone, heeft de headset een eigen ingebouwd display.

Intel en Qualcomm maken zich gestaag op voor 5G

Beide bedrijven zullen hun vorderingen laten zien op het Mobile World Congress.