Oplossing voor problemen met How-To Geek Sidebar-gadget

Gisteren was gewoon pech. Niet alleen crashte een server op het werk, maar de How-To Geek Vista-gadget werkte gewoon niet meer. Nadat ik had geleerd hoe ik zijbalkgadgets kon debuggen (daarover later meer) vond ik eindelijk het probleem: onze gadget was geblokkeerd door Feedburner.

Ik nam contact met ze op en ze bevestigden dat ze onze gadget hadden geblokkeerd voor het overmatig raken van hun servers. Stront!

Dus... ik heb de gadget aangepast om de How-To Geek-feed rechtstreeks van deze site te gebruiken in plaats van van Feedburner, en ik geef versie 1.1 vrij voor iedereen.fix-voor-problemen-met-howto-geek-sidebar-gadget foto

Deze keer worden we tenminste niet geblokkeerd ...

We hebben momenteel een probleem met de gadget, dus deze is verwijderd. Neem rechtstreeks contact op met de Geek via e-mail als je vragen hebt.

Meer verhalen

Hoe vaak is er een bladwijzer voor een artikel op del.icio.us geweest?

Iedereen die een website beheert, zal zich waarschijnlijk ooit hebben afgevraagd hoe vaak hun artikelen daadwerkelijk als bladwijzer werden gemarkeerd op sociale bladwijzerservices zoals del.icio.us, dus besloot ik de gemakkelijkste methode te vinden om dat aantal te zien.

Nog steeds nuttig in Vista: Configuratiescherm voor opstarten

Iedereen die al een tijdje een nerd is, is zich al bewust van de grootsheid van het kleine Startup Control Panel, geschreven door de legendarische Mike Lin, maar ik ben hier om je te vertellen dat het vandaag nog steeds net zo nuttig is als 8 jaar geleden.

Winamp contextmenu-items verwijderen uit Vista

Ik word het beu dat elke toepassing items toevoegt aan mijn Windows Verkenner-rechtsklikmenu en het moeilijk maakt om ze te verwijderen. Winamp heeft een eenvoudig voorkeurenpaneel waarmee u kunt configureren welke items worden weergegeven, maar helaas lijkt het niet te werken in Windows Vista.

Voeg eenvoudig OpenDNS toe aan uw router

OpenDNS is een ongelooflijk alternatief voor uw ISP DNS-server. Simpel gezegd, DNS (Domain Name System) vertaalt het IP-adres naar gemakkelijk te onthouden hostnamen. Niet alleen zal OpenDNS uw browsen sneller maken, er zijn veel extra functies die door deze gratis service worden geboden.

Wis Outlook-zoekopdrachten en MRU-lijsten (meest recent gebruikt)

Een van de verbijsterende dingen over Microsoft Outlook is dat je zelfs met ontelbare instellingen in de voorkeuren nog steeds niet gemakkelijk privégegevens zoals MRU-lijsten kunt wissen met behulp van een optie in de gebruikersinterface.

Toetsenbordmediatoetsen toewijzen om te werken in Winamp

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de mediatoetsen op je toetsenbord echt voor Winamp kunt laten werken? Lezer Shawn stelde me deze vraag een tijdje geleden, maar toen bedacht hij het zelf en stuurde me de instructies.

Versnel uw website met MySQL Query Caching

Een van de beste manieren om uw webtoepassing te versnellen, is door querycaching in uw database in te schakelen, die veelgebruikte SQL-query's in het geheugen opslaat voor vrijwel onmiddellijke toegang door de volgende pagina die hetzelfde verzoek doet.

Reset Open/Save Choice voor Internet Explorer-downloads in Vista

Als u het selectievakje van Altijd vragen voordat u dit type bestand opent in het downloadvenster hebt verwijderd en u nu niet langer het dialoogvenster krijgt met de tekst Wilt u dit bestand openen of opslaan? dan heb je geluk, want ik heb het antwoord voor je.

Schakel 'Pin to Start Menu' in voor mappen in Windows Vista / XP

Met het menu Start in Windows Vista en XP kunt u items bovenaan vastzetten voor snellere toegang tot uw favoriete toepassingen. Het probleem is dat je geen mappen aan het startmenu kunt vastpinnen, ook al zou dat erg handig zijn.

Friday Fun: Herinner je je Oregon Trail nog?

Herinner je je het klassieke Oregon Trail-spel voor de Apple II-computer nog? Ik denk dat iedereen dit spel wel eens heeft gespeeld, maar heeft iemand echt gewonnen? Ik denk niet dat ik ooit aan het einde ben gekomen zonder dood te gaan...