Opstartaanpassingen voor Media Center in Windows 7

Zou je willen dat je meteen in het afspelen van muziek kon springen als je Media Center opent? Of misschien gewoon die opstartanimatie overslaan? Vandaag laten we u verschillende opstartschakelaars zien waarmee u de manier kunt aanpassen waarop Media Center wordt geopend in Windows 7.

Aanpassingen voor opstarten

We zullen al deze schakelaars toevoegen aan het einde van het doel, op het tabblad Snelkoppeling in de eigenschappen van Windows Media Center. Als u Media Center start vanuit het menu Start, gaat u naar Start > Alle programma's, klikt u met de rechtermuisknop op Windows Media Center en selecteert u Eigenschappen. Als u Media Center start via een snelkoppeling op het bureaublad, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en kiest u Eigenschappen. Op het tabblad Snelkoppeling ziet u het vak Doel met de tekenreeks: %windir%ehomeehshell.exe.Om elk van deze schakelaars aan het doel toe te voegen, laat u gewoon een spatie achter na %windir%ehomeehshell.exe, typt u de schakelaar en klikt u op Opslaan. Als je klaar bent, zou het als volgt moeten luiden:

%windir%ehomeehshell.exe /nostartupanimation

startup-customizations-for-media-center-in-windows-7 foto 2

Schakel de opstartanimatie en muziek uit

Deze schakelaar opent Media Center zonder animatie en muziek. Het lijkt Media Center niet sneller te openen, maar als je je ergert aan de animatie en muziek, ben je beide kwijt.

/niet opstartanimatie

Alleen mediamodus

In de modus Alleen media wordt Windows Media Center op volledig scherm weergegeven met de knoppen minimaliseren en sluiten verborgen. Er verschijnt een klein hangslot in de rechterbovenhoek naast de tijd.

/mediamodus

U kunt de modus Alleen media uitschakelen vanuit Media Center door naar Taken > Alleen media afsluiten te gaan.

startup-customizations-for-media-center-in-windows-7 foto 4

RTL-modus

Als je de dingen liever van rechts naar links bekijkt, kun je genieten van de RTL-modus.

/rtl

Deze schakelaar draait in wezen de richting van alles in Media Center om. U zult merken dat in de venstermodus zelfs de knoppen Sluiten, Maximaliseren en Minimaliseren naar links worden omgedraaid.

Afsluiten verwijderen uit Taken

Met deze schakelaar wordt de tegel Afsluiten uitgeschakeld onder Taken in het menu Start van Windows Media Center.

/noshutdownui

Dit kan met name handig zijn om te voorkomen dat gezinsleden op Afsluiten klikken en uw pc uitschakelen wanneer deze aan moet blijven om uw favoriete programma's op te nemen.

startup-customizations-for-media-center-in-windows-7 foto 6

Geen chroom

Deze schakelaar opent Media Center zonder het raamkozijn en geeft geen pictogram weer op de taakbalk.

/nochrome

Het ziet er cool uit als je het niet erg vindt dat je het venster niet met je muis kunt verplaatsen of Media Center gemakkelijk kunt verlaten. Om uit deze modus te ontsnappen zodra u deze hebt geopend, dubbelklikt u op het groene Media Center-logo linksboven om het in de modus Volledig scherm te laten verschijnen en klikt u vervolgens op de X in de rechterbovenhoek om af te sluiten.

Openen in de videobibliotheek

Start met deze schakelaar direct in de videobibliotheek in de modus Volledig scherm.

/directmedia:video

Start in Opgenomen TV

Als u meteen in uw opgenomen tv-programma's wilt duiken, opent deze schakelaar Media Center in uw Opgenomen tv-bibliotheek in de modus Volledig scherm.

/directmedia:tv

startup-customizations-for-media-center-in-windows-7 foto 9

Openen in de afbeeldingenbibliotheek

Als afbeeldingen meer jouw ding zijn, probeer dan Media Center te openen in de afbeeldingenbibliotheek in de modus Volledig scherm.

/directmedia:foto's

startup-customizations-for-media-center-in-windows-7 foto 10

Openen in de muziekbibliotheek

Als u Windows Media Center meer gebruikt voor muziek dan voor video of tv, kunt u deze schakelaar misschien eens proberen voor de grootte. Het opent Media Center in de muziekbibliotheek in de modus Volledig scherm.

/directmedia:muziek

Speel je muziek af bij opstarten

Met deze schakelaar start je muziekverzameling bij het opstarten.

/playallmusic

Als je liever alleen met je favoriete nummers begint, probeer dan deze schakelaar.

/favmusic

opstart-aanpassingen-voor-media-center-in-windows-7 foto 12

Muziek afspelen met een diavoorstelling

Start Media Center met een diavoorstelling begeleid door uw muziek.

/playslideshowwithmusic

Of speel de diavoorstelling af met alleen uw favoriete muziek.

/speelfavslideshowmetmuziek

Begin met alleen een diavoorstelling

Als u de voorkeur geeft aan alleen een diavoorstelling bij het opstarten, probeer dan deze schakelaar.

/playslideshow

Of een diavoorstelling van alleen uw favorieten.

/favslideshow afspelen

startup-customizations-for-media-center-in-windows-7 foto 14

Conclusie

Met sommige van deze schakelaars kunt u uw Windows 7 Media Center-ervaring naar wens aanpassen. Anderen zijn misschien gewoon interessanter dan nuttig. Als u van deze schakelaars houdt en Media Center voornamelijk gebruikt om Live TV te kijken, kunt u ons vorige artikel over Windows 7 Media Center starten in Live TV-modus lezen.

Meer verhalen

Tv-kanaallogo's toevoegen aan Windows 7 Media Center

Ben je die saaie kanaalvermeldingen in Windows Media Center beu? Zou je willen dat ze mooie kleurrijke logo's hadden zoals een commerciële DVR? Hier kijken we naar het toevoegen van een beetje kleur en flair aan Media Center-kanaalvermeldingen met My Channel-logo's.

Back-up van Windows Home Server-mappen naar een externe harde schijf

Het gebruik van Windows Home Server voor het maken van back-ups van computers op uw lokale netwerk is een geweldig hulpmiddel voor uw back-upstrategie. Maar hoe zit het met het maken van een back-up van de gegevens op de server zelf? Hier bekijken we het gebruik van een externe schijf om een ​​back-up te maken van enkele van uw belangrijke gegevens.

Verhoog de intervallen voor overslaan en opnieuw afspelen in Windows 7 Media Center

Bent u op zoek naar een manier om uw intervallen voor vooruit en achteruit overslaan in Media Center voor Windows 7 te verfijnen? Vandaag laten we u zien hoe u een paar wijzigingen in het register aanbrengt, zodat u de intervallen voor overslaan en opnieuw afspelen kunt aanpassen.

Synchroniseer bestanden tussen computers en mobiele apparaten met Live Mesh

Wilt u overal direct bij uw bestanden kunnen? Met Live Mesh kun je bestanden synchroniseren tussen computers, mobiele apparaten en zelfs Macs, wat zowel gratis als eenvoudig is.

Schijfopruiming plannen in Windows 7 en Vista

Het is altijd een goed idee om regelmatig onderhoudstaken uit te voeren, zoals Schijfopruiming op uw Windows-computer, zodat deze soepel blijft werken. Vandaag bekijken we hoe u een eenvoudige Schijfopruimingstaak plant en hoe u opdrachtregelschakelaars gebruikt voor een meer geavanceerde installatie.

Toegang krijgen tot een zoekvak in Google Chrome

Mist u een zoekvak in Chrome en wilt u er graag een terug? Doe dan mee terwijl we de Search Box-extensie bekijken.

Desktop Fun: Valentijnsdag Wallpaper Collection

Ben je op zoek naar een aantal unieke achtergronden om dit jaar de gevoelens in je hart te uiten? Dan wil je zeker een kijkje nemen in onze speciale Valentijnscollectie.

Browsegeschiedenis wissen in Firefox met een sneltoets

Ben je het zat om handmatig je browsergeschiedenis te verwijderen of te moeten wachten tot de browser is gesloten om deze te verwijderen? Kijk dan eens naar de Clear History-extensie voor Firefox.

Vrijdagpret: Fat Slice

We hebben eindelijk weer een slopende week op kantoor doorstaan, helaas is de baas nooit tevreden. Ach, tijd om het te vergeten en te ontspannen met het spelen van een leuk flash-spel om je het weekend gemakkelijk te maken. Vandaag kijken we naar het leuke flashspel Fat Slice.

Integreer Hulu Desktop en Windows Media Center in Windows 7

Heb je ooit iets in Windows Media Center bekeken en wenste je dat er een gemakkelijke manier was om over te schakelen naar Hulu-programma's? Vandaag kijken we naar Hulu Desktop Integration waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen Hulu Desktop en Windows 7 Media Center.