Originele Xbox-games komen mogelijk naar pc's...Uiteindelijk

Microsoft lijkt naar de toekomst te kijken en zich te concentreren op het verleden na de onthulling van de Xbox One X. Microsoft bevestigt niet alleen dat originele Xbox-games in de nabije toekomst op Xbox One kunnen worden gespeeld, maar liet ook randapparatuurfabrikant Hyperkin een nieuwe versie van de originele Duke Xbox-controller maken.

Nu voor wat meer goed nieuws: originele Xbox-games lijken (uiteindelijk) speelbaar te zijn op Windows-pc's.PC Gamer ging zitten met Phil Spencer, hoofd van Xbox, om achterwaartse compatibiliteit op Xbox One te bespreken, die is ingesteld om Xbox 360 en nu originele Xbox-games te ondersteunen. De onvermijdelijke vraag of deze achterwaartse compatibiliteit kon worden uitgebreid tot pc's, werd opgeworpen. Verrassend genoeg antwoordde Phil Spencer niet alleen 'ja', maar zei hij ook te geloven dat het echt zal gebeuren.

Hij heeft het specifiek over originele Xbox-games, niet over Xbox 360. Dat is logisch omdat de Xbox uit 2001 een x86-processor gebruikte. Hoewel emulatie op pc nog steeds veel werk zal vergen, zijn de prestaties er om het in moderne pc-hardware aan te kunnen en het ontbreken van een andere architectuur helpt de complexiteit van de taak echt te verminderen.

Verwant

  • Achterwaartse compatibiliteit van Xbox is misschien niet super populairXbox achterwaartse compatibiliteit is misschien niet super populair

In totaal zijn er tussen 2001 en 2009 1.045 games uitgebracht voor de Xbox, toen de hardware uiteindelijk werd stopgezet. Stel je voor dat die games beschikbaar zijn om opnieuw op je pc (of Xbox One) te spelen. Halo, Halo 2, Project Gotham Racing, Fable, Ninja Gaiden, Forza Motorport en Splinter Cell zijn slechts enkele van de klassiekers die het vermelden waard zijn.

Er is geen tijdsbestek gespecificeerd voor wanneer deze pc-emulatie zou kunnen plaatsvinden, maar ik kan me voorstellen dat het ver beneden de prioriteitenlijst staat voor Team Xbox. Op dit moment zullen ze zich concentreren op de voorbereiding voor de lancering van de Xbox One X in november en ervoor zorgen dat de achterwaartse compatibiliteit van Xbox werkt in alle Xbox One-hardware-iteraties.

Aanbevolen verhalen

Instagram maakt het moeilijker voor gebruikers om sluw te zijn

Instagram markeert gesponsorde berichten, zodat beroemdheden niet stilletjes naar producten kunnen scharrelen.

De Xbox One X is ambitieus in de puurste zin van het woord

Je bent misschien klaar voor de Xbox One X, maar is jouw woonkamer dat ook?

Sony: meer dan 60 miljoen PS4-consoles en 487 miljoen games verkocht

Meer dan 70 miljoen actieve gebruikers besteden meer dan 600 miljoen uur per week aan vermaak op PlayStation.

De Xbox One X versus de originele Xbox One: wat is er veranderd?

Terwijl Project Scorpio vorig jaar op de E3 werd geplaagd, was het pas gisteren dat we eindelijk eens goed konden kijken naar de nieuwste console van Microsoft, nu de Xbox One genoemd...

Dit bedrijf maakt AR-uitrusting die je echt zou kunnen dragen

In de toekomst kan Kopin-technologie u helpen uw smartphone te dumpen voor een AR-verbeterd leven.