Optimaliseer uw computerscherm onroerend goed

Je kijkt elke dag naar je computerscherm. Door gewoonte gebruik je de ruimte op manieren die de klus klaren. Maar u kunt het nog beter doen als u uw werkruimte optimaliseert.

Om uw werkruimte te optimaliseren, moet u ten minste drie dingen doen:  1. Maak uzelf vertrouwd met de verschillende componenten van uw bureaublad en hoe u ze kunt aanpassen
  2. Observeer wat voor soort taken u regelmatig doet en zoek uit hoe u ze het meest efficiënt kunt doen - met betrekking tot de opstelling van uw computerscherm
  3. Probeer verschillende opstellingen uit tot je vindt wat voor jou het beste werkt

We bespreken kort de verschillende onderdelen van uw werkruimte en hoe u deze kunt aanpassen. Daarna bespreken we een paar voorbeelden van veelvoorkomende taken en hun specifieke werkruimtebeperkingen. We eindigen met suggesties over hoe u kunt vinden wat het beste voor u werkt.

Onderdelen van uw computerscherm

Het bureaublad

Uw bureaublad is de meest voor de hand liggende werkruimte, omdat u hier vensters opent om dingen gedaan te krijgen. Maar naast al het venstergebruik is je bureaublad zelf ook een handige werkruimte. Het is eigenlijk een leeg canvas waar u tijdelijk bestanden en snelkoppelingen kunt dumpen of opslaan, en nieuwe mappen kunt maken voor snel gebruik.

Zie de desktop als het kortetermijngeheugen van uw computer. U kunt eenvoudig een momentopname maken van waar u aan werkt door de bestanden en mappen op uw bureaublad te plaatsen. De volgende keer dat u zich aanmeldt, is al uw werk nog intact via de desktopstructuur die u heeft.

Het startmenu

Het startmenu bevindt zich helemaal links (of bovenaan, afhankelijk van de oriëntatie) van de taakbalk. Het is als de master-control voor al je programma's en instellingen. Het zet programma's vast in de lijst in de linkerkolom op basis van hoe vaak u ze gebruikt. U kunt een programma aan die zichtbare lijst toevoegen door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken via het menu en Vastmaken aan menu Start te selecteren. (Hetzelfde geldt voor het losmaken ervan.) Om de volgorde van de items te wijzigen, hoeft u alleen maar te slepen en neer te zetten in de lijst.

De taakbalk

De taakbalk bevindt zich standaard onder aan uw scherm. Het bevat het startmenu (uiterst links of bovenaan, afhankelijk van de oriëntatie), de werkbalk voor snel starten (als u deze hebt ingesteld om zichtbaar te zijn), de middelste ruimte waar geopende documenten en programma's kunnen worden bekeken, en het systeemvak helemaal rechts (of onderaan), waarmee u kunt zien hoe bepaalde systemen werken (zoals uw internetverbinding).

We behandelen aanpassingen van de taakbalkcomponent in de volgende secties, maar u kunt de taakbalk zelf aanpassen door de kleur, grootte en compositie te wijzigen, de volgorde van de pictogrammen die in het middelste gedeelte worden weergegeven en of ze al dan niet worden weergegeven (via de functie voor automatisch verbergen in Windows Vista).

De werkbalk Snel starten

Wanneer de werkbalk voor snel starten is geactiveerd, verschijnt deze op de taakbalk - net rechts van de startmenuknop. Het is een slimme tool omdat het fungeert als uw persoonlijke startmenu - zonder enkele van de permanente items in uw normale startmenu.

Een ander voordeel van de werkbalk voor snel starten is dat u enkele pictogrammen op de taakbalk zelf kunt zien. Met het startmenu zie je alleen de klassieke Windows-knop die het menu opent.

Andere werkbalken op de taakbalk

U kunt ook extra werkbalken aan de taakbalk toevoegen. Ze hebben niet de handige pictogramweergave zoals de werkbalk voor snel starten, maar ze kunnen het gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot algemene programma's of bestanden. Om een ​​aangepaste werkbalk toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg gebied van de werkbalk, selecteert u Werkbalken, selecteert u vervolgens Nieuwe werkbalk... en selecteert u de map die u naar een werkbalk wilt converteren.

Hier is een voorbeeld waarbij een extra werkbalk echt effectief is. Als u aan een verzameling documenten werkt die u aan het einde van de maand probeert af te ronden, plaats ze dan eerst in dezelfde map. Laten we de map Documenten bij normaal gebruik een naam geven.

Maak vervolgens een werkbalk voor die map. En met een simpele klik direct op uw taakbalk heeft u eenvoudig toegang tot de documenten in de map Documenten in Regulier Gebruik.

Als u items uit die map op de taakbalk zelf wilt weergeven, klikt u op de buitenrand van het mappictogramgebied en trekt u het uit. Je kunt hieronder zien dat het een ander uiterlijk en functionaliteit heeft.

De zijbalk (Vista)/desktopgadgets (Windows 7)

U kunt ook een zijbalk gebruiken met enkele basishulpmiddelen die Windows biedt, zoals de kalender, klok of zelfs plaknotities. Je kunt ze elk in de zijbalk bewaren of ze op het bureaublad verplaatsen waar je ze wilt hebben. Hieronder worden ze weergegeven, uit het aangewezen zijbalkgebied getrokken en op een bovenste rij opgesteld.

Er zijn nog veel meer pictogrammen die u kunt downloaden en toevoegen via: Configuratiescherm > Vormgeving en persoonlijke instellingen > Eigenschappen Windows Sidebar. En in Windows 7 heb je de mogelijkheid om de zijbalk helemaal te verwijderen (in Windows 7 en Vista.

Werkbalken van webbrowser

Laten we nu overstappen van functies van uw desktopconfiguratie naar functies vanuit uw webbrowser.

Zodra u uw browser opent, opent u in feite een nieuw bureaublad op uw oorspronkelijke bureaublad. Deze browser wordt waarschijnlijk geleverd met werkbalken, die vergelijkbaar zijn met de taakbalk op uw eigenlijke bureaublad.

Binnen Firefox is de bovenste werkbalk de menubalk, met veelvoorkomende opdrachten zoals Bestand, Bewerken en Help. De volgende rij - rechts van de adresbalk - is de navigatiewerkbalk. Het is gebruikelijk om uw startpagina-pictogram daar te plaatsen, evenals de knoppen voor opnieuw laden en annuleren. Op de onderste rij, direct boven de tabbladen van uw webpagina's, bevindt zich de bladwijzerwerkbalk, die pictogrammen weergeeft voor uw meest bezochte sites.

Elk van deze drie browserwerkbalken (om nog maar te zwijgen van extra werkbalken die u kunt downloaden van sites zoals Yahoo en Google) kan worden aangepast. U kunt pictogrammen toevoegen of verwijderen door in de menubalk op Weergeven te klikken, vervolgens op Werkbalken en Aanpassen te selecteren. U kunt werkbalken verbergen door op Beeld in de menubalk te klikken en de gewenste werkbalken uit te schakelen. En u kunt pictogrammen in de navigatie- en bladwijzerwerkbalken opnieuw ordenen door simpelweg te slepen en neer te zetten.

Navigatie binnen uw startpagina

En als u dan een aangepaste startpagina heeft, kunt u de navigatie ook van binnenuit instellen. Als u bijvoorbeeld een Google-startpagina heeft, kunt u een gadget instellen om als feedreader te fungeren of om links naar belangrijke sites op te nemen - het fungeert in feite als een extra werkbalk. En dit omvat niet eens de werkbalkkoppelingen die de Google-startpagina al heeft ingebouwd (zoals die naar Gmail en Documenten leiden)!

Inventarisatie van uw computerscherm onroerend goed

Zoals je kunt zien, is er veel ruimte om mee te werken op je computerscherm. Vooral wanneer u internet gebruikt en desktops binnen desktops opent. U hoeft waarschijnlijk niet alle beschikbare ruimte te gebruiken en het is duidelijk hoe de verschillende componenten elkaar vaak overlappen qua functie. Als u nagaat hoe u uw werkruimte op dit moment beheert, kunt u zelfs meer ontslagen tegenkomen dan u zou willen toegeven.

Het onroerend goed van uw computerscherm is de verzameling gebieden op uw werkruimte die u actief gebruikt om uw werk gedaan te krijgen. Of die je actief moet inzetten om je werk nog beter te doen.

Voorbeelden van taakspecifieke beperkingen

Om erachter te komen wat uw computerscherm is, moet u eerst weten wat voor soort werk u probeert te doen. Omdat verschillende taken verschillende opstellingen vereisen. Houd dus bij wat voor soort taken u regelmatig op uw computer uitvoert en welke instellingen dat zo eenvoudig mogelijk maken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Als je de hele dag met code werkt, wil je waarschijnlijk je ramen wijd houden. Het is logisch om de taakbalk onderaan te houden, omdat uw belangrijkste onroerend goed code op ooghoogte over het scherm leest. Het is ook een goed idee om de zijbalk uit te schakelen (tenzij je echt een van de functies gebruikt, zoals de plaknotities), omdat visuele rommel het laatste waar je mee te maken wilt hebben.
 • Als je de hele dag blogberichten schrijft, wil je waarschijnlijk een schone werkruimte. En gemakkelijke toegang tot uw belangrijke applicaties die bloggen, het lezen van feeds, webonderzoek, sociale media en webmastering verbeteren. Het is logisch om uw eigenlijke bureaublad zo leeg mogelijk te houden, zodat u er beter direct op kunt werken voor lopende berichten. Het kan ook zinvol zijn om dynamische aangepaste werkbalken op de taakbalk in te stellen (voor berichten met een deadline). Evenals een uitgebreide werkbalk voor snel starten voor webmaster-gerelateerde toepassingen zoals uw FTP-programma. En werkbalken in uw webbrowser — voor al uw op internet gebaseerde toepassingen — om onderzoek en sociale media een fluitje van een cent te maken.
 • Als u de hele dag bezig bent met grafisch ontwerpen, wilt u uw werkruimte waarschijnlijk visueel aantrekkelijk houden - of deze nu netjes of schoon is of niet. Kies voor het gebruik van de zijbalk, misschien met het pictogram voor de diavoorstelling inbegrepen (omdat het visueel stimulerend is). Het is handig om uw speciale ontwerpprogramma's in de werkbalk voor snel starten te plaatsen die voldoende is uitgevouwen, zodat de meeste, zo niet alle pictogrammen zichtbaar zijn.

Kun je beginnen te zien hoe elk van deze beroepen een iets andere opstelling voor je computerscherm vereist? Het onroerend goed verschilt in elk voorbeeld:

 • De programmeur heeft een grote werkruimte nodig die al het andere naar buiten duwt.
 • De blogger heeft een schone werkruimte nodig en meerdere manieren om de webtoepassing te starten.
 • De kunstenaar heeft visuele aanwijzingen nodig in plaats van lijsten en kolommen, evenals algemene visuele stimulatie.

En jij? Wat heb je nodig op basis van je dagelijkse taken? Welke delen van uw computerscherm worden als eersteklas onroerend goed beschouwd? En hoe kunt u het gebruik ervan maximaliseren?

Vind wat het beste voor u werkt

Trial and error is de beste manier om uw ideale opstelling te vinden. Verplaats dingen als je het niet zeker weet en probeer het een paar dagen uit. Blijf wisselen tot er iets blijft hangen. En onthoud dat als u begrijpt wat een bepaalde opzet moeilijk maakt, u kunt begrijpen wat iemand nuttig maakt. Het is prima om in eerste instantie een redundante opstelling te hebben. En misschien is dat eigenlijk wel wat voor jou het beste werkt.

De sleutel is om je te kunnen concentreren op je werk met minimale afleiding en minimale tijd om uit te zoeken waar alles is. Zoek dus uit waar uw belangrijkste onroerend goed zich bevindt en maak er het beste van.

Meer verhalen

Week in Geek: privé browsen verlaat nog steeds de gegevenseditie

Deze week hebben we geleerd hoe je de batterijduur van de Android-telefoon kunt maximaliseren, Dropbox kunt gebruiken met een Android-telefoon, een map kunt delen van OS X naar Windows, Evernote-notities kunt exporteren in html- of mht-indeling, een geheel nieuw Windows 7-themapakket kunt maken en meer. Dus leun achterover en ontspan terwijl u geniet van de batch van deze week

Google reageerde op Oracle-rechtszaak door ze te verbannen uit Zoeken? Wacht…

Op vrijdag begon een nieuwsbericht de ronde te doen dat beweerde dat Google reageerde op de Oracle-rechtszaak door hen uit hun zoekmachine te weren. Er is alleen één probleem: het is nooit gebeurd.

Aankondiging van How-To Geek ETC, de Random Geeky News/Links-bron waarop u zich moet abonneren

Het leven gaat niet alleen over how-to-artikelen, interessante downloads en Friday Fun. De nieuwe How-To Geek ETC-sectie is hier om je al het andere te bieden: geeky nieuwsitems en willekeurige links die we hebben gevonden tijdens het browsen op de interwebs.

Bureaubladplezier: Harry Potter-achtergrondcollectie

De Harry Potter-films zijn echt betoverend en hebben ervoor gezorgd dat veel mensen wensten dat ze naar Hogwarts konden gaan en deel konden uitmaken van de Wizardry World. Hoewel dit misschien niet zo leuk is als een studiebeurs voor Zweinstein, hopen we dat je zult genieten van onze Harry Potter-behangcollectie.

Bewerk uw tekst in stijl met Bend

Wilt u een nieuwe Notepad-vervanging die de nieuwste technologieën bevat en toch slank en snel blijft? Teksteditors zijn meestal saaie, saaie programma's, maar hier is een nieuwe waarmee je tekst prachtig tot leven komt.

Hoe de Reader-modus te gebruiken en aan te passen in Safari

Wil je online artikelen makkelijker leesbaar maken zonder dat je heen en weer moet scrollen of tussen meerdere pagina's hoeft te bladeren? Hier leest u hoe u van uw browser een boek kunt maken met Safari Reader.

De naam van bibliotheken, computers en favorieten wijzigen in het navigatiedeelvenster van Windows 7 Explorer

Op de Tweaking with Vishal-site heeft hij een handleiding gepost voor het gebruik van een registerhack om de naam Computer, Netwerk, Bibliotheken en de rest van de items in het navigatievenster van Windows 7 Verkenner te hernoemen.

Hoe Windows Home Server Vail Beta op VirtualBox in te stellen en te installeren

Als je geen extra machine hebt of een early adopter bent die Vail wil testen, is het maken van een VM een goede keuze. Om onze reeks van virtuele installatie van WHS Vail Beta te voltooien, kijken we naar de installatie op Oracle's VirtualBox.

Verloren tijd terugwinnen met behulp van gedragsaanpassingstechnieken

Als uw aandachtsspanne op bepaalde momenten van de dag afneemt, als u moeite heeft om op tijd naar uw werk te gaan, of als u 's ochtends te laat in slaap valt om uit te rusten, verliest u overdag kostbare tijd. Door een paar eenvoudige technieken voor gedragsverandering te gebruiken, kun je jezelf aan de lijn houden

Test het BlackBerry OS op uw pc

Er is een bredere selectie van smartphones en mobiele besturingssystemen dan ooit tevoren, maar je kunt niet zomaar elke beschikbare telefoon kopen en ze allemaal uitproberen. Hier leest u hoe u de nieuwste versie van het BlackBerry OS gratis op uw pc kunt testen.