OS X-navigatie versnellen met Quicksilver

We zijn altijd op zoek naar verbetering van de efficiëntie, minder stappen om foto's te bewerken, minder stappen om tekstverwerking op te maken, enz. Tegenwoordig kijken we naar het minder gebruiken van de muis en het sneller kunnen vinden van bestanden en het openen van applicaties in OS X.

In plaats van door verschillende mappen te bladeren, kun je met Quicksilver slechts een paar toetsaanslagen gebruiken om dezelfde opdrachten uit te voeren die verschillende muisklikken in combinatie met proberen te onthouden waar je dat .doc-bestand hebt opgeslagen, zullen doen.

Aan de slagNadat je Quicksilver hebt gedownload en het pictogram in je Applicaties hebt geplaatst, open je het. Op dat moment krijgt u deze introductie te zien. Klik op doorgaan en geniet van de animatie die naar het volgende scherm gaat.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 1

Zoals het meestal gaat met software, willen ze dat je akkoord gaat met de licentievoorwaarden. Klik op Doorgaan nadat u het vakje Ik ga akkoord... hebt aangevinkt.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 2

De plug-ins die worden aanbevolen, kunnen enkele handige snelkoppelingen bevatten. Voorlopig voegen we geen plug-ins toe tijdens de installatie.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 3

Dit zijn de basisopties voor het gebruik van Quicksilver. Activering is hoe u Quicksilver in staat stelt uw opdrachten te ontvangen. Standaard is dit ingesteld op controle + spatie (controle wordt weergegeven door ^). Catalogus-update is het interval dat Quicksilver scant op updates van uw applicaties en andere gebieden waar het programma naar op zoek is.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 4

Nu zul je een andere introductie van Quicksilver zien, die een basisoverzicht geeft van wat je ermee kunt doen.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 5

Dit is de laatste stap van de basisconfiguratie, Blacktree wil dat je weet waar je ondersteuning kunt krijgen van hun community. Deze opties zijn ook beschikbaar op hun website.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 6

Nu de installatie is voltooid, wordt Quicksilver geopend met zijn standaardthema en kleuropties. U kunt typen en zien welke mogelijkheden u nu tot uw beschikking heeft.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 7

Een voorbeeld van wat u met Quicksilver kunt doen, is een URL openen in uw standaardbrowser. Typ de URL en tab naar het tweede paneel om te zien welke opties er zijn. Enkele van de opties die u hebt, zijn het kopiëren van het zoekobject, het verplaatsen van het object naar de prullenbak, het weergeven van het object in de prullenbak en nog veel meer.

De pijl zal een optiemenu naar beneden laten vallen. Laten we eens kijken naar de Voorkeuren om te zien hoe we Quicksilver kunnen aanpassen.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 9

Wat kracht en aanpassingen toevoegen

Het deelvenster Gids geeft u toegang tot de ondersteuningsbronnen aan de linkerkant. De rechterkant fungeert als een inhoudsopgave, waar alle links u naar dezelfde plaatsen brengen als de links bovenaan.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 10

Het toepassingsmenu op de pagina Voorkeuren heeft de typische opties die u nodig hebt...

  • Begin bij inloggen stelt uiteraard het weer in Quicksilver start zodra u zich aanmeldt bij OS X.
  • Waarschuwen voordat u stopt, verschijnt er een venster om u te laten weten dat u het programma verlaat.
  • Geavanceerde functies inschakelen opent geavanceerde plug-ins en acties.
  • Pictogram weergeven in dock zal het pictogram toevoegen aan of verwijderen uit het dock wanneer Quicksilver is geopend.
  • Pictogram weergeven in de menubalk zal het pictogram toevoegen aan of verwijderen uit de menubalk wanneer Quicksilver is geopend, de suboptie om toegang tot de volledige inhoud van de menubalk op te nemen geeft u dezelfde opties als de vervolgkeuzepijl in de Quicksilver-app .

Er zijn andere opties waaruit u kunt kiezen, zoals controleren op updates en deze op de achtergrond laten downloaden. U kunt de installatie ook opnieuw uitvoeren, de voorkeuren terugzetten op de standaardwaarden of Quicksilver verwijderen.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 11

Op de pagina Triggers kunt u toetscommando's instellen om acties te activeren. In Custom Triggers kun je ze instellen om applicaties te openen of om andere systeemtaken uit te voeren, zoals het inschakelen van je screensaver wanneer je op command + option + s drukt. Quicksilver heeft kant-en-klare trigger-sjablonen die al in Quicksilver zijn ingebouwd. De twee sjablonen zijn Uitvoeren en Selecteren (null) in het opdrachtvenster. Voor nu laten we de Triggers met rust.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 12

De Catalogus is alles wat geïndexeerd en dus doorzoekbaar is door Quicksilver. Als er dingen zijn die u niet wilt laten doorzoeken, kunt u deze in dit paneel uitvinken. Als u nieuwe inhoud toevoegt aan een gebied waarin u kunt zoeken, kunt u ofwel wachten tot het opnieuw scannen van de catalogus die u hebt ingesteld, plaatsvindt of u kunt Quicksilver activeren en op command + r drukken om het opnieuw te scannen.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 13

In het paneel Plug-ins kun je Quicksilver gebruiken in programma's en modules die voor meer diepgaand Toetsenbordplezier zorgen als je je erin verdiept. Standaard is Quicksilver krachtig, maar door meer plug-ins toe te voegen, kunt u uw interacties met de muis tot een minimum beperken.

versnellen-os-x-navigatie-met-quicksilver foto 14

Als we bijvoorbeeld de iTunes-module inschakelen, kunnen we itu typen, op de pijl naar rechts drukken en we krijgen een lijst met opties die beschikbaar zijn in iTunes. Hierdoor kunnen we door de verschillende categorieën bladeren of rechtstreeks naar een ingebouwde of aangepaste afspeellijst gaan.

Quicksilver is geweldig omdat het je in staat stelt om efficiënter te worden, in plaats van te proberen applicaties te vinden met behulp van de Finder en je maporganisatie, kun je gewoon de applicatie typen, wat bijna net zo snel is als het bedenken ervan.

Koppeling

Om quicksilver te downloaden, gaat u naar GitHub, klikt u op Quicksilver en downloadt u de .dmg die bij uw OS X-versie hoort.

Meer verhalen

Stop Office 2010 Upload Center-pictogram van weergave in de taakbalk

Een van de nieuwe functies in Office 2010 is de mogelijkheid om uw bestanden te uploaden naar Office Web Apps. Wanneer u dit doet, verschijnt een Upload Center-pictogram in de taakbalk en helpt u bij het beheren van documenten. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat deze wordt weergegeven.

Bekijk HTML-tags en webpagina gecombineerd in Firefox

Wilt u een eenvoudigere manier om de html-tags van een webpagina te zien zonder de broncode in een apart venster te bekijken? Nu kunt u de webpagina en tags gecombineerd in hetzelfde venster bekijken met behulp van de X-Ray-extensie voor Firefox.

Vraag de lezers: welke Google-services gebruikt u?

Bijna iedereen gebruikt elke dag ten minste één van de services van Google tijdens het browsen. Wat we deze week willen weten, is van welke Google-services jij gebruik maakt?

Snel filmbestanden kopiëren naar individueel benoemde mappen

Sommige HTPC-mediabeheertoepassingen vereisen dat filmbestanden in aparte mappen worden opgeslagen om informatie, zoals albumhoezen en andere metadata, correct op te slaan. Hier kijken we naar het kopiëren van filmbestanden naar afzonderlijke mappen.

Houd de gezondheid van uw harde schijf in de gaten met Acronis Drive Monitor

Maakt u zich zorgen dat de harde schijf van uw computer zonder waarschuwing zou kunnen overlijden? Hier leest u hoe u het in de gaten kunt houden en de eerste waarschuwingssignalen van mogelijke problemen kunt krijgen voordat u uw kritieke gegevens daadwerkelijk kwijtraakt.

Schakel het welkomstscherm uit in Portable Firefox (en andere draagbare apps)

Draagbare applicaties zijn cool omdat je ze vanaf je USB-stick op elke machine kunt uitvoeren. Wat niet cool is, zijn de vervelende opstartschermen die verschijnen bij het starten van de apps. Hier leest u hoe u de ergernis kunt uitschakelen.

Beheer het verzenden van 2010-documenten naar het web met Office Upload Center

Een van de belangrijkste nieuwe functies die in Office 2010 worden aangeprezen, is de mogelijkheid om documenten naar het web te uploaden om ze te delen en samen te werken. Vandaag bekijken we het gebruik van Office Upload Center om uw geüploade documenten te helpen beheren.

Maak tekst en afbeeldingen gemakkelijker leesbaar met het Windows 7-vergrootglas

Heeft u een verminderd gezichtsvermogen of vindt u het moeilijk om kleine lettertjes op uw computerscherm te lezen? Vandaag gaan we nader bekijken hoe u die moeilijk leesbare inhoud kunt vergroten met het vergrootglas in Windows 7.

Hoe u uw gratis upgrade van Office 2007 naar 2010 Tech Guarantee kunt activeren?

Heb je Office 2007 gekocht sinds 5 maart 2010? Zo ja, dan kunt u als volgt uw gratis upgrade naar Office 2010 activeren en downloaden!

Overgangen toevoegen aan diavoorstellingen in PowerPoint 2010

Het doornemen van een PowerPoint-presentatie kan soms een beetje saai worden. U kunt uw diavoorstellingen interessanter maken door overgangen tussen de dia's in uw presentaties toe te voegen.