Pas op! Google Reader Notifier voor Firefox is nu crapware

Iedereen die de zeer populaire Google Reader Notifier-extensie voor Firefox gebruikt, zou deze waarschijnlijk onmiddellijk moeten verwijderen, omdat deze nu uw browsen bijhoudt en advertenties in uw statusbalk weergeeft zonder uw toestemming. Verachtelijk.

De advertenties zijn stiekem en verschijnen niet meteen... deze schermafbeelding is afkomstig van de blog van Bernie Zimmermann, maar ik heb persoonlijk de broncode van de extensie gecontroleerd en vastgesteld dat het probleem zeker bestaat, om nog maar te zwijgen van het Mozilla-bugrapport legt het uitgebreid uit.

pas op-google-reader-notifier-for-firefox-is-nu-crapware foto 1Als u de beledigende code voor uzelf wilt zien, bladert u naar de map met extensies van uw Firefox-profiel, zoekt u de map {efa1abef-cb1c-4e40-9bc5-e2e69a3fb329}chromecontent en ziet u het bestand st_ads.js.

pas op-google-reader-notifier-for-firefox-is-nu-crapware foto 2

Zodra u het javascript-bestand opent, ziet u tal van tracking en advertenties.

pas op-google-reader-notifier-for-firefox-is-nu-crapware foto 3

En wat je ook doet, klik niet op de advertenties, omdat ze je op een eindeloze omleiding door met advertenties gevulde pagina's zullen leiden.

Dus, hoe kom ik van de verachtelijk opdringerige advertenties af?

Persoonlijk zou ik de extensie volledig verwijderen en misschien de broncode afdrukken en branden. Maar als u deze extensie absoluut moet blijven gebruiken, kunt u eenvoudig de huidige versie verwijderen en vervolgens de oude versie installeren op deze URL:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addons/versions/3977#version-0.71

U wilt bij versie 0.71 blijven en ervoor zorgen dat wanneer u wordt gevraagd om de extensie later te upgraden, u dit niet doet!

pas op-google-reader-notifier-for-firefox-is-nu-crapware foto 4

Rant over Firefox-extensies: wat is er aan de hand?

Dit is niet de eerste keer dat een zeer populaire Firefox-extensie is uitverkocht aan de donkere kant en badware is geworden. Slashdot meldde een tijdje geleden dat de NoScript-extensie de Adblock Plus-extensie begon te kapen, en hoewel de auteur zich sindsdien uitgebreid heeft verontschuldigd, zie ik niet dat dit probleem verdwijnt.

Wat weerhoudt nog een andere Firefox-extensie ervan om in badware te veranderen, trackingcodes binnen te sluipen of uw persoonlijke gegevens te stelen? Het is al gebeurd met twee van de meest populaire extensies ... Iemand bij Mozilla moet hier iets aan doen.

Wat kan ik doen?

Ga naar de extensiepagina bij Mozilla Add-ons en laat een recensie achter waarin u uw ongenoegen uitdrukt.

En in de toekomst wilt u misschien niet zomaar elke extensie-update blindelings goedkeuren - ga naar de pagina van de extensie bij Mozilla Add-ons en controleer de recente beoordelingen voordat u updates installeert.

Met dank aan Lifehacker-lezer Daniel voor de heads-up hierover.

Meer verhalen

Standaardopmaak wijzigen in Word 2007

In Word 2007 merkt u waarschijnlijk dat de standaardopmaak Calibri is, de regelafstand wordt vergroot en er automatisch ruimte wordt toegevoegd na een alinea. Vandaag laten we u zien hoe u de standaarddocumentindeling kunt wijzigen in een eigen stijl.

Voorbeeld van tabbladen in Firefox met tabbladvoorbeeld 0.3

Voor velen heeft Windows 7 nogal wat veranderd aan ons surfgedrag. Een van de handigste functies was de mogelijkheid om snel onderscheid te maken tussen pagina's door taakbalkvoorbeelden te gebruiken. Natuurlijk bestond dit in Vista, maar de meesten hebben het uitgeschakeld vanwege de inefficiëntie. Nu is het echter een

Update Portable Iron Browser op de gemakkelijke manier

Dus je hebt genoten van al het goede van de draagbare Iron Browser, maar hoe zit het met de release van de nieuwste versie? U kunt nu op twee manieren uw draagbare browser snel en eenvoudig bijwerken.

Snelle dubbele bestandszoeker identificeert extra exemplaren

Een van de meer vervelende taken bij het opschonen van uw computer om ruimte op de harde schijf terug te winnen, is het vinden en verwijderen van dubbele bestanden. Vandaag kijken we naar Duplicate File Finder van MindGems, een gratis hulpprogramma voor het vinden en verwijderen van de extra bagage.

Beheer eenvoudig uw downloads met de downloadstatusbalk

Heb je ooit zitten wachten tot een download klaar is, alleen om te beseffen dat het al geruime tijd klaar is? Het is net alsof je een telefoongesprek voert met een vriend en in paniek raakt dat je je telefoon niet kunt vinden. Dom, maar als je vaak genoeg downloadt/spreekt op je telefoon, deze dingen

Vervang de 'Accelerators' van Internet Explorer door SmarterFox

Als je Internet Explorer 8 hebt moeten gebruiken, heb je een aantal dingen opgemerkt. Het wordt veel gemakkelijker te gebruiken vanwege het groeiende aantal overeenkomsten met Firefox, en het gebruikt een slimme functie genaamd de Accelerator om te proberen het een voorsprong te geven op zijn belangrijkste concurrent.

Organiseer en deel het web met Thumbtack

Op zoek naar een gratis methode om verschillende informatie op internet op te slaan, te ordenen en te delen? Vandaag bekijken we Thumbtack van Microsoft Live Labs, die functionaliteit biedt die vergelijkbaar is met services zoals Delicious of Clipmarks.

Herstel de standaardinstellingen in Firefox zonder deze te verwijderen

Opmerking: afhankelijk van uw instellingen voor het bewaren van geschiedenis (d.w.z. 30 dagen bewaren) voordat u Firefox opnieuw instelt, zult u merken dat de geschiedenis van uw browser voor die periode intact is gebleven (erg leuk!).

Kijk streaming tv met StreamTorrent

Op zoek naar een manier om premium sport- en entertainmenttelevisie op uw pc te bekijken? Vandaag kijken we naar StreamTorrent, een gratis tool voor streaming naar onbeperkte gebruikers met serverloze peer-to-peer-technologie.

Week in Geek: The Painful WordPress Upgrade Edition

Dit weekend hebben we eindelijk het HTG-backendsysteem geüpgraded naar WordPress 2.8 van een oude 2.0-installatie, dankzij het harde werk van Shawn, onze nieuwe programmeerwizard.