Polymega Retro Gaming Console belooft ondersteuning voor schijfsysteem

We hebben de afgelopen jaren een hele reeks retro-gaminghardware op de markt zien verschijnen, zoals de populaire RetroN 5, die aanbiedt om je originele cartridge-games opgeschaald te spelen om er mooi en helder uit te zien op moderne HD-tv's. Er is echter een groot gat in de markt. Alle hardware die tot nu toe is uitgebracht, is gericht op op cartridges gebaseerde systemen, maar hoe zit het met schijfsystemen zoals de PlayStation, Sega CD en Neo-Geo CD?

Dat is waar Polymega om de hoek komt kijken. Polymega, voorheen bekend als de Retroblox, heeft de vorm van een modulaire retro-gameconsole waarmee je kunt selecteren welke retro-systemen je wilt gebruiken door de juiste module aan te sluiten. Maar belangrijker is dat Polymega wordt geleverd met een ingebouwd cd/dvd-station dat toegang geeft tot een aantal oude gameconsoles op schijven.Voorlopig is Polymega een werk in uitvoering, maar een die belooft 1080p-gaming te bieden voor veel oude spelplatforms, of ze nu op cartridges of op schijven zijn gebaseerd. De tot nu toe genoemde NES, SNES, Genesis, Sega CD, PlayStation, TurboGrafx-CD en meest recentelijk de Neo-Geo CD, die een focus lijkt te zijn, zoals de video hierboven laat zien.

Als je de beschrijving op de Polymega-website leest, lijkt het alsof de console op een vergelijkbare manier werkt als de Retro Freak door het ingevoegde spel te detecteren en het als een digitale kopie op het systeem te installeren. Over hoe verschillende systemen worden ondersteund, gebruikt Polymega 'Element Modules'. Het basissysteem bevat de optische drive en je koopt vervolgens Element Modules apart om aan te sluiten op de basis om toegang te krijgen tot verschillende spelplatforms.

Er is geen woord over prijzen of wanneer we een voltooide en werkende eenheid kunnen verwachten, maar er wordt melding gemaakt van een crowdfunding-campagne in 2017. Hopelijk komt het op de markt, want ik kan zien dat dit een erg populair systeem is, al is het maar om een ​​andere reden dan retro-cd/dvd-spellen.

Aanbevolen verhalen

Atari plaagt nieuwe gameconsole

Details zijn schaars, maar de aankomende AtariBox lijkt een krachtige console te zijn met retro-stijlkenmerken die de hoogtijdagen van het bedrijf uit de jaren 70 oproepen.

Varjo belooft een VR-headset met 'human eye-resolution'

Een Fins bedrijf zegt een VR-headset te hebben met een resolutie van 70 megapixels.

Atari 2600-fans krijgen de mod-console die ze verdienen

Maak je klaar om nog een keer in die Atari 2600-karren te blazen.

De nieuwste mobiele game 'Futurama' is deels sociale sim, deels retro-actie

'Hou je mond en neem mijn in-app-aankoopgeld aan.'