Qualcomm klaagt iPhone-leveranciers aan om bij Apple's geld te komen

Mike Blake / Reuters

Qualcomm en Apple zitten elkaar weer naar de keel. Nou, indirect deze keer. De nieuwste ontwikkeling in deze juridische saga is dat de chipmaker Foxconn, Pegatron, Wistron en Compal Electronics nu aanklaagt wegens weigering om hun verschuldigde licentievergoedingen te betalen. 'Qualcomm eist een bevel dat de beklaagden zou verplichten om hun langdurige contractuele verplichtingen jegens Qualcomm na te komen, evenals een verklaring voor recht en schadevergoeding', aldus het bedrijf in een persbericht.

Het probleem hier is dat Qualcomm zegt dat veel van deze licentieovereenkomsten van kracht waren voordat Apple zijn eerste iPhone produceerde. En dat deze fabrikanten Qualcomm-licentiekosten betalen voor niet-Apple-producten, maar niet voor de apparaten van het merk Cupertino.'Hoewel de fabrikanten hun contractuele verplichtingen om te betalen voor het gebruik van Qualcomm's uitvindingen niet betwisten, zeggen ze dat ze de instructies van Apple moeten volgen om niet te betalen', staat in het persbericht.

Eind vorige maand begon Apple geld in te houden dat het aan dezelfde licentiegevers verschuldigd was, wat Qualcomm ertoe bracht zijn omzetramingen voor het derde kwartaal met $ 500 miljoen te verlagen. Nu zitten de licentiegevers verder in het midden tussen de twee bedrijven. Een paar weken geleden werd gemeld dat Qualcomm dit najaar zou kunnen proberen te voorkomen dat nieuwe iPhones het land binnenkomen.

'Het is jammer dat we deze actie moeten ondernemen tegen deze langdurige licentiehouders om onze overeenkomsten af ​​te dwingen, maar we kunnen deze fabrikanten en Apple niet toestaan ​​om ons waardevolle intellectuele eigendom te gebruiken zonder de eerlijke en redelijke royalty's te betalen waarmee ze hebben ingestemd', zegt Don. Rosenberg, zei de algemeen adviseur van Qualcomm.

Qualcomm bevindt zich momenteel ook aan de andere kant van een rechtszaak. Intel en Samsung sloten zich aan bij de bewering van de Federal Trade Commission dat Qualcomm zijn patenten gebruikt om op oneerlijke wijze aan de top van de mobiele industrie te blijven.

Aanbevolen verhalen

Leven op Mars? Maak je klaar met 3D-geprinte habitats in de woestijn

Mars City Design zal enorme 3D-printers gebruiken om nagemaakte Mars-habitats in de Mojave-woestijn te bouwen.

10e verjaardag iPhone 8 verwacht in oktober

Alle zorgen dat de iPhone 8 vertraging zou oplopen, zijn blijkbaar uit de toeleveringsketen verdwenen. De productie bereidt zich voor om op te voeren!

Tiener klaagt moeder aan voor het afpakken van zijn telefoon

De rechter oordeelde dat de moeder niet alleen ruimschoots in haar recht stond, maar dat haar actie 'bijna wettelijk verplicht was'.

Intel en Qualcomm maken zich gestaag op voor 5G

Beide bedrijven zullen hun vorderingen laten zien op het Mobile World Congress.