Origin's eerste budget gaming-laptop kost minder dan een mille

Oorsprong

De EON15-S-laptop van Origin heeft altijd de grens tussen gameprestaties en draagbaarheid overschreden, en het model van dit jaar doet dat opnieuw, maar voor wat minder geld. Voor 2017 heeft de pc-maker NVIDIA's nieuwe 4GB 1050 Ti grafische kaart toegevoegd, een model dat hem een ​​(zeer) milde snelheidsbump geeft ten opzichte van de 980M-gebaseerde EON15-S van vorig jaar. Dat zit in een behuizing van 1 inch en 5 pond en kost $ 999 voor de goedkoopste configuratie.

In tegenstelling tot het model van vorig jaar is er geen schermoptie met hoge resolutie - je kunt het alleen krijgen met een 15,6-inch 1.920 x 1.080 IPS-paneel. Dat is echter in lijn met andere recente krachtige modellen en past waarschijnlijk bij de behoeften van veel gamers die de extra pixels niet nodig hebben, vooral met een grafische kaart die verre van het vlaggenschip van NVIDIA is. Bovendien helpt het scherm met een lagere resolutie de laptop waarschijnlijk om zijn behoorlijke batterijduur van zes uur te bereiken.Galerij: Origin EON15-S budget gaming-laptop | 19 foto's

19

  • +15

Andere specificaties zijn onder meer een Intel Core i7-7700HQ 'Kaby Lake' CPU (helaas hetzelfde in het model van vorig jaar), of i5-7300HQ en i3-7100H-modellen als uw budget dat niet kan ondersteunen. Je kunt ook tot 32 GB DDR4 RAM, 6 TB aan opslagruimte krijgen, inclusief M.2 SSD-ondersteuning, een RGB-toetsenbord met achtergrondverlichting en een 'optionele aangepaste autolak in elke kleur of ontwerp naar keuze', zegt Origin.

Die prijs zal natuurlijk omhoog gaan, afhankelijk van de opties (Origin heeft niet gespecificeerd wat je krijgt voor $ 999 anders dan de NVIDIA-graphics). Toch is dat een behoorlijke prijs voor een met NVIDIA uitgeruste laptop, en vijf pond maakt hem net licht genoeg om te functioneren als een draagbare laptop voor videografen of gamers die onderweg zijn.

Een van de belangrijkste klachten met het model van vorig jaar was het geluid van de ventilator, en zonder verandering in de processor is het moeilijk te zeggen of dat is verholpen met het nieuwe model. Vergelijkbare opties zijn de 5,2-pond MSI GS62M Stealth Pro, met ongeveer dezelfde specificaties en prijs, of Dell's Inspiron 15 7000-model met een GTX 1050Ti-kaart en dezelfde chip voor minder dan $ 1.000.

Er zijn tal van andere opties, en voor een grote sprong in prijs maar even grote prestatiebump, kun je de 14-inch Blade van $ 1.899 van Razer krijgen met de veel betere NVIDIA GTX 1060-kaart. Met andere woorden, het is een geweldige tijd om in de markt te zijn voor een gaming-laptop.

Aanbevolen verhalen

Astronomen hebben mogelijk de eerste foto van een zwart gat gemaakt

Ze verzamelden ongeveer 4.000 TB aan gegevens op 1.024 harde schijven. Die foto kan maar beter goed zijn.

Zijn claims over de levensduur van laptops nep?

Een technische website voor consumenten ontdekte dat pc-fabrikanten de levensduur van de batterij overschatten, maar het kan een uitdaging zijn om het op een zinvolle manier te meten.

Vizio onthult budget D-serie 4K-line-up

Het nieuwe aanbod omvat een 65-inch 4K-tv voor $ 899. Alle modellen zijn uitgerust met het smart tv-platform van Vizio.

De eerste gaming-desktop van Corsair is niet voor knutselaars

Een van de grootste merken van doe-het-zelf pc-componenten wil niet dat je zijn nieuwe machine uit elkaar haalt.