PyChess is een leuk schaakspel voor je Linux-systeem

pychess-is-een-leuk-schaakspel-voor-je-linux-systeem foto 1Ben je dol op schaken en heb je een Linux-systeem klaar voor meer gaming-goedheid? Dan wil je misschien naar PyChess kijken. Met PyChess kun je tegen de computer spelen of online gaan om tegen andere mensen te spelen, indien gewenst.

Voor degenen die liever de opdrachtregel vermijden om PyChess te installeren, zijn er meerdere bestandsversies beschikbaar om te downloaden (op basis van het installatiebestandstype van uw specifieke systeem).

pychess-is-een-leuk-schaakspel-voor-je-linux-systeem foto 2Als u PyChess liever via de opdrachtregel installeert, kunt u de juiste opdrachten voor uw systeem vinden op de downloadpagina van de hoofdwebsite.

pychess-is-een-leuk-schaakspel-voor-je-linux-systeem foto 3

Zodra je PyChess hebt geopend, kun je het spel starten en tegen de computer spelen of inloggen op het FCIS-netwerk om online te spelen. Veel plezier!

Opmerking: PyChess is beschikbaar via het Ubuntu Software Center, maar is nog niet bijgewerkt naar de definitieve versie 0.10 (momenteel vermeld als 0.10~beta3-2).

Download PyChess voor handmatige installatie

Download PyChess via de opdrachtregel *Informatie voor meerdere Linux-systemen.

Zie aanvullende details over meerdere schaakengines en functies

Lees de release-opmerkingen voor de nieuwste versie

[via WebUpd8]

Bonus

Je kunt de wallpaper die wordt getoond in de bovenstaande screenshots downloaden op DesktopNexus:

in het veld

Meer verhalen

Crossfade gebruiken in Audacity voor naadloze overgangen tussen audiotracks

Plotseling van track wisselen in uw audio-/videoprojecten kan erg schokkend zijn voor het publiek. Crossfades kunnen helpen om natuurlijk klinkende overgangen tussen audiotracks te maken, en je kunt er echt van profiteren als je een beetje weet hoe geluid werkt.

Hoe u volledige albumhoezen voor uw muziekbibliotheek kunt krijgen

Als het op muziek aankomt, is albumhoezen een groot deel van het plezier. Maar wat als je honderden albums hebt zonder albumhoezen? Lees verder om te zien hoe u voor elk de juiste kunst kunt vinden.

Vraag How-To Geek: gegevens redden door uw harde schijf te bevriezen, achtergronden te wisselen en tekstberichten te e-mailen

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week bekijken we het opslaan van gegevens op basis van vriezers, het verwisselen van je achtergrond en hoe je sms-berichten kunt e-mailen.

8-bits lettertypen voegen retro flair toe aan moderne computers

Als u op zoek bent naar het juiste lettertype voor uw retro-computerproject, kan deze verzameling 8-bits systeemlettertypen uit de jaren 70 en 80 u helpen.

Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Mac OS X

We hebben je al laten zien hoe je je Ubuntu-installatie kunt aanpassen en het op Windows 7 kunt laten lijken, en nu zijn we terug om je te laten zien hoe je van Linux in slechts een paar minuten een Mac OS X-lookalike kunt maken.

Eenvoudige filters Blokkeert oproepen en sms-berichten op Android-telefoons

Als u op zoek bent naar een flexibele manier om te voorkomen dat specifieke nummers u bellen en sms'en, is Easy Filter Call Blocker & SMS een op Android gebaseerd filter dat eenvoudig te configureren en te implementeren is.

De geschiedenis van Nintendo: gokken, gangsters en liefdeshotels

We hebben allemaal Nintendo leren kennen en ervan gaan houden als de consolemaker die ons Mario, Metroid en de Legend of Zelda heeft gegeven. De geschiedenis van het bedrijf is echter interessant en niet zo brandschoon.

Knipmaskers gebruiken (en geen laagmaskers) in Photoshop

Laagmaskers worden, net als veel andere onderdelen van Photoshop, zelden gebruikt omdat ze niet intuïtief of direct gemakkelijk te begrijpen zijn. Leer er meer over in deze How-To, met onze videozelfstudie, en lees hoe en waarom laagmaskers zo anders zijn.

Hoe u uw pc op afstand kunt bedienen (zelfs als deze crasht)

Uw computer op afstand kunnen bedienen is een eeuwenoude nerdtruc. Maar hoe zit het met het wijzigen van BIOS-instellingen of het op afstand installeren van een besturingssysteem? Met Intel AMT KMS is dit binnen handbereik voor elke nerd met de juiste hardware.

Gebruik de vorige versies van Windows 7 om terug in de tijd te gaan en uw bestanden op te slaan

Vorige versies is een ongelooflijk handige functie ingebouwd in Windows 7, waarmee het besturingssysteem eerdere versies van bestanden kan opnemen en bekijken zonder een fluxcondensator. Hier is een gedetailleerde handleiding voor het gebruik van deze uitstekende functie.