Plan SyncToy om automatisch te werken met Taakplanner in Windows 7

SyncToy is een geweldig hulpmiddel om je bestanden en mappen gesynchroniseerd te houden tussen stations en apparaten. Hier leest u hoe u het automatisch kunt laten synchroniseren, zodat uw bestanden gesynchroniseerd blijven, zelfs als u vergeet ze te synchroniseren.

Standaard synchroniseert SyncToy uw bestanden alleen wanneer u het programma uitvoert en het direct vertelt om te synchroniseren. Dit kan prima werken voor het synchroniseren van bestanden naar een flashstation voordat u op reis gaat, maar het is moeilijk als u het gebruikt om regelmatig bestanden te synchroniseren tussen mappen of stations op uw computer of met Dropbox. Windows bevat een vaak over het hoofd gezien planningshulpmiddel dat automatisch veel toepassingen kan uitvoeren zonder dat u iets hoeft te doen. Laten we eens kijken hoe u SyncToy kunt instellen om automatisch te synchroniseren met de Taakplanner.

Automatisch SyncToy uitvoerenZorg er eerst voor dat je SyncToy hebt geïnstalleerd en dat je een aantal synchronisaties hebt ingesteld. Hier is een van onze artikelen met meer informatie over het synchroniseren van mappen met SyncToy.

plan-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 2

Open nu Taakplanner om SyncToy automatisch te laten synchroniseren. Typ Taakplanner in het zoekvak in het menu Start en druk op Enter.

plan-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 3

Zodra Taakplanner is geopend, klikt u op Basistaak maken in de rechterzijbalk.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 4

Voer een naam en een beschrijving in voor uw taak in het dialoogvenster dat wordt geopend, zodat u uw taak gemakkelijk kunt herkennen.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 5

Kies hoe vaak u de taak wilt uitvoeren. Merk op dat Dagelijks de meest voorkomende is die u kunt selecteren in het dialoogvenster, maar we kunnen dit later in de instellingen aanpassen. Klik op 'volgende' om door te gaan.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 6

Afhankelijk van de trigger die u eerder hebt geselecteerd, wordt u gevraagd aanvullende instellingen toe te voegen. Als je Dagelijks hebt gekozen, zouden de standaardinstellingen goed moeten werken. Merk op dat het op de huidige tijd automatisch dagelijks wordt uitgevoerd; als je liever hebt dat het op een ander tijdstip draait, voer dan de gewenste tijd in het vak in.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 7

Nu wordt u gevraagd wat u wilt dat de actie doet ... Klik op Een programma starten.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 8

Voer in het vak Programma/script het volgende in, inclusief de aanhalingstekens:

C:Program FilesSyncToy 2.1SyncToyCmd.exe

Voer vervolgens in het vak Argumenten toevoegen -R in om al uw synchronisaties elke keer uit te voeren.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 9

Als alternatief, als u slechts één van uw synchronisaties wilt uitvoeren, voert u -R uw synchronisatienaam in. Zorg ervoor dat u de synchronisatienaam tussen aanhalingstekens invoert als deze spaties bevat. Als u klaar bent, klikt u op Volgende om door te gaan.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 10

Als je de aanhalingstekens in het programmaveld hebt weggelaten, zal Taakplanner je vragen of je C:Program wilt uitvoeren met de rest als argument. Klik op Nee om het te houden zoals u het hebt ingevoerd, en Taakplanner zal de aanhalingstekens correct voor u toevoegen.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 11

Je bent eindelijk klaar. De wizard toont u een samenvatting van de synchronisatie-instellingen; klik op Voltooien om de wijzigingen op te slaan.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 12

Uw synchronisatie wordt nu automatisch uitgevoerd zoals u hebt ingesteld, en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken dat u deze handmatig moet uitvoeren!

Bewerk uw synchronisatieschema

Als u uw bestanden vaker wilt laten synchroniseren of andere dingen aan uw taak wilt wijzigen, kunt u dit eenvoudig doen via de interface Taakplanning. Klik op de Taakplanner-bibliotheek aan de linkerkant om uw taak te vinden.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 13

Blader door de vermelde taken en zoek degene die u eerder hebt gemaakt. U ziet een overzicht van de instellingen in het onderstaande voorbeeld.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 14

Klik in de rechterzijbalk op Eigenschappen om de instellingen te wijzigen.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 15

Als u wilt wijzigen hoe vaak het wordt gesynchroniseerd, klikt u op het tabblad Triggers en dubbelklikt u op uw vermelde tijd.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 16

Nu kunt u ervoor kiezen om de taak elk uur of op een ander tijdstip te laten herhalen, zo lang als u wilt. Dit dialoogvenster is veel flexibeler dan het vorige dat werd gebruikt bij het maken van de taak.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 17

Terug in het dialoogvenster Eigenschappen kunt u op het tabblad Voorwaarden kiezen of u deze taak wel of niet wilt uitvoeren wanneer uw computer op batterijstroom werkt als u een laptop/netbook gebruikt. Standaard werkt het alleen op netstroom, maar u kunt het selectievakje uitschakelen als u liever wilt synchroniseren, zelfs als u op batterij werkt.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 18

U kunt desgewenst ook doorgaan en de taak handmatig uitvoeren vanuit de Taakplanner. Mogelijk merkt u dat er een opdrachtpromptvenster wordt geopend terwijl de synchronisatie wordt uitgevoerd, maar u hoeft hiervoor niets in te voeren.

schema-synchroniseert-om-automatisch-met-taakplanner-in-windows-7 uit te voeren foto 19

Conclusie

Wat je ook moet synchroniseren, SyncToy is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat al je bestanden op verschillende locaties worden bewaard. U kunt automatisch zoveel synchronisaties uitvoeren als u wilt met de Taakplanner, zodat u meer belangrijke taken kunt uitvoeren.

Als je er nog niet naar hebt gekeken, bekijk dan ons artikel over het synchroniseren van elke map met Dropbox met SyncToy. Als je die eenmaal hebt ingesteld, kun je je Dropbox-synchronisaties ook op deze manier automatiseren!

SyncToy downloaden

Meer verhalen

Hoe Windows Home Server Vail in VMware Player in te stellen en te installeren

De nieuwe Windows Home Server Beta is beschikbaar voor het publiek om te testen en je hebt misschien geen extra machine om hem op te installeren. Hier bekijken we het gebruik van de gratis VMware Player om het te installeren, zodat u het kunt testen.

8-bits videogamestijl Kleur fietsen in HTML 5

Weet je nog hoe die retro-videogames vroeger achtergronden hadden met geanimeerd water of vuur? Ze gebruikten een techniek genaamd color cycling, die nu mogelijk is op het web dankzij HTML 5.

Beginner: autorisatie van alle computers die aan uw iTunes-account zijn gekoppeld intrekken

Als je in de loop der jaren verschillende computers hebt gehad waarop iTunes werd uitgevoerd en geautoriseerd voor je account, moet je ze mogelijk allemaal intrekken. In deze mini how-to laten we je zien hoe.

Week in Geek: Hackers Get Hacked Edition

Deze week hebben we geleerd hoe we Netflix instant streaming content kunnen bekijken via Zinc TV, een proefrit kunnen maken met webOS zonder een telefoon te kopen, iTunes voor Windows sneller te laten werken, OneNote 2010-notebooks in Evernote te importeren, aan de slag te gaan met GeekTool voor OS X en meer. Tijd om je favoriete comfortabele stoel omhoog te trekken en

Month in Geek: editie juli 2010

Het was een drukke maand hier bij How-To Geek en nu is het tijd om terug te blikken op de tien populairste artikelen van juli.

Maak uw eigen Hyperlink-functie invoegen in elke app met AutoHotkey

Als u ooit Microsoft Word of Windows Live Writer hebt gebruikt, weet u waarschijnlijk hoe u tekst kunt markeren en vervolgens de sneltoets Ctrl+K kunt gebruiken om die tekst in een hyperlink om te zetten. Als je in een teksteditor zit, is het niet zo eenvoudig ... tot nu toe.

Groepsvideochat gratis met familie en vrienden

Of het nu gaat om een ​​diploma-uitreiking of een nieuwe geboorte, er zijn veel speciale gelegenheden in het leven waarvoor we graag aanwezig zouden willen zijn, maar vanwege de afstand niet kunnen. Als een oproep niet lukt, kun je als volgt videochatten met maximaal 20 vrienden of familie met Tokbox.

Hier is de geheime offline installatiedownload voor Windows Live Essentials Beta

Als u Windows Live Essentials op meer dan één pc tegelijk installeert, is het dwaas om het standaardinstallatieprogramma te gebruiken, dat alle componenten op elke afzonderlijke machine downloadt. Hier leest u hoe u het volledige installatieprogramma kunt krijgen.

Een back-up van een SQL-database herstellen met behulp van SQL Server Management Studio

We hebben eerder een eenvoudig herstel van de SQL-database behandeld met behulp van de opdrachtregel, wat ideaal is voor het herstellen van back-upbestanden die zijn gemaakt op dezelfde SQL Server-installatie, maar als u een back-up herstelt die is gemaakt op een andere installatie of gewoon de voorkeur geeft aan een aanwijzen-en-klik-interface, gebruik dan SQL

Desktopaanpassing: inleiding tot GeekTool voor OS X

Iets wat we als geeks graag doen, is aanpassingen aan onze desktops toevoegen, of het nu gaat om thema's of achtergronden. Vandaag bekijken we GeekTool voor OS X waarmee u verschillende soorten gegevens aan uw bureaublad kunt toevoegen.