Pas uw WordPress-blog aan en bouw een publiek op

Wil je je blog snel een nieuw likje verf geven en laten opvallen? Hier leest u hoe u uw WordPress-blog kunt aanpassen en uniek kunt maken.

WordPress biedt veel functies die u helpen uw blog zo goed mogelijk te maken. Hoewel het niet zoveel aanpassingsfuncties biedt als volledige WordPress op je eigen server, maakt het het toch gemakkelijk om je gratis blog zo professioneel of schattig te maken als je wilt. Hier bekijken we hoe u functies in uw blog kunt aanpassen en een publiek kunt opbouwen.

Personaliseer je blogWordPress maakt het gemakkelijk om je blog te personaliseren. De meeste personalisatie-opties zijn beschikbaar onder het menu Uiterlijk aan de linkerkant. Hier zullen we bekijken hoe u de meeste hiervan kunt gebruiken.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan

Nieuw thema toevoegen

WordPress is populair vanwege het brede scala aan beschikbare thema's. Hoewel je je eigen thema niet naar je blog kunt uploaden, kun je kiezen uit meer dan 90 gratis thema's die momenteel beschikbaar zijn en er worden er steeds meer toegevoegd. Om uw thema te wijzigen, selecteert u de pagina Thema's onder Uiterlijk.

Op de pagina Thema's worden willekeurige thema's weergegeven, maar u kunt ervoor kiezen ze in alfabetische volgorde, op populariteit of hoe recentelijk ze zijn toegevoegd te bekijken. Of u kunt naar een thema zoeken op naam of functies.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 2

Een handige manier om een ​​thema te vinden dat aan uw behoeften voldoet, is het functiefilter. Klik op de link aan de rechterkant van de zoekknop en selecteer vervolgens de opties die je zeker wilt weten voor je thema. Klik op Filters toepassen en WordPress zal uw keuzes stroomlijnen naar thema's die deze functies bevatten.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 3

Zodra je een thema hebt gevonden dat je leuk vindt, klik je op Voorbeeld onder de naam om te zien hoe je blog eruit zal zien.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 4

Dit opent een pop-up die je blog met het nieuwe thema laat zien. Klik op de koppeling Activeren in de rechterbovenhoek van de pop-up als u dit thema wilt behouden; klik anders op de x in de linkerbovenhoek om het voorbeeld te sluiten en verder te zoeken naar degene die je wilt.

Huidig ​​thema bewerken

Veel van de thema's op WordPress hebben aanpassingsopties, zodat u uw blog kunt onderscheiden van anderen die hetzelfde thema gebruiken. Met het standaardthema Twenty Ten kun je zowel de koptekst als de achtergrondafbeelding aanpassen, en veel thema's hebben vergelijkbare opties.

Om een ​​nieuwe kopafbeelding te kiezen, selecteert u de koptekstpagina onder Uiterlijk. Selecteer een van de vooraf geïnstalleerde afbeeldingen en klik op Wijzigingen opslaan of upload uw eigen afbeelding.

Als u een afbeelding uploadt die groter is dan de grootte voor de koptekst, kunt u deze in WordPress rechtstreeks in de webinterface bijsnijden. Klik op Kop bijsnijden als je het gewenste gedeelte voor de kop van je blog hebt geselecteerd.

Je kunt de achtergrond van je blog ook aanpassen op de pagina Achtergrond onder Uiterlijk. U kunt een afbeelding voor de achtergrond uploaden of een hexadecimale waarde van een kleur invoeren voor een effen achtergrond. Als u liever visueel een kleur kiest, klikt u op Selecteer een kleur om een ​​kleurenwiel te openen waarmee u gemakkelijk een mooie kleur kunt kiezen. Klik op Wijzigingen opslaan als u klaar bent.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 8

Opmerking: alle thema's bevatten deze aanpassingsopties mogelijk niet, maar veel zijn flexibel. Je kunt de daadwerkelijke CSS van je thema niet bewerken op gratis WordPress-blogs, maar je kunt de Custom CSS Upgrade kopen voor $ 14,97/jaar om deze mogelijkheid toe te voegen.

Widgets met extra inhoud toevoegen

Widgets zijn kleine add-ons voor je blog, vergelijkbaar met Desktop Gadgets in Windows 7 of Dashboard-widgets in Mac OS X. Je kunt widgets aan je blog toevoegen om recente Tweets, favoriete Flickr-foto's, populaire artikelen en meer weer te geven. Om widgets aan je blog toe te voegen, open je de Widgets-pagina onder Uiterlijk.

U ziet een verscheidenheid aan widgets die beschikbaar zijn in het witte hoofdvak. Selecteer er een die u wilt toevoegen en sleep deze naar het widgetgebied van uw keuze. Verschillende thema's kunnen verschillende gebieden bieden om Widgets te plaatsen, zoals de zijbalk of voettekst.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 9

De meeste widgets bieden configuratie-opties. Klik op de pijl-omlaag naast de naam om deze te bewerken. Stel ze naar wens in en klik op Opslaan onder aan de widget.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 10

Nu hebben we een aantal leuke dynamische inhoud op onze blog die automatisch wordt bijgewerkt vanaf het internet.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 11

Kies Blog Extra's

WordPress toont standaard voorvertoningen van websites wanneer bezoekers over links op uw blog zweven, gebruikt een speciaal mobiel thema wanneer mensen bezoeken vanaf een mobiel apparaat en toont gerelateerde links naar andere blogs op het WordPress-netwerk aan het einde van uw berichten. Als je deze functies niet leuk vindt, kun je ze uitschakelen op de pagina Extra's onder Uiterlijk. pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 13

Bouw je publiek op

Nu je blog er goed uitziet, kunnen we ervoor zorgen dat anderen hem ook ontdekken. WordPress maakt het je gemakkelijk om je site vindbaar te maken op zoekmachines of sociale netwerken, en geeft je zelfs de mogelijkheid om je site privé te houden als je dat wilt.

Open de Privacy-pagina onder Tools om de zichtbaarheid van uw site te wijzigen. Standaard wordt het geïndexeerd door zoekmachines en voor iedereen zichtbaar. Je kunt er ook voor kiezen om je blog openbaar te laten, maar zoekmachines te blokkeren, of je kunt hem volledig privé maken.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 14

Als je ervoor kiest om je blog privé te maken, kun je maximaal 35 gebruikersnamen invoeren van mensen die je wilt kunnen zien. Elke particuliere bezoeker moet een WordPress.com-account hebben zodat ze kunnen inloggen. Als je meer dan 35 privéleden nodig hebt, kun je upgraden naar een onbeperkt aantal privéleden voor $ 29,97/jaar.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 15

Als u wilt dat uw site zichtbaar is voor zoekmachines, is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw inhoud door zoekmachines wordt gevonden, zich te registreren bij hun webmasterhulpprogramma's. Eenmaal geregistreerd, moet u uw sleutel aan uw site toevoegen zodat de zoekmachine deze kan vinden en indexeren.

Onderaan de pagina Tools kunt u in WordPress uw sleutel van Google, Bing en Yahoo! om ervoor te zorgen dat uw site wordt ontdekt. Als je je nog niet hebt aangemeld met deze tools, kun je je ook aanmelden via de links op deze pagina.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 16

Blogupdates op sociale netwerken plaatsen

Veel mensen ontdekken de sites die ze bezoeken van vrienden en anderen via sociale netwerken. WordPress maakt het gemakkelijk om automatisch links naar uw inhoud te delen op populaire sociale netwerken. Om deze functie te activeren, opent u de pagina Mijn blogs onder Dashboard.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 17

Selecteer nu de services die u wilt activeren onder het gedeelte Publiceren. Hiermee wordt Yahoo!, Twitter en/of Facebook automatisch bijgewerkt telkens wanneer u een nieuw bericht publiceert.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 18

U moet uw verbinding met het sociale netwerk autoriseren. Met Twitter en Yahoo! kunt u ze autoriseren met slechts twee klikken, maar de integratie met Facebook vereist verschillende stappen.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 19

Als u liever zelf links deelt op sociale netwerken, kunt u verkorte URL's naar uw berichten krijgen. Wanneer u een nieuw bericht schrijft of een bestaand bericht bewerkt, klikt u op de knop Snelkoppeling ophalen onder de titel van het bericht.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 20

Dit geeft je een kleine URL, meestal 20 tekens of minder, die je kunt gebruiken om op sociale netwerken zoals Twitter te posten.

pas-je-wordpress-blog--en-amp;-bouw-een-publiek foto aan 21

Dit zou moeten helpen uw verkeer op te bouwen, en als u wilt zien hoeveel mensen uw site bezoeken, bekijk dan de statistieken op uw dashboard. Dit toont een grafiek van het aantal bezoekers en populaire berichten. Klik op Alles weergeven als je meer gedetailleerde statistieken wilt, inclusief termen van zoekmachines die mensen naar je blog leiden.

Conclusie

Of je nu een privéblog voor je groep wilt maken of een blog wilt publiceren die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gelezen, WordPress is een geweldige manier om dit gratis te doen. En met alle personalisatie-opties kun je het gedenkwaardig en spannend maken voor je bezoekers.

Als je geen blog hebt, kun je je altijd aanmelden voor een gratis blog op WordPress.com. Bekijk ook ons ​​artikel over hoe u uw eigen blog kunt starten met WordPress.

Meer verhalen

Gebruik uw favoriete achtergronden in Windows 7 Starter Edition

Als u Windows 7 Starter Edition op uw netbook hebt geïnstalleerd, kan de standaardachtergrond oud worden. Als je het zat bent om naar de standaardachtergrond te kijken, sluit je dan vandaag nog bij ons aan terwijl we kijken hoe we deze kunnen veranderen met Oceanis Change Background Windows 7.

Zen en de kunst van het ordenen van bestanden en mappen

Is je bureaublad een toonbeeld van netheid, of staat het vol met zoveel pictogrammen dat je bang bent om ernaar te kijken? Als je het organiseren hebt uitgesteld omdat de taak te groot of te ontmoedigend is, of als je niet weet waar je moet beginnen, hebben we 40 tips om je op weg te helpen naar zen-beheersing van je

Hoe u uw IP-adres kunt vinden in Ubuntu Linux

In Windows gebruiken we het opdrachtregelprogramma ipconfig om ons IP-adres te achterhalen. Hoe vind je die in Ubuntu?

De titelbalk van Internet Explorer 8 aanpassen

Als u op zoek bent naar een manier om IE 8 te personaliseren, is een methode om de titelbalk aan te passen. Hier kijken we naar een eenvoudige register-hack die de klus zal klaren.

Pas het Windows Media Center-startmenu aan met Media Center Studio

Zou je ooit willen dat je het WMC-startmenu kon veranderen? Misschien een deel van de tegels en stroken verplaatsen naar verschillende locaties, nieuwe toevoegen of sommige helemaal verwijderen? Vandaag bekijken we hoe u dit kunt doen met Media Center Studio.

Het aangepaste Windows Live Writer-woordenboek bewerken

Windows Live Writer is een geweldige tool voor het schrijven en publiceren van berichten op je blog, maar de spellingcontrole bevat helaas niet veel veelvoorkomende technische woorden. Hier leest u hoe u eenvoudig uw aangepaste woordenboek kunt bewerken en uw favoriete woorden kunt toevoegen.

Een USB-drive formatteren in Ubuntu met GParted

Als een USB-harde schijf of flashdrive niet correct is geformatteerd, wordt deze niet weergegeven in het Ubuntu Places-menu, waardoor het moeilijk is om ermee te werken. We laten u zien hoe u een USB-station formatteert met behulp van de tool GParted.

Sluit eenvoudig alle tabbladen in Google Chrome

Merk je dat je veel tabbladen open hebt, maar bang bent om op één na allemaal handmatig te sluiten? Nu kunt u al uw tabbladen met een enkele klik sluiten en heeft u er maar één klaar voor gebruik met de extensie Sluit alle tabbladen.

Toegang tot het register uitschakelen in Windows 7

Als u niet weet wat u in het register doet, kunt u uw computer behoorlijk verknoeien. Vandaag laten we u zien hoe u kunt voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot het register en er wijzigingen in kunnen aanbrengen.

Hulpmiddelen om inhoud op uw WordPress-blog te plaatsen

Nu je een mooie blog hebt, wil je er meer mee doen en content gaan plaatsen. Hier bekijken we enkele tools waarmee u rechtstreeks op uw WordPress-blog kunt posten.