Problemen oplossen met het kopiëren van grote bestanden in Windows Vista

Als u problemen heeft met het kopiëren van grote bestanden over toegewezen schijven, als de netwerkverbinding wordt verbroken of als u uw router veel vaker dan normaal opnieuw moet opstarten, kunt u deze oplossing uitproberen om het probleem op te lossen.

Het probleem komt voort uit het nieuwe auto-tuning-netwerk, dat het ontvangstvenster in een oogwenk verandert. Gelukkig kunnen we het gemakkelijk uitschakelen vanaf een opdrachtprompt in de beheerdersmodus.

Opdrachtprompt in beheermodus openenTyp ofwel cmd in het startmenu en gebruik Ctrl+Shift+Enter of klik met de rechtermuisknop op de opdrachtpromptsnelkoppeling en kies Uitvoeren als beheerder.

Automatisch afstemmen uitschakelen

netsh int tcp set global autotuninglevel = uitgeschakeld

U moet uw systeem opnieuw opstarten, maar als u dat eenmaal doet, moeten de problemen worden opgelost. Als dit niet het geval is, kunt u automatisch afstemmen altijd weer inschakelen.

Automatisch afstemmen inschakelen

netsh int tcp set global autotuninglevel=normaal

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u dit artikel lezen op MSDN-blogs.

Meer verhalen

Snel de lijst met netwerkverbindingen openen in Windows 7 of Vista

Een van de grootste ergernissen voor mij in Windows 7 of Vista is dat je de lijst met netwerkverbindingen niet meteen kunt openen om de lijst met adapters te zien zoals je zou kunnen in XP.

Schakel pop-upmeldingen van Security Center uit in Windows Vista

Als u besluit automatische updates uit te schakelen, zult u zich dood ergeren aan pop-upberichten van het Beveiligingscentrum die u vertellen dat u uw computerbeveiliging moet controleren of uw firewallstatus moet controleren als u de firewall hebt uitgeschakeld. Het is maar goed dat je die berichten kunt uitschakelen.

Zet AOL Instant Messenger (AIM) in uw Windows Sidebar

Het wordt tijd dat iemand een gadget voor de Windows Vista Sidebar uitbrengt die de zijbalk minder nutteloos maakt.

Wachtwoordzinnen gebruiken voor betere beveiliging

Wist u dat Windows het gebruik van wachtwoorden van maximaal 127 tekens ondersteunt? Ik gebruik geen wachtwoorden meer, en dat doe ik al jaren niet meer. Ik ben in plaats daarvan overgestapt op het gebruik van wachtwoordzinnen.

Opdracht uitvoeren inschakelen in Windows 7 of Vista Start Menu

Een aantal mensen heeft me gevraagd hoe ik het oude dialoogvenster Uitvoeren kan inschakelen dat tot Vista in elke andere versie van Windows bestond en nog steeds niet bestaat in Windows 7. Een van de leuke functies van het oude dialoogvenster Uitvoeren was dat het de geschiedenis van wat je had ingetypt.

Een systeembestand verwijderen in Windows 7 of Vista

Waarschuwing: verwijder geen systeembestanden. Er zullen waarschijnlijk slechte dingen volgen.

Configureer Suse om internetopslagplaatsen te gebruiken in plaats van cd/dvd

Als je Suse hebt geïnstalleerd met behulp van de cd/dvd-installatie, is de standaardinstelling dat software-installaties worden geladen vanaf de cd-rom in plaats van vanaf de internetbronnen. Aangezien ik altijd rechtstreeks verbonden ben met internet, zou ik veel liever downloaden en installeren vanaf het internet.

Schakel automatisch inloggen in of uit in Suse Linux

Als u een hekel hebt aan inloggen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart, kunt u Suse eenvoudig configureren om u automatisch aan te melden wanneer u uw computer opstart. Of u kunt het uitschakelen als u zich zorgen maakt over de veiligheid.

Ubuntu upgraden van edgy naar pittig (6.10 naar 7.04)

Ubuntu Feisty (7.04) is de nieuwste versie van Ubuntu. Hier is een korte lijst met nieuwe functies voor uw plezier, maar u moet echt upgraden om alles zelf te zien.

Oplossing voor COM-surrogaat werkt niet meer in Vista

Als u de foutmelding krijgt dat COM Surrogate niet meer werkt wanneer u door mappen bladert die video- of mediabestanden bevatten, bent u hier aan het goede adres voor enkele mogelijke oplossingen. Dit probleem wordt veroorzaakt door codecs en andere COM-componenten die zijn geïnstalleerd door verschillende software die dat niet zijn