Opstarten vanaf een USB-station, zelfs als uw BIOS u dat niet toelaat

Je hebt altijd een betrouwbare opstartbare USB-stick bij je om computerproblemen op te lossen, maar wat als je met het BIOS van een pc niet vanaf USB kunt opstarten? We laten u zien hoe u een cd of diskette kunt maken waarmee u kunt opstarten vanaf uw USB-station.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-uw-bios-won-en-rsquo;t-laat-je foto 1

Dit opstartmenu, zoals vele gemaakt voordat USB-drives goedkoop en alledaags werden, bevat geen optie om op te starten vanaf een USB-drive.Een stuk freeware genaamd PLoP Boot Manager lost dit probleem op door een image aan te bieden dat op een cd kan worden gebrand of op een diskette kan worden gezet, en waarmee je kunt opstarten vanaf verschillende apparaten, waaronder USB-drives.

Zet PLoP op een CD

PLoP wordt geleverd als een zipbestand, dat een verscheidenheid aan bestanden bevat. Om PLoP op een cd te zetten, heb je plpbt.iso of plpbtnoemul.iso nodig uit dat zipbestand. Beide schijfimages zouden op de meeste computers moeten werken, maar bij twijfel zou plpbtnoemul.iso overal moeten werken, volgens het leesmij-bestand dat bij PLoP Boot Manager wordt geleverd.

Brand plpbtnoemul.iso of plpbt.iso op een cd en ga dan naar het opstartgedeelte van PLoP Boot Manager.

Zet PLoP op een diskette

Als uw computer oud genoeg is om nog steeds een diskettestation te hebben, moet u de inhoud van het plpbt.img-afbeeldingsbestand in het zipbestand van PLoP op een diskette plaatsen.

Om dit te doen, gebruiken we een freeware-hulpprogramma genaamd RawWrite voor Windows.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-uw-bios-won-en-rsquo;t-laat-je foto 2

We hebben niet het geluk dat er een diskettestation is geïnstalleerd, maar als u dat wel doet, moet dit worden vermeld in de vervolgkeuzelijst Diskettestation. Selecteer uw diskettestation, klik vervolgens op de knop ... en blader naar plpbt.img. Druk op de knop Schrijven om PLoP-opstartmanager naar uw diskette te schrijven.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je foto 3

PLoP Boot Manager opstarten

Om PLoP op te starten, moet u uw cd of diskettestation opstarten met een hogere prioriteit dan uw harde schijf. In veel gevallen, vooral bij diskettes, wordt dit standaard gedaan.

Als de cd- of diskettedrive niet is ingesteld om eerst op te starten, moet u het opstartmenu van uw BIOS of het setup-menu openen. De exacte stappen om dit te doen, variëren afhankelijk van uw BIOS. Zoek voor een gedetailleerde beschrijving van het proces naar de handleiding van uw moederbord (of de handleiding van uw laptop als u met een laptop werkt).

In het algemeen echter, als de computer opstart, worden enkele belangrijke toetsenbordaanslagen ergens prominent op het scherm genoteerd. In ons geval staan ​​ze onderaan het scherm.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 4

Druk op Escape om het opstartmenu te openen. Eerder hebben we een cd gebrand met PLoP Boot Manager erop, dus we zullen de optie CD-ROM Drive selecteren en op Enter drukken.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 5

Als uw BIOS geen opstartmenu heeft, moet u het Setup-menu openen en de opstartvolgorde wijzigen om de diskette of cd-rom-drive een hogere prioriteit te geven dan de harde schijf. Meestal is deze instelling te vinden in de sectie Boot of Advanced van het Setup-menu.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 6

Als dit correct wordt gedaan, wordt PLoP Boot Manager geladen, wat een aantal opstartopties geeft.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 7

Markeer USB en druk op Enter.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 8

PLoP begint te laden vanaf het USB-station.

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 9

Ondanks dat ons BIOS de optie niet heeft, starten we nu op met behulp van de USB-drive, die in ons geval een Ubuntu Live-cd bevat!

boot-van-een-usb-drive-zelfs-als-je-bios-won-en-rsquo;t-laat-je-foto 10

Dit is een behoorlijk geeky manier om je pc op te starten vanaf een USB ... op voorwaarde dat je computer nog steeds een diskettestation heeft. Natuurlijk, als je BIOS niet opstart vanaf een USB, heeft het er waarschijnlijk een ... of je moet het echt bijwerken.

PLoP Boot Manager downloaden

RawWrite voor Windows downloaden

Meer verhalen

Bedien uw favoriete muziekspeler vanuit Firefox

Luister je graag naar muziek terwijl je bladert? Nu kunt u uw favoriete muziekspeler rechtstreeks vanuit Firefox openen en bedienen met de FoxyTunes-extensie.

Engelstalige bladwijzer voor vertalingen voor uw browser

Wilt u een vertaalbookmarklet die zich alleen richt op het vertalen van websites naar het Engels? Kijk dan eens naar de To English Bookmarklet.

Windows 7 Media Center verwijderen, uitschakelen of verwijderen

Hoewel Windows 7 Media Center veel is verbeterd ten opzichte van eerdere versies van Windows, wilt u het misschien om verschillende redenen uitschakelen. Hier bekijken we een aantal methoden om er vanaf te komen.

Extensies van derden uitschakelen in Internet Explorer

Bent u op zoek naar een manier om het browsen naar sites waarvan u niet zeker bent in Internet Explorer wat veiliger te maken? Hier bekijken we snel hoe u extensies van derden in IE kunt uitschakelen.

Verhoog de snelheid van uw netbook met een SD-kaart en ReadyBoost

Op zoek naar een manier om de prestaties van uw netbook te verbeteren? Hier leest u hoe u een standaard SD-geheugenkaart of een USB-flashstation kunt gebruiken om de prestaties te verbeteren met ReadyBoost.

He jij! Stop met het gebruik van de knop Toepassen en klik gewoon op OK! [Geek Rants]

Als computernerd merk ik dat ik vaak mensen help en kijk hoe ze instellingen op hun pc wijzigen ... en ze klikken bijna altijd op de knop Toepassen en vervolgens op de knop OK. Waarom?

Friday Fun: favoriete games om te spelen in Chrome

Online games kunnen een perfecte onderbreking zijn terwijl u aan het werk bent en de keuze uit een veelvoud aan games maakt het nog beter. Als je een gameverslaafde bent, wil je zeker eens kijken naar de Game Button-extensie voor Chrome.

Maak aangepaste sneltoetsen voor Windows-toetsen in Windows

Bijna iedereen gebruikt een of andere soort sneltoetsen op hun Windows-systeem, maar wat als u nieuwe zou kunnen maken voor uw favoriete apps of mappen? Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoe eenvoudig het kan zijn met slechts een paar klikken en zonder programmeren met WinKey.

Integreer Google Docs met Outlook op de gemakkelijke manier

Wil je Google Docs en Microsoft office samen gebruiken? Hier leest u hoe u Harmony voor Google Docs kunt gebruiken om ze naadloos te integreren met Outlook.

Problemen met pictogramweergave oplossen door de miniatuurcache van Windows 7 opnieuw op te bouwen

Heb je ooit door foto's of video's op je pc gebladerd en gemerkt dat de miniaturen niet correct werden weergegeven? Soms raken ze beschadigd en kunt u ze snel opnieuw opbouwen om het probleem op te lossen.