'Project Hero' Land Rover inclusief reddingsdrone

Voertuigen die door opsporings- en reddingsorganisaties worden gebruikt, hebben speciale uitrusting nodig om hun taken uit te voeren. Met dat in gedachten besloot Jaguar Land Rover de Land Rover Discovery uit te rusten met een op het dak gemonteerde drone.

Het Special Vehicle Operations-team (SVO) van Jaguar Land Rover creëerde de op maat gemaakte Discovery voor het Oostenrijkse Rode Kruis en noemde het 'Project Hero'. De drone kan opstijgen en landen terwijl de Discovery in beweging is, waardoor hij een live videofeed kan inzetten en streamen om een ​​bepaalde situatie te helpen beoordelen en het reddingsteam in de Discovery te helpen bij het bepalen waar het het beste kan rijden.Het toevoegen van een drone aan het dak van deze Discovery kostte iets meer werk dan alleen het bevestigen van een draagtas. Het SVO-team creëerde 's werelds eerste magnetische retentie en zelfcentrerende drone-technologie, waardoor de drone succesvol kan opstijgen en landen terwijl de Discovery voortrijdt.

Verwant

  • UPS test leveringen van pakketten op dronesUPS test leveringen van pakketten op drones

De drone kan 5.500 gram gewicht dragen inclusief alle batterijen en gemonteerde sensoren en heeft een vliegtijd van 20 minuten over een bereik van 1 km. De Land Rover Discovery die is aangepast om hem te dragen, is een 3,0-liter TD6-model.

Naast de op het dak gemonteerde drone bevat de Discovery een heavy-duty schuifvloer die kan worden ingezet als werkoppervlak, LED-verlichting voor verbeterd nachtzicht, een opstelling van de stroomvoorziening voor gebruik in meerdere regio's van de wereld, en een PALS-montagerooster om gemakkelijk een reeks verschillende apparatuur te kunnen vervoeren.

De nieuwe Discovery zal naar verwachting in juni 2017 voor 12 maanden in gebruik worden genomen in het trainingscentrum van het Oostenrijkse Rode Kruis in Erzberg. Sinds 1954 maakt de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) gebruik van 120 door Land Rover geleverde voertuigen. Als de drone nuttig blijkt te zijn, zie ik Project Hero zeker uitbreiden om andere organisaties te ondersteunen dan zoek- en reddingsacties.

Aanbevolen verhalen

Zuckerberg dropt Hawaiiaanse landpakken

'Nu ik de problemen beter begrijp, is het duidelijk dat we een fout hebben gemaakt', schreef Zuckerberg.

Razer's Project Valerie-laptop bevat 3 4K-schermen

Deze experimentele laptop bevat een drietal 17,3-inch 4K IGZO-panelen met Nvidia G-Sync-ondersteuning.

Geek Trivia: welk nummer zong The Curiosity Rover op Mars?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!