Bewaar en herstel uw Microsoft Office-instellingen

Hoe vaak bent u naar een nieuwe computer gemigreerd en bent u alle kleine instellingen in Word of Excel kwijtgeraakt die u uiteindelijk perfect had aangepast?

Het goede nieuws is dat u uw Microsoft Office-instellingen eenvoudig kunt opslaan en herstellen en zelfs naar een andere computer kunt overbrengen.

Om de wizard te openen, gaat u naar Start Programma's Microsoft Office Microsoft Office Tools Microsoft Office 2003 Wizard Mijn instellingen opslaan.foto opslaan-en-herstellen-uw-microsoft-office-instellingen 1

Vink Bewaar de instellingen van deze machine aan en klik op volgende.

foto opslaan-en-herstellen-uw-microsoft-office-instellingen 2

Bepaal in dit venster waar u de instellingen wilt opslaan door het directe pad in te typen of door naar de locatie te bladeren. Windows slaat al uw instellingen op in één bestand. Onthoud waar u dit bestand opslaat voor wanneer u uw instellingen wilt herstellen. Klik op Voltooien.

foto opslaan-en-herstellen-uw-microsoft-office-instellingen 3

Terwijl Windows al uw Office-instellingen verzamelt, verschijnt de voortgangsbalk.

foto opslaan-en-herstellen-uw-microsoft-office-instellingen 4

Zodra de back-up is voltooid, krijgt u het volgende verificatiescherm. Als alles er goed uitziet, klikt u op Afsluiten.

foto opslaan-en-herstellen-uw-microsoft-office-instellingen 5

Als u naar een nieuwe computer migreert, is het een goed idee om het bestand op te slaan op een flashstation of ergens anders dat gemakkelijk toegankelijk is vanaf de nieuwe computer.

Om de instellingen te herstellen, gaat u naar uw nieuwe computer (waar Office al op zou moeten zijn geïnstalleerd), opent u dezelfde wizard en selecteert u Eerder opgeslagen instellingen op deze machine herstellen. Daarom is het een goed idee om op te schrijven waar u de instellingen hebt opgeslagen als u zich op een netwerk bevindt.

Meer verhalen

Wijzig de aan/uit-knoppen van Windows 7 of Vista in Afsluiten/Slaapstand/Sluimerstand

De standaardactie voor de aan / uit-knop in het startmenu in Windows 7 is afsluiten en in Vista is Slaapstand, wat niet per se voor iedereen nuttig is, dus we zullen hier uitleggen hoe u dit kunt wijzigen.

Slow-Motion Aero-animaties inschakelen in Windows Vista

Deze tip is niet echt handig, maar het is een interessante hack om je vrienden te laten zien. U kunt een Slow Motion-animatie inschakelen die alleen wordt geactiveerd als u de Shift-toets ingedrukt houdt terwijl u een venster minimaliseert/herstelt/sluit/opent.

Tekst op bureaubladpictogram verbergen in Windows 7 of Vista

Sommige pictogrammen zijn zo duidelijk dat niemand tekst eronder nodig heeft om te vertellen waar het pictogram voor is. Een goed voorbeeld hiervan is het icoon voor Internet Explorer. We zijn er nu allemaal echt aan gewend, en de tekst maakt het alleen maar lelijk.

Verberg de prullenbakpictogramtekst in Windows Vista

De prullenbak is echt duidelijk. We zien hetzelfde sinds Windows 95, dus het lijkt een beetje onnodig om tekst op het pictogram te hebben om ons te vertellen wat het is. Met een kleine registerpatch kunnen we de tekst gemakkelijk verwijderen.

Deel uw Windows Vista Experience Index-score

ShareYourScore.com is een site waar u uw beoordeling van de Windows Vista Experience Index kunt uploaden en delen met de wereld. Je kunt ook de topscores van anderen bekijken en zelfs gemiddelde scores voor een bepaald onderdeel bekijken. Deze site kan handig zijn voor het oplossen van problemen, aangezien u dat kunt:

Verplaats de openbare map in Windows Vista

De openbare map in Windows Vista wordt gebruikt om mappen en bestanden te delen met mensen op dezelfde computer of hetzelfde netwerk. De normale locatie voor de openbare map is C:UsersPublic, maar dit is niet per se de beste locatie ervoor, vooral als je niet genoeg ruimte hebt op je C:

Wis IE7-browsegeschiedenis vanaf de opdrachtregel

Als u batchbestanden wilt maken om het opschonen van uw computer te automatiseren, wilt u waarschijnlijk ten minste één van deze opdrachten in uw batchscript opnemen. U kunt elk van de functies in het dialoogvenster Browsegeschiedenis verwijderen van Internet Explorer 7 automatiseren.

Versnel Windows Vista Start Menu Zoeken door resultaten te beperken

Het zoekvak in het startmenu van Windows Vista is een van mijn favoriete functies in Vista, maar het zoeken kan behoorlijk traag zijn als je veel persoonlijke bestanden hebt, omdat het zoeken in het startmenu standaard ook zoekt naar bestanden, Windows-contacten, Windows Mail, Geschiedenis, en favorieten.

Verborgen BootScreen inschakelen in Windows Vista

Het opstartscherm van Windows Vista is zinloos, maar Microsoft besloot een visueel aantrekkelijker opstartscherm te verbergen dat eenvoudig en met weinig moeite kan worden ingeschakeld. Ik weet niet zeker waarom ze het opstartscherm niet beter hebben gemaakt.

Mac OSX Expose Clone voor Windows Vista

Expose is een applicatie op Mac OSX die alle geopende vensters met een druk op een toets betegelt, zodat je er snel tussen kunt kiezen. Nu is er eindelijk een Mac OSX Expose-kloontoepassing voor Windows Vista die geweldig werkt! Niet alleen dat, maar het is open source, dus je kunt het verbeteren als je wilt