Prototype Genesis SUV combineert waterstof en plug-in power

prototype-genesis-suv-melds-waterstof-en-plug-in-power foto 1 Genesis

Het is nog geen twee jaar geleden dat Hyundai zijn Genesis-luxe-badge als een aparte divisie uitbracht, maar de nieuwe groep maakt al naam. Genesis heeft zijn eerste experimentele SUV onthuld, de GV80 Concept, en het prototype verlegt duidelijk enkele grenzen. Ten eerste is het een plug-in brandstofcelhybride. Het bedrijf heeft het op dit moment nog niet over prestatiecijfers, maar de combinatie van elektrisch en waterstof belooft emissievrij rijden en toch een gezond rijbereik.

Het interieur is net zo goed een vitrine. We hebben eerder grote displays in auto's gezien (zie: Tesla), maar de GV80 heeft een 22-inch gebogen OLED-display dat 'cascadeert' in het instrumentenpaneel. Het is niet alleen omwille van het gebruikelijke conceptcar-drama - het paneel is verdeeld in bestuurders- en passagierszones die unieke ervaringen bieden. De multifunctionele controller in het midden van de cabine bevat een touchpad met handschriftherkenning en er zijn metalen 'koorden' waarmee passagiers hun kant van het scherm kunnen wisselen zonder de bestuurder af te leiden.Zoals bij de meeste concepten, kunt u er niet op rekenen dat de GV80 in productie gaat. Genesis karakteriseert dit als een indicatie van zijn 'atletische' ontwerpstrategie voor toekomstige voertuigen, dus het is heel goed mogelijk dat dit drastisch zal veranderen of helemaal niet zal worden gebouwd. Aangezien het echter het eerste SUV-concept van het bedrijf is, zal het niet schokkend zijn als je de GV80 bij de dealers ziet aankomen. Zoals het is, staat Hyundai in het algemeen te popelen om groene transportopties in te halen. Een plug-in waterstofauto zou aangeven dat het bedrijf het meent, zelfs als het niet direct zou concurreren met puur elektrische opties zoals Tesla's Model X.

prototype-genesis-suv-melds-waterstof-en-plug-in-power foto 2

Aanbevolen verhalen

Land Rover's Project Hero SUV lanceert een drone om reddingswerkers te helpen

Voor het Oostenrijkse Rode Kruis werd een speciaal uitgeruste Discovery SUV ontworpen.

Volvo versmelt technologie en luxe in de XC90 T8 hybride

Zeg vaarwel tegen boxy wagens.

GM en Honda gaan samen waterstofbrandstofcellen produceren

Het paar schopt $ 85 miljoen per stuk in om een ​​fabriek in Michigan te bouwen.

Lenovo pronkt met VR-opschalingsfunctie met zijn prototype-headset

De mogelijkheid om niet-VR-games achteraf uit te rusten met virtual reality-functies zou gamers een reden kunnen geven om in 2017 het geld op een headset te laten vallen.

Sega Genesis-heruitgave in beperkte oplage, verwacht in 2017

Op dit moment lijkt het er echter op dat de gadget alleen in Brazilië beschikbaar zal zijn.