Pc-onderhoud: geef geen geld uit, het schoonmaken van uw eigen pc is eenvoudig

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-je-eigen-pc-schoonmaken is makkelijk foto 1

Deze serie is voor moeders, vaders, oma's en opa's en iedereen in de stamboom die ooit hun nerdfamilielid heeft gevraagd om hun computer te repareren tijdens een vakantiebezoek. Het is voor de beginnende of informele computergebruiker die niet wil zitten rondhangen bij het oplossen van problemen en het uitproberen van oplossingen.

Dit is voor wanneer uw computer een eeuwigheid lijkt te duren om op te starten, of wanneer deze vastloopt, vastloopt en op een andere manier frustrerend gedrag vertoont. Meer dan wat dan ook, het is alleen voor wanneer uw computer zijn puf lijkt te hebben verloren.Wat deze serie niet is, is een geavanceerde geavanceerde gids voor het tweaken en afstemmen van Windows. Er wordt geen melding gemaakt van het Windows-register, services of overklokken. Dus, als je niet weet wat een van die dingen is, maak je geen zorgen, we gaan ze niet behandelen.

Wat we gaan behandelen, zijn de meest elementaire technieken en hulpmiddelen om zelfs de meest ongelukkige technofoben en zichzelf beschreven computeranalfabeten te helpen. We weten dat er al een miljoen-en-een-gidsen zijn, maar How-To Geek School wil anders zijn door je te onderwijzen, in plaats van te vertellen wat je moet doen. We willen je niet overstelpen met elke mogelijke oplossing, want uiteindelijk heb je gewoon een normale routine en een paar eenvoudige stappen nodig.

Daarom nemen we u alleen mee door de dingen die u moet weten om goed met de computer om te gaan!

Geef geen geld uit!

We zijn er zeker van dat je die advertenties op tv en op internet hebt gezien die je vertellen dat ze je computer sneller kunnen maken voor slechts $ 39,95!

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-je-eigen-pc-schoonmaken is makkelijk foto 2

Voordat u denkt dat uw computer te traag wordt en u naar uw creditcard grijpt: NIET DOEN! Stop daar gewoon en berg je plastic op. Ja, pc's worden langzamer, maar er is geen reden om te betalen om ze sneller te laten werken. Er zijn een heleboel dingen die u kunt doen om uw pc weer in gevechtsvorm te brengen en het kost u geen cent - hulpprogramma's, gratis applicaties en goed oud gezond verstand.

Gebruik de tools die Windows u biedt

Het is een feit dat, afgezien van het beroven van je zuurverdiende geld, deze programma's niets doen wat je zelf niet al gratis kunt doen. Windows wordt geleverd met een reeks ingebouwde tools die u kunnen helpen bij een groot aantal pc-onderhoudstaken.

Voor al het andere zijn er gratis hulpprogramma's die u kunt downloaden. Sommige van deze hulpmiddelen omvatten:

Schijf opruiming

Schijfopruiming bestaat al sinds Windows 9x in een of andere vorm, omdat het een van de gemakkelijkste en snelste manieren is om uw harde schijven op te schonen zonder software van derden te installeren.

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-je-eigen-pc-schoonmaken is makkelijk foto 3

We zullen meer praten over schijfopruiming in het algemeen in les 2. Als je op zoek bent naar nog meer manieren om schijfruimte vrij te maken, bekijk dan ons artikel 7 manieren om ruimte op de harde schijf vrij te maken in Windows.

Drive Optimizer

Als het erom gaat uw systeem goed te laten werken, is optimalisatie van de harde schijf belangrijk. Windows bevat een geweldig hulpmiddel om uw schijven in topconditie te houden.

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-je-eigen-pc-schoonmaken is makkelijk foto 4

We zullen in les 2 nog veel meer vertellen over de drive-optimizer.

Taakbeheer

De Taakmanager is altijd de go-to-tool van de nerd geweest voor het diagnosticeren en verlichten van systeemvertragingen. Windows 8.x zet deze traditie voort met een aantrekkelijke make-over van Taakbeheer en verbeterde diagnostische hulpmiddelen.

pc-onderhoud-don-en-8217;t-geld-uitgeven-je-eigen-pc-schoonmaken is makkelijk foto 5

We gaan in les 3 dieper in op Taakbeheer. In de tussentijd is hier een geweldig klein artikel dat u kunt lezen over Taakbeheer in Windows 8.x.

Bestandsgeschiedenis

Maak een back-up van uw gegevens! Maak een back-up van uw gegevens! Maak een back-up van uw gegevens!

We horen dit zo vaak dat het het grootste deel van zijn betekenis lijkt te hebben verloren. Gelukkig bevat Windows 8.x eenvoudige hulpmiddelen zoals Bestandsgeschiedenis en Systeemkopie, zodat u uzelf kunt beschermen tegen catastrofaal gegevensverlies!

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-uw-eigen-pc-is-gemakkelijk foto 6

In les 5 zullen we meer hebben over bestandsgeschiedenis en andere back-uptools. Als je in de tussentijd meer wilt weten over bestandsgeschiedenis, kun je er hier meer over lezen.

Profiteer van gratis software

Voor elke 10 waardeloze betaalprogramma's die er zijn, kun je meestal een echt goed gratis programma vinden. We laten u kennismaken met een aantal gratis programma's van hoge kwaliteit in deze serie.

Systeemreinigers

De opruimtools die bij Windows worden geleverd, werken goed, begrijp ons niet verkeerd, maar als je echt veel ruimte nodig hebt, moet je soms wat dieper graven. CCleaner is een gratis programma dat je kunt downloaden en installeren, dat al die ruimtezwijnen zal uitroeien en ze veilig zal verwijderen.

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-je-eigen-pc-schoonmaken is makkelijk foto 7

We zullen wat meer over CCleaner praten in les 2 of als je er nu meer over wilt weten, kun je er hier meer over lezen!

Gratis cloudopslag

Er zijn een heleboel opties voor cloudopslag, waarvan er vele u gratis ruimte geven om u aan te melden.

pc-onderhoud-don-and-8217;t-geld-uitgeven-uw-eigen-pc-is-gemakkelijk foto 8

Vaak, zoals in het geval van Google Drive (15 GB) en Microsoft OneDrive (7 GB), is deze vrije ruimte voldoende om een ​​back-up van uw belangrijke documenten en foto's te maken. En zo niet, dan kun je altijd meer kopen. In les 5 gaan we uitgebreid in op clouddiensten.

De doelgebieden van deze serie

Omdat we weten dat deze tools vrij beschikbaar zijn, vertellen we u hoe u ze optimaal kunt gebruiken en definiëren we vier gebieden of sleutels om uw pc soepel te laten werken. We zullen ook alle andere ingebouwde tools behandelen die we hier niet specifiek hebben genoemd.

Les 2 – Computer opruimen

Ten eerste wilt u uw pc opschonen door ongewenste of ongebruikte toepassingen te verwijderen en de opstartroutine van uw computer te snoeien.

Moderne computers zijn magneten voor rotzooi. We hebben het niet eens over alle onzin die bedoeld is om schade aan te richten, we bedoelen ook de massa's bestanden en applicaties die we in de loop van de tijd installeren of die naast andere applicaties worden geïnstalleerd.

Meer verhalen

Geek Trivia: welk iconisch sci-fi-filmpersonage werd bijna gespeeld door een aap?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Woordopmaak: werken met afbeeldingen, vormen en afbeeldingen

Met Word kunt u veel meer doen dan alleen afbeeldingen invoegen of plaatsen. Voor onze vierde les in deze serie zullen we ons concentreren op de grafische ontwerpfuncties in Word, zoals afbeeldingen, SmartArt, schermafbeeldingen en andere items die te vinden zijn op het tabblad Invoegen.

Navigatie-aanwijzingen krijgen (zelfs offline) zonder een GPS te kopen

Toegewijde GPS-apparaten gaan de weg van de dodo in, en met een goede reden. Die smartphone of tablet die je hebt, kan een capabele GPS zijn met stapsgewijze navigatie. Dit werkt zelfs als je geen dataverbinding hebt.

Geek Trivia: de communicator die door Obi-Wan Kenobi in The Phantom Menace wordt gebruikt, is dat eigenlijk een?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

OneDrive is nu officieel live en wereldwijd beschikbaar

Microsoft heeft onlangs hun voornemen aangekondigd om de naam van SkyDrive te veranderen in OneDrive en daarbij nieuwe functies toe te voegen. Welnu, vandaag is de dag waarop alles live is gegaan. Nu kunt u genieten van al het nieuwe OneDrive-goed en zelfs gratis extra opslagruimte verdienen!

Woordopmaak: tabellen en andere opmaakbesturingselementen

In deze les gaan we dieper in op tabellen, die een groot deel uitmaken van het opmaken van goed opgemaakte documenten. Nadat we tabellen hebben besproken, zullen we enkele andere bedieningselementen behandelen die u zullen helpen uw opmaakvaardigheden te completeren, inclusief het toevoegen van koppelingen, het gebruik van symbolen, het maken van wiskundige vergelijkingen en nogal wat

Wat zijn de beveiligingsimplicaties als een wachtwoord wordt ingevoerd in het veld Gebruikersnaam?

Stel dat je een slechte dag hebt en haast hebt om in te loggen op een favoriete website, vul dan per ongeluk je wachtwoord in in het gebruikersnaam-tekstvak. Moet je je zorgen maken en je wachtwoord voor die website wijzigen, of is het gewoon ongegronde angst?

Geek Trivia: wat gebruikten parkwachters om erosie in het Yellowstone National Park te bestrijden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Woordopmaak: alineaopmaak en lijsten maken

De Geek School-les van vandaag in deze Word Formatting-serie zal je helpen eindelijk te begrijpen hoe je je alinea's kunt opmaken en ze eruit kunt laten zien zoals jij dat wilt, en met vertrouwen lijsten met opsommingstekens of genummerde lijsten kunt maken.

Geek Trivia: In welke Sci-Fi-franchise trouwde een acteur met de echte dochter van zijn voorganger op het scherm?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!