Qualcomm klaagt Apple aan met ernstige beschuldigingen

Qualcomm verzet zich tegen Apple's beweringen dat het betrokken was bij oneerlijke zakelijke praktijken met een aantal ernstige eigen beschuldigingen over de iPhone-maker.

Qualcomm reageerde maandag formeel op de rechtszaak van Apple en ontkende beweringen dat het contractueel verplichte betalingen inhield. Bovendien vuurde Qualcomm terug met beschuldigingen dat Apple overeenkomsten en onderhandelingen tussen de twee bedrijven heeft gestrand en verkeerd gekarakteriseerd, en meer.Misschien wel het meest vernietigende is dat Qualcomm beweert dat Apple 'ervoor heeft gekozen om niet de volledige prestaties van Qualcomm's modemchips in zijn iPhone 7 te gebruiken' en 'een verkeerde voorstelling heeft gegeven van het prestatieverschil tussen iPhones die Qualcomm-modems gebruiken en die welke door concurrenten geleverde modems gebruiken'. Bovendien beweert de tegenaanklacht dat Apple 'Qualcomm heeft bedreigd in een poging te voorkomen dat het openbare vergelijkingen zou maken over de superieure prestaties van de door Qualcomm aangedreven iPhones'.

Bovendien beschuldigt Qualcomm Apple ervan 'langdurige overeenkomsten' aan te gaan die het had met contractfabrikanten die iPhones en iPads bouwen, en 'valse verklaringen' gebruiken om regelgevende instanties van de overheid over de hele wereld ertoe aan te zetten Qualcomm te onderzoeken.

'Apple had niet de ongelooflijke iPhone-franchise kunnen bouwen die het tot het meest winstgevende bedrijf ter wereld heeft gemaakt, met meer dan 90 procent van de smartphonewinst, zonder te vertrouwen op de fundamentele mobiele technologieën van Qualcomm', zei Qualcomm's Executive Vice President en General Counsel Don Rosenberg in een verklaring. een verklaring. 'Nu, na een decennium van historische groei, weigert Apple de gevestigde en blijvende waarde van die technologieën te erkennen. Het heeft een wereldwijde aanval op Qualcomm gelanceerd en probeert zijn enorme marktmacht te gebruiken om oneerlijke en onredelijke licentievoorwaarden van Qualcomm af te dwingen. We zijn van plan ons bedrijfsmodel krachtig te verdedigen en ons recht na te streven om onze technologische bijdragen aan de industrie te beschermen en te ontvangen.'

Verwant

  • FTC: Qualcomm geschonden mededingingswettenFTC: Qualcomm geschonden mededingingswetten

Apple heeft niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van PCMag om commentaar.

De tegenvordering komt nadat Apple in januari, wegens vermeende afpersing, Qualcomm had aangeklaagd voor $ 1 miljard. In de rechtszaak van Apple, ingediend bij de federale rechtbank in het zuidelijke district van Californië, wordt beweerd dat Qualcomm contractueel verplichte betalingen heeft achtergehouden als vergelding voor de medewerking van Apple aan een Koreaans onderzoek naar zijn zakelijke praktijken. Dat onderzoek eindigde met het opleggen van een recordboete van 854 miljoen dollar door het Koreaanse antitrustbureau aan Qualcomm vorige maand.

Qualcomm maakt de processors die te vinden zijn in sommige modellen van de iPhone en veel andere smartphones en mobiele apparaten, van vlaggenschiphandsets zoals de Samsung Galaxy S7 tot lagere Android-modellen.

Aanbevolen verhalen

Hoe Apple Music te annuleren

Dus je wilt breken met Apple Music. Misschien is het te duur, of luister je niet genoeg om de kosten te rechtvaardigen. Wat de reden ook is, hier leest u hoe u afscheid kunt nemen.

SAP wordt serieus met Cloud Platform-as-a-Service

Het vernieuwde SAP Cloud Platform voegt PaaS-services toe rond Big Data, IoT, VM's en meer.

Intel en Qualcomm maken zich gestaag op voor 5G

Beide bedrijven zullen hun vorderingen laten zien op het Mobile World Congress.