Qualcomm kondigt VR Dev Kit, Leap Motion-integratie aan

Qualcomm heeft een nieuwe VR-ontwikkelingskit voor zijn Snapdragon 835-platform.

De VR-ontwikkelkit zal helpen bij het inluiden van een 'nieuwe generatie VR-games, 360-graden VR-video's en een verscheidenheid aan interactieve onderwijs-, ondernemings-, gezondheidszorg- en entertainmenttoepassingen', zei het hoofd van de chipproductieafdeling van Qualcomm, Cristiano Amon, in een verklaring. .De VR-ontwikkelkit zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar zijn.

Het Snapdragon 835-platform van Qualcomm werkt met Leap Motion-handtracking, wat betekent dat mensen met hun blote handen kunnen communiceren met de virtuele wereld, waardoor de ervaring levensechter wordt.

'Technologie werkt het beste als technologie verdwijnt', zei Leap Motion CTO David Holz in een verklaring. 'Ongebonden, mobiele VR-headsets met intuïtieve, op de hand gebaseerde interactie en positiebepaling geven VR een niveau van kwaliteit, onderdompeling en toegankelijkheid zoals nog nooit eerder is vertoond.'

'We zien een groot potentieel voor de opwindende nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door echt mobiele, ongebonden virtual reality die altijd verbonden is met internet', zei Amon.

Verwant

  • De beste VR-headsets (virtual reality) van 2017 De beste VR-headsets (virtual reality) van 2017

Sascha Segan, de hoofdanalist van PCMag, kreeg een oogje op tijd met Qualcomm's Snapdragon 835 VR-headset op CES in januari. Net als de Snapdragon 820 VR-headset die we afgelopen september zagen, is de 835-headset een referentieapparaat, wat betekent dat Qualcomm het niet op de markt zal brengen. In plaats daarvan hoopt Qualcomm dat andere bedrijven het idee oppikken en tot leven brengen.

Over hardware gesproken, Qualcomm heeft vandaag een Head Mounted Display Accelerator Program gelanceerd, dat fabrikanten toegang geeft tot referentieontwerpproducten en componenten om hun eigen headsets te bouwen

'Qualcomm Technologies heeft de basis gelegd voor consistente, succesvolle en flexibele productontwikkeling, zodat fabrikanten binnen enkele maanden een commercieel product beschikbaar kunnen hebben', aldus Amon.

Aanbevolen verhalen

De VR-trackers op kamerschaal van Valve worden binnenkort apart verkocht

Er is nu ook een lagere toegangsdrempel voor ontwikkelaars die de technologie gebruiken.

Intel en Qualcomm maken zich gestaag op voor 5G

Beide bedrijven zullen hun vorderingen laten zien op het Mobile World Congress.

Google maakt de vijf Lunar Xprize-finalisten bekend

Het is een lange reis geweest voor deze teams.

PS4-ontwikkelingskit met 800 GB aan gegevens gekocht op veiling

United Front Games sloot in oktober, maar vergat de inhoud van de harde schijf van een PS4-ontwikkelkit te verwijderen.