Politie scant het gezicht van elke fan tijdens de Champions League-finale

Reuters/Sergio Perez Live-foto

Als je op 3 juni naar de UEFA Champions League-finale in Cardiff gaat, maak je misschien deel uit van een enorm experiment op het gebied van beveiliging - en een privacy-rel. De politie van Zuid-Wales voert een gezichtsherkenningsonderzoek uit dat elk van de 170.000 bezoekers kan scannen die naar verwachting in de stad zullen verschijnen voor de wedstrijd, of ze nu wel of niet naar het stadion gaan. Camera's rond zowel het stadion als het centraal station van Cardiff zullen gezichten vergelijken met een politiedatabase van 500.000 geïnteresseerde mensen. Als er een match is, krijgt de politie een waarschuwing die hen kan helpen een terrorist of frequente hooligan te stoppen.

Tony Porter, de Britse commissaris voor bewakingscamera's, zegt tegen Motherboard dat de politie van Zuid-Wales zich zal moeten houden aan de gebruiksrichtlijnen van het land. In theorie betekent dit dat agenten alleen zoveel informatie verzamelen als ze echt nodig hebben, en transparant zullen zijn over de gegevens die ze verzamelen. Er zijn echter al aanwijzingen dat politiediensten (zowel in het VK als in het buitenland) gezichtsherkenningsgegevens voor onschuldige mensen bewaren. Hoewel Zuid-Wales waarschijnlijk terughoudend zal zijn, bestaat de zorg dat het in de verleiding zal komen om meer gezichtsinformatie te bewaren dan absoluut noodzakelijk.Tegelijkertijd is er ook de zorg dat de technologie er gewoon nog niet klaar voor is. Gezichtsherkenning berust idealiter op duidelijk zichtbare hoofdschoten. Hoe maak je die shots als duizenden mensen door een stadion of treinstation zwermen? Hoewel sommige eerdere toepassingen op festivals als succesvol werden beschouwd, identificeerde een recente test op een kermis door de Londense Metropolitan Police geen enkele persoon van belang, ondanks 454 arrestaties. Dat betekent niet per se dat gezichtsherkenning een verspilling is, maar de politie wil misschien niet dromen over het vangen van terroristen voordat ze voet op het stadionterrein hebben gezet. Daar is de test echter voor: het kan bepalen of grootschalige gezichtsherkenning de moeite waard is.

Aanbevolen verhalen

Twitter is van plan om de hele dag, elke dag live video's uit te zenden

Twitter wil dé plek worden als je wilt zien wat er in de wereld gebeurt.

Galaxy S8 vs. iPhone 7: vlaggenschepen van Samsung en Apple staan ​​tegenover elkaar

De Samsung Galaxy S8 is een grote, mooie en krachtige nieuwe Android-telefoon, maar hoe verhoudt hij zich tot Apple's iPhone 7?

Fox misdaaddrama ziet de politie zich tot het publiek wenden voor realtime waarschuwingen

De show, APB, probeert de complexiteit van de privatisering van wetshandhaving aan te pakken.

Drones kunnen u in infrarood scannen met de nieuwe camera van Flir

De nieuwe IR-camera's van Flir bevatten twee telefoonaccessoires, twee camera's voor drones en een professionele camera voor aannemers.