Oud slot aangepast voor draadloze en sleutelvrije toegang

Wat doe je als de oude sleutel die je huisbaas je heeft gegeven niet meer past op het slot van je appartement? Als je een nerd bent, bouw je een draadloze ontgrendelingsmodule om het werk voor je te doen.

Instructables-gebruiker Rybitski schrijft:

De sleutel van mijn appartement werkte nooit helemaal goed, want het is een kopie van een kopie van een kopie. Ik ben er vrij zeker van dat de nachtschoot origineel is voor het gebouw en de beheerder lijkt de originele sleutel jaren geleden te hebben verloren. Als gevolg hiervan was het altijd lastig om de deur te openen. Het slot vervangen was geen optie, maar het gebruik van een sleutel elimineren wel.Daartoe bouwde hij het apparaat dat te zien is in de video hierboven. Een Arduino Uno stuurt een servo aan die op zijn beurt de nachtschoot opent. Het geheel wordt bestuurd door een eenvoudige draadloze sleutelhanger. Klik op de onderstaande link voor de volledige bouwhandleiding inclusief code.

Key Fob Nachtschoot [via Hack A Day]

Meer verhalen

Wat je zei: desktop versus webgebaseerde e-mailclients

We hebben duidelijk een onderwerp aangeboord waar jullie allemaal een uitgesproken mening over hebben met de Ask the Readers-post van deze week; lees verder om te zien hoe uw medelezers hun e-mail beheren aan, uit en op desktops en apparaten.

De wetenschap achter technologische morele paniek

Waarom veroorzaken sommige nieuwe technologieën rimpelingen en reactionaire reacties in de samenleving, terwijl andere bijna volledig onbetwist in ons dagelijks leven sluipen? Het blijkt dat er een nogal specifieke combinatie is van dingen die de nieuwe technologie moet doen om het publiek van streek te maken.

Rasbperry Pi Mod biedt audioboekweergave met één knop

Hoe ontwerp je een audioboekspeler voor een oudere boekenliefhebber die niet wil worstelen met nieuwe technologie? Eenvoudig en met een enkele knop is de interface een geweldige plek om te beginnen.

Vrijdagpret: Hexep

Het spel van deze week begint eenvoudig genoeg, maar zal je probleemoplossend vermogen snel op de proef stellen terwijl je werkt om de hex-ketens met kleur op elk niveau in te vullen. Heb je het geduld en de vaardigheid om te slagen in deze gemene hersenkraker of zul je uiteindelijk schreeuwen van frustratie en nederlaag?

Een aangepaste vernieuwingsafbeelding maken in Windows 8

We hebben u al laten zien hoe u de functies Vernieuwen en Opnieuw instellen in Windows 8 kunt gebruiken, nu zijn we terug om u te laten zien hoe u een aangepaste verversingsafbeelding kunt maken. Dit betekent dat u de volgende keer dat u uw Windows 8-pc vernieuwt, een aangepaste afbeelding kunt gebruiken in plaats van de afbeelding die bij uw pc is geleverd.

Hoe bereken je de processorsnelheid op multi-coreprocessors?

De komst van voordelige multi-coreprocessors van consumentenkwaliteit roept bij veel gebruikers de vraag op: hoe bereken je effectief de werkelijke snelheid van een multi-coresysteem? Is een 4-core 3Ghz-systeem echt 12Ghz? Lees verder terwijl we het onderzoeken.

Afbeelding''>Maak geweldige op kaarten gebaseerde achtergronden voor uw bureaublad met 'Kaart -> Afbeelding'

Ben je het zat om dezelfde oude soorten achtergronden op je bureaublad te gebruiken? Voeg vervolgens iets nieuws en unieks toe aan uw bureaublad met op maat gemaakte kaartachtergronden van 'Kaart -> Afbeelding'.

Geek Trivia: Hoe brengen astronauten hun stem uit vanuit de ruimte?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De meest rommelige thuiskantoren ooit! [Afbeeldingverzameling]

Het thuiskantoor van een nerd is een toevluchtsoord om te ontspannen en een verlengstuk van persoonlijke interesses en hobby's. Maar af en toe zullen andere mensen je opstelling bekritiseren als rommelig, ongeorganiseerd of erger ... en dat ik ...

Twee Windows 8-apps tegelijkertijd uitvoeren met de Snap-functie

De moderne interface van Windows 8 biedt ondersteuning voor het naast elkaar uitvoeren van twee Windows 8-apps. Deze functie, genaamd Snap, wordt niet uitgelegd in de tutorial - je moet weten dat deze bestaat om er gebruik van te maken.