Plaknotities gebruiken in Windows Vista of XP

Een van de hoofdbestanddelen van elke kantoorbaan is het traditionele gele plakbriefje, dat te vaak wordt gebruikt om wachtwoorden naast de monitor te plakken. Omdat ik een nerd was, dacht ik dat ik in plaats daarvan een digitale oplossing zou gebruiken ... er zijn veel alternatieven, maar Windows Vista heeft er een ingebouwd.

Als je een applicatie met meer functies wilt, moet je de eerder genoemde Evernote eens bekijken, een complete oplossing voor het maken van aantekeningen. Voor vandaag willen we gewoon iets eenvoudigs en gemakkelijks te gebruiken, dus we zullen twee oplossingen voor plaknotities bekijken.

Vista-plaknotities gebruikenDe applicatie voor plaknotities in Windows Vista is eigenlijk geïmplementeerd als een gadget voor de Windows Sidebar, dus om het toe te voegen, moet je met de rechtermuisknop ergens in de zijbalk of op het systeemvakpictogram klikken en Gadgets toevoegen kiezen en vervolgens het pictogram Notities op het menu en sleep het naar de zijbalk.

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 1

Notities staan ​​in de zijbalk of u kunt ze naar het bureaublad slepen waar ze groter en gemakkelijker te lezen en te bewerken zijn indien nodig.

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 2

Door naar Instellingen te gaan, kunt u een aantal wijzigingen aanbrengen, waaronder de notitiekleur en het type lettertype.

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 3

Als u met de rechtermuisknop op het titelgebied van de notitie klikt, krijgt u ook toegang tot het menu Dekking, waar u de plaknotities transparant kunt maken totdat u uw muis eroverheen beweegt.

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 4

Merk op hoe deze notitie gedeeltelijk transparant is...

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 5

Tot je er met je muis overheen gaat:

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 6

Dit kan erg handig zijn om een ​​plaknotitie op uw bureaublad te houden zonder te opvallend te zijn totdat u er met de muis overheen gaat, of als u de optie Altijd bovenaan gebruikt, kunt u deze voor alle toepassingen houden, maar er toch doorheen kijken wat er ook achter zit.

Stickies gebruiken voor Windows XP

Als de ingebouwde plaknotities van Vista uw boot niet laten drijven of als u nog steeds XP gebruikt, is er een gebruiksvriendelijke open-sourcetoepassing genaamd Stickies voor Windows die zowel in Vista als in XP werkt, en in tegenstelling tot de Vista-versie heeft een pictogram in het systeemvak dat u kunt gebruiken.

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 7

Als u de kleur of transparantie van een notitie wilt wijzigen, kunt u met de rechtermuisknop klikken en Notitie-instellingen kiezen of de sneltoets Ctrl+P gebruiken (voor toetsenbordninja's)

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 8

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 10

U kunt de voorkeuren voor alle notities ook wijzigen in de hoofdinstellingen van het programma.

gebruik-sticky-notes-in-windows-vista-of-xp foto 11

Update: deze site lijkt te zijn overleden.

Download Stickie Notes voor Windows XP (Windows Vista-gebruikers kunnen gewoon de ingebouwde gebruiken)

Meer verhalen

Gadgets om u te helpen efficiënter te werken in Outlook 2007

Voor de Office-tip van deze zondag gaan we kijken naar Vista Sidebar-gadgets waarmee je afspraken en GTD-lijsten in Outlook 2007 beter kunt beheren. Toen Vista voor het eerst uitkwam, was ik geen fan van de Sidebar of zijn gadgets. In die tijd leken gadgets alleen maar een bron van inkomsten te zijn.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om de luidsprekers op Linux te dempen

Nadat ik had geschreven over het maken van een sneltoets of sneltoets om de luidsprekers in Windows te dempen, kreeg ik een aantal verzoeken om hetzelfde te doen in Linux, wat heel eenvoudig blijkt te zijn als je de nieuwste versie van Ubuntu of kabouter.

Open Source iTunes Alternatief – aTunes

Gisteren wees een vriend erop dat ik ongeveer elke 3 maanden op zoek ga naar een nieuwe muziekspeler. Als ik denk dat ik de perfecte heb gevonden, herhaal ik dezelfde zoektocht. Degenen die regelmatige lezers van deze blog zijn, weten dat ik de afgelopen 18 maanden verschillende muziekspelers heb behandeld. l

Back-up of overdracht van Microsoft Office 2007 Quick Parts tussen computers

Na het lezen van een artikel dat ik bij Lifehacker heb geschreven over het gebruik van de Quick Parts-functie in Outlook, schreef lezer Jason met de vraag hoe je ze naar een andere computer kunt overbrengen nadat je ze hebt gemaakt, en het leek nuttig genoeg om uit te leggen voor ieders voordeel .

Eenvoudig ISO-afbeeldingen branden en maken in Vista

In staat zijn om een ​​ISO-image te branden zou niet zo moeilijk moeten zijn als het soms is. In staat zijn om ze te branden zou eigenlijk gewoon een standaardfunctie in Windows moeten zijn. Natuurlijk zijn er honderden dingen die een persoon zou kunnen opsommen die moeten worden opgenomen. We kunnen deze functie krijgen door een gratis derde partij toe te voegen

Maak snelkoppelingen om snel opnieuw op te starten naar het alternatieve besturingssysteem in een Vista/XP Dual-Boot

Als je een dual boot-systeem hebt en vaak heen en weer schakelt van Vista naar XP, heb je je waarschijnlijk al geërgerd aan het feit dat je moet wachten tot het opstartmenu verschijnt en het juiste besturingssysteem kiest ... en de helft van de tijd dat je stap weg en het eindigt toch in de verkeerde.

Gratis opslag met AOL's Xdrive (Online Storage Series)

Tot nu toe hebben we SkyDrive, Mozy en ADrive bekeken voor back-up, opslag en het delen van uw gegevens. Een andere populaire optie is AOL's Xdrive. Net als Microsoft's SkyDrive krijg je 5 GB opslagruimte met Xdrive.

Verwijder die lelijke focusrechthoek in Windows XP of Vista

Nadat een aantal lezers hebben geschreven over het verwijderen van de gestippelde zwarte omtreklijn die soms verschijnt als je een bestandsselectie maakt, realiseerde ik me dat ik dit moest opschrijven in het voordeel van iedereen, omdat er eigenlijk een oplossing is.

50 GB opslagruimte met ADrive (Online Storage Series)

Als onderdeel van onze online opslagserie zullen we de meeste beschikbare services bekijken. Ik ga me concentreren op de gratis diensten, kijkend naar wat ze wel of niet aanbieden, wat je zou moeten helpen beslissen of er een voor jou geschikt is. Het is voordelig om online opslagservices als aanvullende stap te gebruiken

Maak een snelkoppeling of sneltoets om het systeemvolume in Windows te dempen

Heb je ooit luide muziek op je luidsprekers gehad wanneer de telefoon overgaat ... en dan tast je naar de luidsprekerschakelaar of de pauzeknop op je muziektoepassing terwijl je de telefoon probeert te beantwoorden? In plaats van me daar druk over te maken, heb ik altijd gewoon een snelkoppeling gemaakt om het systeemvolume te dempen