Pas op voor deze belastingseizoenzwendel

Terwijl Amerikanen hun belastingen voor de deadline van 18 april afronden, zijn cybercriminelen volop bezig om zelf wat financieel rendement te behalen.

Volgens een nieuw rapport van IBM X-Force is het aantal spam-e-mails met belastingthema tussen december 2016 en februari 2017 met 6000 procent gestegen. In een van de meest recente vormen van oplichting sturen cybercriminelen e-mails naar de personeels- en salarisafdelingen van organisaties in het hele land. . Deze berichten zijn vervalst om eruit te zien alsof ze afkomstig zijn van een leidinggevende bij de organisatie, die vraagt ​​om W-2's voor de werknemers van het bedrijf.Met deze informatie kan een boef in uw naam aangifte doen en uw aangifte ophalen voordat u dat doet. Het rapport merkt ook op dat online onverlaten W-2's en andere belastinginformatie hebben verkocht voor ongeveer $ 40 tot $ 50 per pop in de cybercriminele underground. HR- en boekhoudmedewerkers die berichten ontvangen waarin om W2's wordt gevraagd, wordt geadviseerd om de afzender rechtstreeks te bellen om het verzoek te verifiëren.

Ondertussen sturen oplichters ook berichten van individuele belastingbetalers die zogenaamd afkomstig zijn van de IRS - een beproefde list. Deze e-mails informeren de ontvanger ten onrechte dat hun belastingteruggave is verwerkt en instrueren de gebruiker om een ​​met malware beladen bijlage te openen. Andere berichten zijn vervalst om eruit te zien alsof ze afkomstig zijn van Turbo Tax in een poging gebruikers ertoe te brengen hun gebruikersnaam en wachtwoord voor de service te overhandigen.

Criminelen gaan ook achter niet-inwoners van de VS aan en beweren dat ze belastingvrijstelling kunnen krijgen door opnieuw te certificeren. Deze berichten vragen de ontvangers om een ​​kopie van hun W-8BEN-formulier en paspoort te verstrekken.

Verwant

  • De beste belastingvoorbereidingssoftware van 2017De beste belastingvoorbereidingssoftware van 2017

En denk niet dat je immuun bent als je al een aanvraag hebt ingediend: IBM zei dat oplichting in het belastingseizoen waarschijnlijk zal doorgaan nadat de deadline is verstreken. 'Criminelen vinden manieren om meer slachtoffers kwaadaardige bijlagen te laten openen onder het mom van reacties van hun lokale belastingdienst', merkt het rapport op.

Het rapport van IBM komt nadat de IRS en de belastingdiensten van de staat vorige maand belastingprofessionals en belastingbetalers waarschuwden voor phishing-zwendel 'het aanvragen van last-minute aanbetalingswijzigingen voor terugbetalingen of accountupdates'. Onthoud altijd: de IRS verstuurt geen ongevraagde e-mails en vraagt ​​geen gevoelige gegevens op via e-mail. Bovendien mag u nooit een bijlage of link openen van een onbekende of visachtige bron. Als u van plan bent online aangifte te doen via Turbo Tax of een vergelijkbare dienst, ga dan rechtstreeks naar de website van de verkoper.

Als u een verdachte e-mail heeft ontvangen, kunt u deze doorsturen naar de IRS via phishing@irs.gov.

Aanbevolen verhalen

De Roadie 2 geeft je geen excuus voor een vals klinkende gitaar

Klinkt eindelijk alsof je ook hoort.

Denk je dat je de juiste etiquette begrijpt? Probeer deze 5 sociale dilemma's te beantwoorden.

Misschien is het tijd om weer naar school te gaan.

Trap niet in deze last-minute oplichting in het belastingseizoen

Deze oplichting is bedoeld om belastingbetalers te misleiden tot het overhandigen van gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden, burgerservicenummers en bankrekening- of creditcardnummers.

Met Vevo's Watch Party kun je muziekvideo's synchroon met je vrienden bekijken

De nieuwe functie van Vevo is alsof je naar MTV kijkt met je vrienden (als MTV nog steeds muziekvideo's afspeelt, tenminste).