Proef de glorie van amateurvoetbal met 'Madden 18's' 'Longshot'-modus

Om te zeggen dat ik NCAA Football-wedstrijden mis, is een enorm understatement. Die games waren mijn onderbreking van het schoolwerk op de universiteit en bleven een paar jaar daarna een nietje in mijn bibliotheek. Natuurlijk heeft EA sinds 2012 geen universiteitsvoetbalspel meer gemaakt na een dure rechtszaak over het gebruik van gelijkenissen van atleten in de franchise. Gelukkig geeft de studio ons dit najaar een nieuwe optie voor glorieuze amateurvoetbal via de verhaalmodus 'Longshot' van Madden 18.

Galerij: 'Madden 18' Screnshots in 'Longshot'-modus | 10 foto's

smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 110

  • smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 2
  • smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 3
  • smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 4
  • smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 5+6

'Longshot' volgt Devin Wade's poging om eindelijk een NFL-selectie te maken nadat hij de vergeten high school- en universiteitsvoetbalster was. Het filmische verhaal volgt Wade als een kind dat vangst speelt in de tuin met zijn vader en beste vriend Colt Cruise - mogelijk de meest Texas-naam ooit voor een brede ontvanger. En ja, het verhaal speelt zich af in Texas, een staat waar het een enorm understatement is om high school football als 'serieuze zaak' te bestempelen. Ik geef toe dat de zin 'Heldere ogen, volle harten...' een paar keer door mijn hoofd schoot tijdens het spelen van dit. Veroordeel me niet, ik ben ook maar een mens.EA bracht de franchise over naar de Frostbite-engine voor Madden 18, een zet die dit verhaalgedreven first-person-account mogelijk maakt in een sportgame. Als je je nog herinnert, deed de studio hetzelfde voor FIFA 17 en introduceerde het de modus 'The Journey'. 'Longshot' is echter niet simpelweg 'The Journey' dat naar Madden is overgebracht, er is een heel andere kijk op de hele 'be the player'-modus - specifiek afgestemd op de laatste poging van één man om door een NFL-team te worden opgesteld. Ook laadt het spel terwijl je door het verhaal gaat. EA zegt dat de gebeurtenissen op geen enkel moment worden onderbroken door een laadscherm — een leuke bijkomstigheid als je echt in het verhaal probeert te komen.

Er zijn ook enkele grote namen die een rol spelen in 'Longshot'. Academy Award-winnaar Mahershala Ali (Moonlight, House of Cards, Luke Cage) speelt Devins vader, Cutter, die in zijn tijd ook een grote voetbalster was. Het verhaal bevat ook een optreden van Dan Marino, een van de beste NFL-quarterbacks aller tijden. Marino dient onderweg als mentor voor Devin.

smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 6

Naast het spelen van vangst in de tuin als kind, kun je met 'Longshot' als Devin spelen in een aantal verschillende fasen van zijn leven. We hebben het over 7-tegen-7, wedstrijden op de middelbare school en de regionale combinatie waar hij indruk probeert te maken op verkenners. Je volgt de QB naar de Universiteit van Texas en ziet hem in actie tegen de Oregon Ducks. Helaas kun je echter geen echte universiteitsvoetbalwedstrijd spelen. Tijdens mijn tijd met de verhaalmodus bracht ik het grootste deel van de sessie door met het spelen van een voetbalwedstrijd op de middelbare school. Vul hier uw beste Friday Night Lights-referentie in.

Het team van Devin, de Mathis Bullfrogs, staat 21-0 achter en zijn coach heeft het spel bijna opgegeven. Hij besluit de eerstejaars quarterback een kans te geven, wetende dat het waarschijnlijk het beste is om gewoon door de rest van de tweede helft te komen en verder te gaan. Jouw taak hier is om een ​​comeback te regisseren als de jonge QB. EA maakt het je gemakkelijk om je op de taak te concentreren in plaats van je zorgen te maken over het formuleren van je eigen strategie. Sta me toe het uit te leggen.

Tijdens dit deel van 'Longshot' selecteert Madden 18 de plays voor je, dus je hoeft je alleen maar zorgen te maken over het nemen van solide beslissingen en het uitvoeren van clutch passes. Als je tijdens een rit niet scoort, slaat het spel je voortgang op en kun je het vanaf dat punt nog een kans geven. Dit geldt ook voor verschillende andere plaatsen in het verhaal - een functie die van pas komt als je later moeilijke worpen naar de scoutingcombinatie probeert te maken. Zelfs met dat beetje hulp, geef ik toe dat ik de druk voel tijdens die paar minuten. Het is nog steeds geen makkie om dit spel te proberen te winnen.

smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 7

Je moet een handvol touchdowns scoren om het spel te winnen en je moet dit doen met Devin's grote arm en zijn Cam Newton-achtige vermogen om tackles te breken en verdedigers te ontwijken. Laten we zeggen dat zijn grootte, snelheid en behendigheid van pas komen als het tijd is om hem in te stoppen en te rennen. Het spel is hier best leuk en de commentatoren van de kleine stad maken het spel-voor-spel nog vermakelijker.

Ik had eigenlijk maar één minpuntje bij dit deel van het verhaal. Soms, wanneer Devin een pass maakt, blijft de camera bij zijn zicht op het spel. Natuurlijk is dit logisch als onderdeel van 'Longshot', maar het maakt het ook moeilijker om een ​​ontvanger te besturen, een strak uiteinde of terug te rennen na de vangst.

Hier is een voorbeeld. Ik maakte een pass naar de rennende terug in de flat. Nadat hij het ving, bekeek ik het spel nog steeds vanuit het perspectief van de quarterback, dus ik kon niet echt de beste route zien om te proberen de tegenstanders te ontwijken. Hoewel de versie van de game die ik hier op de E3 heb gespeeld nog niet definitief is, hoop ik dat dit een onderdeel is dat is aangepast zodat je de bal beter kunt zien. Je probeert tenslotte een enorme comeback te orkestreren.

smaak-amateur-voetbal-glorie-met--en-039;madden-18s-and-039;-longshot-mode foto 8

Helaas zullen we tot 25 augustus moeten wachten om de verdiensten van 'Longshot' volledig te kunnen beoordelen. De stukjes van Devins verhaal die ik hier op de E3 zag, waren echter genoeg om mijn interesse te wekken. Als Electronic Arts je al aan het haken was, krijg je als je nu pre-ordert toegang tot de G.O.A.T-editie en je keuze uit Tom Brady, Barry Sanders, Ray Lewis, Deion Sanders of Jerry Rice om het gras te verscheuren. Een andere nieuwe functie in de game van dit jaar is 'Mut Squads'. Jij en je vrienden kunnen een superteam samenstellen om het online tegen andere spelers op te nemen. Het klinkt interessant, maar ik heb er tijdens mijn tijd bij Madden 18 niet naar kunnen kijken.

'Longshot' is het meest overtuigende argument voor een nieuwe versie van Madden die ik in lange tijd heb gezien. Ik geef toe dat ik me verveel met een aantal van deze jaarlijkse sportgames die elk jaar verschijnen, maar ik denk dat EA een overtuigend argument maakt met de verhalende gameplay die het heeft toegevoegd aan FIFA en nu aan Madden 18. Het is een groot deel van het spel dat zou kunnen verdwijnen een lange weg om spelers zoals ik, die NCAA Football heel erg missen, tot bedaren te brengen.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

WinView Games - Fans hebben nu de nieuwe manier om van voetbal te genieten met de kracht binnen handbereik

Praat over het beste wat er met voetbal is gebeurd sinds de laatste tijd fantasie - en het is zeker de nieuwe app voor voetbalvoorspelling genaamd 'WinView Games'. Voor het eerst...

Xbox One krijgt voor het eerst kennis van Creators Update-functies

Een voorbeeld bevat een nieuw startscherm en gids, Cortana-tweaks en grotere toegankelijkheid.

Geek Trivia: Wat veranderde de kleur van de Morning Glory Hot Spring in Yellowstone National Park?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!