Pictogrammen in Win7 / Vista instellen om te openen met een enkele klik in plaats van dubbelklikken

Een van onze lezers schreef gisteren met de vraag hoe je Windows 7 of Vista kunt instellen om bestanden en mappen met een enkele klik te openen, en ik realiseerde me dat dit iets was waar ik nog nooit eerder over had geschreven, dus ik dacht dat ik het zou opschrijven.

Deze wijziging is niets nieuws, de instelling bestaat al sinds Windows 9x en waarschijnlijk weten de meesten van jullie hoe ze deze moeten activeren, maar voor het geval je dat niet doet, is hier de snelle en gemakkelijke wijziging van de instellingen.

Met deze wijziging beweegt u de muisaanwijzer over een pictogram en ziet u de onderstreping:En met een enkele klik wordt de map geopend.

De instelling wijzigen

Open een willekeurige map, klik op Organiseren en vervolgens op Map- en zoekopties.

set-icons-in-win7-vista-om-met-een-klik-in-plaats-van-dubbelklik-foto te openen 2

Wijzig vervolgens de sectie Klik op items als volgt in Single-click in plaats van Double-click.

set-icons-in-win7-vista-om-met-een-klik-in-plaats-van-dubbelklik-foto te openen 3

U zult de instelling eronder opmerken, die bepaalt of pictogramtitels standaard zijn onderstreept of niet. De standaardinstelling is alleen wanneer u ernaar wijst, zodat uw pictogrammen er normaal uitzien:

set-icons-in-win7-vista-om-met-een-klik-in-plaats-van-dubbelklik-foto te openen 4

Als je die instelling wijzigt in Pictogramtitels onderstrepen die consistent zijn met mijn browser, zie je de titels altijd op alle items:

set-icons-in-win7-vista-om-met-een-klik-in-plaats-van-dubbelklik-foto te openen 5

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om Windows op de standaard dubbelklik te laten staan, maar veel mensen geven de voorkeur aan enkel klikken, en nu weet je hoe je het moet doen.

Meer verhalen

Gehele interview met Vreel-oprichter

Mysticgeek: Laten we beginnen met je functie of titel bij Vreel, hoe lang werk je al aan Vreel.

Een handtekening maken in Thunderbird

Ik gebruik Mozilla's Thunderbird nu pas een paar maanden als mijn standaard e-mailtoepassing. Dus ik dacht dat ik wat basis-how-to-artikelen zou delen, zodat je Thunderbird snel aan de gang kunt krijgen zoals jij dat wilt, als je ervoor kiest om over te schakelen. Een handtekening toevoegen aan uw uitgaande e-mails is

Maak een snelkoppeling of sneltoets om het klembord in Windows te wissen

Heb je ooit iets naar het klembord gekopieerd dat je daar niet wilt laten voor het geval iemand anders je computer gaat gebruiken? Natuurlijk kun je heel snel iets anders naar het klembord kopiëren, maar kun je niet gewoon een snelkoppeling of sneltoets maken om het te wissen?

Bekijk meerdere tijdzones op Vista Desktop

Vorig jaar schreef ik een artikel over het bekijken van meerdere tijdzones in de Outlook 2007-agenda. We kunnen een vergelijkbare truc doen om ook meerdere tijdzones op de Vista Desktop te bekijken. Dit is erg handig als u internationaal zaken doet, of in verschillende tijdzones binnen de Verenigde Staten.

Verwijderen van de Prullenbak uitschakelen in Windows Vista

Een van de veranderingen in Windows Vista was de gemakkelijke manier om de Prullenbak van het bureaublad te verwijderen (gewoon met de rechtermuisknop klikken en verwijderen) ... helaas leidde dit tot een nieuw probleem waarbij onwetende gebruikers de Prullenbak begonnen te verwijderen in plaats van deze te legen en niet in staat waren om erachter te komen hoe u het kunt herstellen.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 3: hem instellen

Dus je hebt de gewenste onderdelen uitgekozen en de computer in elkaar gezet ... dus nu moeten we hem aanzetten en beginnen met het instellen. Natuurlijk kun je je installatie-cd in het station laten vallen, maar je zult meer geluk hebben als je een paar BIOS-instellingen controleert en eerst wat tests uitvoert, die we hier allebei zullen bespreken.

Revisited: Online Muziekfabriek

Om te beginnen dacht ik dat ik zou beginnen met Online Music Factory.

Jet-audiospeler

Voor de vaste lezers van mijn blog, je weet dat ik bijna fan ben van de audiospelers die ik op mijn pc gebruik, zoals blijkt uit mijn iTunes-tirade. Ik heb verschillende spelers behandeld en momenteel is mijn favoriete speler J River Media Jukebox. Vandaag ga ik een andere audiospeler behandelen die ik heb

Maak aantrekkelijke grafieken in Excel 2007

Het maken van een professioneel ogende grafiek voor Excel-presentaties is uiterst eenvoudig in Excel 2007. Het maken van grafieken is een interessantere manier om gegevens te presenteren dan alleen de rijen en kolommen in een spreadsheet te doorlopen.

Oeps! Sorry voor de invoerfouten

Als je RSS-lezer plotseling werd gebombardeerd met berichten uit 2006 over Ubuntu, had je misschien aangenomen dat we een machine hadden uitgevonden die je terug in de tijd kon teleporteren ... maar dat was niet het geval. Blijkt dat de nieuwste community-build van MySQL (de databaseserver die we gebruiken) niet compatibel is met