Privé browsen met Safari

privé-browsen-met-safari foto 1

Webbrowsers zijn tegenwoordig geëvolueerd tot ongelooflijke gratis softwaretools voor internetbeheer. Apple's Safari-webbrowser nu beschikbaar voor Windows is nog een andere keuze voor web-savvy. Een ingebouwde functie die mijn aandacht trok, is de functie Privénavigatie. Hiermee kunt u uw surftracks tijdens een bepaalde sessie verbergen. Wat echt leuk is, is het feit dat het vanaf de installatie is geïntegreerd. Er zijn geen plug-ins om te downloaden, installeren en configureren.

Volgens de website van Apple is deze functie bedoeld voor gebruik op openbare netwerken. Geen informatie gecached tijdens de sessie. Ze adviseren ook dat wanneer u in de modus voor privé browsen bent en uw bankafschrift wilt controleren, dit veilig is met 128-bits codering. Dus dit betekent dat ik naar Starbucks kan gaan en mijn bankafschriften kan controleren!?!? eh…. ja ik ga het proberen, bedankt.Meer verhalen

Snelle tip: start Windows opnieuw op vanuit Taakbeheer

Voor die keren dat Windows volledig vastloopt en u het startmenu niet eens kunt openen, kunt u uw computer ook opnieuw opstarten vanuit Taakbeheer in plaats van alleen de machine uit te schakelen.

Bewaar en herstel uw Microsoft Office-instellingen

Hoe vaak bent u naar een nieuwe computer gemigreerd en bent u alle kleine instellingen in Word of Excel kwijtgeraakt die u uiteindelijk perfect had aangepast?

Start een toepassing altijd in de beheerdersmodus op Windows 7 of Vista

Veel hulpprogramma's moeten als beheerder worden uitgevoerd om goed te kunnen werken, vooral oudere hulpprogramma's die nog niet zijn bijgewerkt om Windows 7 of Vista te ondersteunen.

Verwisselbare schijfpictogrammen verbergen op uw Ubuntu-bureaublad

Ik geef de voorkeur aan een schoon bureaublad zonder pictogrammen die het rommelig maken, maar standaard voegt Ubuntu pictogrammen toe aan het bureaublad voor elke verwisselbare schijf die u op uw systeem aansluit.

Waarom hebben mijn pictogrammen een achtergrondkleur in Windows XP?

Als je je hebt afgevraagd waarom je XP-bureaubladpictogrammen een achtergrondkleur hebben, zul je blij zijn te weten dat je een selectievakje kunt omdraaien en ze terug kunt laten gaan naar een normale transparante achtergrond.

Wijs aangepaste sneltoetsen toe op Ubuntu Linux

Ubuntu bevat een zeer beperkt configuratiehulpprogramma voor sneltoetsen waarmee u geen sneltoetsen aan uw eigen toepassingen of scripts kunt toewijzen. Om deze beperking te omzeilen, kunnen we het ingebouwde hulpprogramma gconf-editor gebruiken om ze zelf toe te wijzen.

Snelle tip: bewaar Windows en tabbladen bij het herstarten van Firefox

Het herstarten van Firefox is altijd moeilijk voor degenen onder ons met tientallen geopende tabbladen, omdat u niet alle geopende tabbladen wilt verliezen, maar misschien ook niet allemaal een bladwijzer wilt maken.

Verwijder het QuickTime-pictogram uit het systeemvak

Ik word er gek van als applicaties zichzelf in het systeemvak installeren zonder me tijdens de installatie een keuze te geven. QuickTime heeft geen goede reden om in het systeemvak te staan, maar het is er toch nadat je iTunes hebt geïnstalleerd.

Koppel meerdere ISO-afbeeldingen met behulp van Virtual CloneDrive

Ik heb eerder geschreven over het monteren van een ISO-image in Windows Vista met behulp van Virtual CloneDrive, maar ik dacht dat ik een stap verder zou gaan en uitleggen hoe je meer dan één ISO tegelijk kunt aankoppelen.

Versnel externe USB-harde schijven in Windows 7 of Vista

Als u een externe harde schijf hebt die altijd op uw computer is aangesloten, kunt u schrijfcaching inschakelen om de prestaties aanzienlijk te versnellen bij het schrijven naar de schijf.