Organiseer en beheer uw Firefox-tabbladen als een professional met de add-on Tab Groups

organiseer--en-038;-beheer-uw-firefox-tabbladen-als-een-pro-met-de-tab-groepen-addon foto 1

Heb je ooit gehoord van de functie Tabgroepen van Mozilla's Firefox-webbrowser? Als je nee hebt gezegd, ben je niet de enige. Mozilla heeft onlangs verklaard dat ze schatten dat de functie Tabgroepen door ongeveer 0,01% van de gebruikers wordt gebruikt en vanwege deze schatting hebben ze besloten deze functie uit Firefox te verwijderen, te beginnen met Firefox 45.

Het blijkt dat ik een van die 0,01% van de gebruikers ben en deze beslissing had mijn workflow aanzienlijk verstoord. Ik ben sterk afhankelijk van deze functie, in feite is Tab Groups een van de belangrijkste redenen waarom ik al jaren Firefox-gebruiker ben, dus het verwijderen ervan was behoorlijk verontrustend voor mij. Gelukkig was dat gevoel echter van zeer korte duur omdat de ontwikkelaar van add-ons, Luis Miguel alias Quicksaver, Tab Groups naar een add-on heeft geport en deze ook aanzienlijk heeft verbeterd.Tabgroepen, voorheen bekend als Panorama, is een geweldige oplossing voor productiviteit in uw browser. Tabgroepen biedt de mogelijkheid om uw tabbladen in afzonderlijke groepen te plaatsen om uw browserworkflow te ordenen, op te ruimen en te optimaliseren, zodat u zich op een taak kunt concentreren. Naast de productiviteitsvoordelen is Tab Groups ook een geweldige manier om veel tabbladen te gebruiken zonder extra systeembronnen, zoals RAM, te verspillen om meerdere sessies of meerdere vensters uit te voeren; in plaats daarvan heb je een schone, georganiseerde reeks groepen in één sessie en één venster. Tab Groups is een geweldige productiviteitstool die, zoals Mozilla stelt, niet door velen wordt gebruikt, maar ik durf te wedden dat dit zou veranderen als gebruikers zich meer bewust waren van het bestaan ​​van Tab Groups.

organiseer--en-038;-beheer-je-firefox-tabbladen-als-een-pro-met-de-tab-groepen-addon foto 2

Waarom zijn tabbladgroepen zo geweldig?

Laten we mijn huidige gebruik als voorbeeld nemen. Ik ben momenteel dit artikel aan het schrijven in een groep die specifiek is voor dit artikel, maar laten we zeggen dat ik geen tabbladgroepen gebruikte en een pauze wilde nemen om enkele sites zoals Reddit, YouTube, Twitter, enz. te controleren. Zonder tabbladgroepen zou ik mijn browser volproppen met niet-gerelateerde tabbladen, maar ik zou kunnen proberen het te ordenen door een nieuw venster te openen of een nieuwe sessie te maken. Geen van deze opties is ideaal omdat ik mijn digitale werkruimte zou volproppen of onnodig extra systeembronnen (RAM) zou gebruiken. Als alternatief biedt Tab Groups het beste van twee werelden met een combinatie van scheiden en organiseren van tabbladen zonder dat er een ander venster of sessie nodig is.

organiseer--en-038;-beheer-uw-firefox-tabbladen-als-een-pro-met-de-tab-groepen-addon foto 3

In de weergave Tabgroepen maak ik gewoon een nieuwe groep aan voor die pauzetabs en als ik klaar ben, sluit ik gewoon de hele groep en ga ik meteen weer aan het werk. Ik hoef me geen zorgen te maken over rommel of het verspillen van systeembronnen, terwijl ik toch alle voordelen van het ordenen van tabbladen heb. Bovendien, als u per ongeluk een groep sluit, kunt u deze snel terugkrijgen door op de knop Groep sluiten ongedaan maken te klikken.

Als tabbladgroepen zo geweldig zijn, waarom gebruiken mensen ze dan niet?

Dit is een ingewikkelde vraag om te beantwoorden, maar het komt neer op slechte vindbaarheid, verwarrende branding en een niet-intuïtieve gebruikersinterface. Tab Groups is geïntroduceerd in Firefox 4, dat destijds redelijk vindbaar was, maar voor ten minste 20 versies van Firefox is Tab Groups verborgen achter vele lagen met stappen om het te ontdekken.

Vindbaarheid, vanaf nu is Tab Groups nog steeds standaard beschikbaar voor Firefox 42-gebruikers, maar als u er niet van op de hoogte was, zou u er waarschijnlijk nooit op stuiten. Dit is het proces dat u zou moeten volgen om het uit te proberen: open het Hamburger-menu (pictogram met drie gestapelde lijnen) -> klik op Aanpassen -> slepen en neerzetten Tabs-groepsknop naar tabbladenbalk -> Aanpassing afsluiten -> Klik op Tab Groepen knop.

Branding: Tab Groups werd oorspronkelijk gebrandmerkt als Panorama, maar Mozilla noemde het nooit Panorama in de eigenlijke gebruikersinterface. Tabgroepen was de term die werd gebruikt in de interface van Firefox, dus lange tijd noemden sommige mensen het Tabgroepen en anderen als Panorama. In feite gebruik ik Tab Groups sinds het voor het eerst werd gelanceerd in Firefox 4 en ik wist niet dat Mozilla het jarenlang Panorama noemde. De functie werd op een gegeven moment ook bekend als TabView, dus er waren drie concurrerende namen voor één functie die al slecht vindbaar was.

Gebruikersinterface, wanneer u de oude tabbladgroepen opent, krijgt u één groep te zien met uw bestaande tabbladen en een zoekpictogram bovenaan. Er waren geen interface-elementen die je leerden hoe je het moest gebruiken, en er was ook geen enkele handleiding.

Het wordt vrij duidelijk waarom de gebruiksstatistieken zo laag zijn als je al deze problemen combineert. Gelukkig heeft de add-on van Quicksaver al deze problemen aangepakt en is van plan ze verder te verbeteren. Vindbaarheid: installeer de add-on en de knop Tabgroepen wordt automatisch toegevoegd aan de tabbladenbalk. Branding: de add-on verwijst er eenvoudig naar als tabbladgroepen. Gebruikersinterface: de add-on Tab Groups heeft enkele extra interface-elementen toegevoegd, waaronder een handleiding voor gebruik die toegankelijk is vanuit het overzicht.

De add-on voor tabbladgroepen gebruiken

U moet eerst de nieuwe add-on Tab Groups installeren vanaf de Firefox Add-ons-site. Na installatie ziet u de knop Tabgroepen in de tabbladenbalk van Firefox. Klik op de knop Tabgroepen om het overzicht van tabbladgroepen te openen of druk op Ctrl + Shift + E op uw toetsenbord.

Een nieuwe groep maken

Je hebt drie opties voor het maken van een nieuwe groep en ze zullen allemaal op verschillende momenten van pas komen, dus het zou de moeite waard zijn om ze allemaal te kennen.

  1. Dubbelklik ergens in een leeg gedeelte van het overzicht (niet in een bestaande groep).
  2. Klik ergens in de lege ruimte en sleep met uw muis om een ​​vak in het gewenste formaat te maken. (Mijn voorkeursmethode vanwege de controle over de groepsgrootte.)
  3. Sleep een tabblad uit een bestaand tabblad en zet het ergens in de lege ruimte neer.

Schakelen tussen groepen

Ga naar het overzicht van de tabbladgroepen via de knop in de tabbladenbalk of druk op Ctrl + Shift + E, gebruik vervolgens uw muis om een ​​tabblad uit een bepaalde groep te selecteren of u kunt de pijltoetsen op uw toetsenbord gebruiken om naar verschillende groepen en tabbladen te navigeren.

Zoeken gebruiken om snel door het overzicht te navigeren

organiseer--en-038;-beheer-uw-firefox-tabbladen-als-een-pro-met-de-tab-groepen-addon foto 4

Het zoekpictogram rechtsboven in het overzicht geeft het zoekveld weer waar je door alle beschikbare tabbladen en groepen kunt zoeken. De zoekopdracht komt overeen met uw zoekopdracht met de titels van de tabbladen voor selectie en de zoekopdracht kan overeenkomen met elk deel van het tabblad. In de bovenstaande schermafbeelding zul je merken dat ik de term discussiëren heb gebruikt om het How-To Geek Discussion-forum te selecteren.

Groepen organiseren

Gebruik de formaatgreep rechtsonder in de groep om de grootte van een groep te wijzigen naar de gewenste grootte. Naarmate u het formaat van de groep wijzigt, worden de tabbladen overeenkomstig groter en kleiner. Als u de grootte van de groep verkleint, worden de tabbladen uiteindelijk op elkaar gestapeld en wordt een voorbeeldknop weergegeven, zodat u alle tabbladen kunt bekijken zonder de grootte van uw groep te wijzigen.

Het herschikken van groepen is net zo eenvoudig als klikken op een lege ruimte van de groep en deze naar de gewenste locatie slepen. Het sluiten van groepen gaat via de [x] in de rechterbovenhoek van de groep, maar als u per ongeluk een groep sluit, kunt u op de knop Groep sluiten ongedaan maken klikken om deze op te halen.

Tabgroepen gebruiken om een ​​Tabs-kenner te worden

Ik denk dat de overgrote meerderheid van de mensen die Tab Groups proberen, ze op lange termijn zullen blijven gebruiken, dus heb ik je overtuigd om Tab Groups eens te proberen? Zo ja, laat me weten wat je ervan vindt. Gebruikt u al tabbladgroepen? Wat vind je van de toevoeging? Sluit me aan bij de onderstaande discussie.

Meer verhalen

Geek Trivia: Welk Disney Park was oorspronkelijk bedoeld als een bevolkte gemeenschap?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is overklokken? De absolute beginnershandleiding om te begrijpen hoe geeks hun pc sneller maken

Overklokken is de actie waarbij de kloksnelheid van een component wordt verhoogd, waardoor deze op een hogere snelheid wordt uitgevoerd dan waarvoor hij was ontworpen. Dit is meestal van toepassing op de CPU of GPU, maar andere componenten kunnen ook worden overklokt.

Pinhole-foto's maken met een digitale camera

Pinhole-fotografie is een leuke en ouderwetse manier om foto's te maken; lees verder terwijl we de techniek naar de 21e eeuw brengen en u laten zien hoe u uw moderne DSLR als pinhole-camera kunt gebruiken.

Desktop Fun: Uitzicht op Earth Wallpaper Collection Series 1 [Bonusgrootte]

Onze planeet is een prachtig gezicht om vanuit een baan om de aarde of verder weg in het zonnestelsel te aanschouwen... een rustig blauw juweel dat tussen de sterren rust. Breng de majestueuze schoonheid van onze thuiswereld naar uw bureaublad met de eerste in onze serie 'Views of Earth' Wallpaper-collecties.

Alles over ultrabrede monitoren, de nieuwste trend in gaming en productiviteit

Je hebt waarschijnlijk al eerder collega's of vrienden gezien met een opstelling met meerdere schermen. Deze monitorlay-outs kunnen effectief zijn in het weergeven van veel informatie tegelijk, maar ze zijn ook moeilijk in te stellen en laten lelijke randen achter in de ruimtes tussen elk scherm.

Waarom browserextensies gevaarlijk kunnen zijn en hoe u uzelf kunt beschermen?

Browserextensies zijn stukjes code die in uw webbrowser worden uitgevoerd. Ze kunnen kwaadaardige dingen doen, zoals advertenties weergeven, uw browsegedrag volgen en uw wachtwoorden en privégegevens vastleggen. Een veilige extensie kan automatisch worden bijgewerkt en malware worden.

Hoe de ingebouwde apps van Windows 10 te verwijderen (en hoe ze opnieuw te installeren)

Windows 10 bevat een verscheidenheid aan universele apps en er is geen gemakkelijke manier om ze te verbergen in de weergave Alle apps in het nieuwe menu Start. U kunt ze verwijderen, maar Microsoft staat u niet toe om ze eenvoudig op de gebruikelijke manier te verwijderen.

Hoe een verwijderd bestand te herstellen: de ultieme gids

Het is de meesten van ons overkomen. Je verwijdert een bestand en realiseert je dat je het terug nodig hebt. In deze handleiding wordt uitgelegd wanneer u dat bestand terug kunt krijgen en hoe u dit kunt doen.

Macs zijn pc's! Kunnen we stoppen met te doen alsof ze dat niet zijn?

Er was een tijd dat Macs en pc's heel verschillend waren, maar nu zijn ze in wezen hetzelfde. Open een MacBook en je zult dezelfde hardware vinden die je zou vinden in een PC Ultrabook.

Hoe u Safari-websitemeldingen in- of uitschakelt

Als je een Mac-gebruiker bent en je hebt gemerkt dat Safari je soms websitemeldingen laat zien, heb je je misschien afgevraagd hoe je ze uit en omgekeerd weer aan kunt zetten. Het is heel eenvoudig en kan worden bereikt in slechts een paar toetsaanslagen.