Documenten opslaan, bewerken en delen met Microsoft Web Apps

Een van de meer opwindende functies die beschikbaar zijn met de nieuwe Office 2010-release van Microsoft, is de mogelijkheid om documenten te delen en te bewerken met hun Office Web Apps-service. Vandaag bekijken we hoe het werkt met Office 2010.

Een tijdje geleden hebben we een overzicht gegeven van de Office Live Web Apps-functie en wat je kunt verwachten. Hier gaan we de functies van Office 2010 nader bekijken en wat u kunt bereiken met de nieuwe service.

Microsoft Live Web Apps gebruiken met Office 2010In dit voorbeeld kijken we naar het delen van MS Office-documenten en deze ook voorbereiden voor online samenwerking. Voordat u een document deelt, kunt u op het tabblad Bestand klikken dat ze Backstage-weergave noemen. Het bevat de functie Voorbereiden voor delen waarmee u het document kunt inspecteren, Toegankelijkheid kunt controleren en compatibiliteit kunt controleren.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 1

Bepaal in de Document Inspector welk type inhoud u wilt analyseren.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 2

Het geeft u de resultaten en u kunt klikken om verschillende aspecten van het document te verwijderen.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 3

Opslaan in SkyDrive

Klik op het tabblad Delen aan de linkerkant, waar u opties hebt om het document op uw SkyDrive, SharePoint te delen, op uw blog te publiceren of als e-mail te verzenden.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 4

Wanneer je het deelt met je SkyDrive, wordt je gevraagd om in te loggen op je Live-account.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 5

Na het inloggen kunt u selecteren in welke map op uw SkyDrive u het document wilt opslaan.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 6

Het duurt even voordat de verbinding tot stand is gebracht, Explorer opent met de bestanden die je in de SkyDrive-map hebt en je kunt het opslaan zoals je normaal zou doen op je lokale computer.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 7

Terwijl het document wordt opgeslagen, ziet u onderaan het document een voortgangsbalk die aangeeft dat het wordt geüpload naar de server.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 8

Office 2010 heeft een functie genaamd Upload Center waarmee u kunt bijhouden welke documenten u uploadt. Van hieruit kunt u de documenten beheren die u uploadt naar de servers.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 9

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 10

Als de MS-servers om de een of andere reden onbereikbaar zijn, wordt het document weergegeven als een in behandeling zijnde upload in de Backstage-sectie en kunt u proberen het opnieuw te uploaden of de wijzigingen annuleren.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 11

Documenten online openen en bewerken

Om de geüploade documenten van internet te openen en te bewerken, moet u inloggen op uw Windows Live-account en naar SkyDrive gaan en het document selecteren waaraan u wilt werken.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 12

In het volgende scherm kunnen uzelf en andere medewerkers opmerkingen over het document achterlaten.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 13

Als u een document met anderen wilt delen, moet u ervoor zorgen dat ze toestemming hebben voor de map waarin de documenten zijn opgeslagen, en hen vervolgens de webadreslink sturen.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 14

De Web Apps-service heeft momenteel beperkte functionaliteit in vergelijking met de desktop-app, maar biedt wel basisbewerkingen en is een goede manier om uw documenten te delen en eraan samen te werken.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 15

Met de PowerPoint Web App kunt u snel bewerkingen uitvoeren en nieuwe basispresentaties maken. Er is geen opslagoptie omdat bewerkingen van een presentatie automatisch worden opgeslagen.

Met PowerPoint-presentaties kunt u een diavoorstelling starten. Dit is handig als u een presentatie in alleen-lezen modus wilt delen met anderen op internet.

Momenteel kun je alleen Word Web Apps lezen, afdrukken of openen... er is geen mogelijkheid om ze online te bewerken, maar volgens Microsoft komt die optie eraan.

opslaan-bewerken-en-delen-documenten-met-microsoft-web-apps foto 18

Conclusie

Office Web Apps bevindt zich nog in de technische preview en Office 2010 is in bètatestfase, maar beide zijn voor iedereen beschikbaar en misschien wilt u nu aan de slag. Er zijn verschillende manieren om documenten online te delen en te openen via Web Apps en ook met SharePoint, wat geweldig is voor bedrijven. Een ander cool ding over Web Apps is dat ze werken met andere browsers dan Internet Explorer. Volgens de site ondersteunt het officieel Internet Explorer 7 & 8, Firefox 3.5 en Safari 4 op Mac, hoewel ik het redelijk goed heb kunnen laten werken in Google Chrome. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om documenten online of vanaf een mobiel apparaat op te slaan, te bewerken en te delen, dan zijn Web Apps een opwindende nieuwe functie die u nu kunt gaan gebruiken.

Microsoft Office-webapps

Meer verhalen

Tekstopmaak in Firefox op de gemakkelijke manier verwijderen

Ben je het zat om vanuit Firefox tekst in Kladblok te moeten plakken om de opmaak te verwijderen voordat je het ergens anders kunt gebruiken? Zie hoe eenvoudig het is om alle opmaak te verwijderen met de extensie Tekst zonder opmaak kopiëren.

Verwijder ongeschikte reacties van YouTube

Moe van al het afval en de godslastering in de reacties op YouTube? Nu kun je dingen opruimen met de YouTube Comment Snob-extensie voor Firefox.

Wat is mDNSResponder.exe / Bonjour en hoe kan ik het verwijderen of verwijderen?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u hebt gemerkt dat het mDNSResponder.exe-proces wordt uitgevoerd in Taakbeheer, u zich niet herinnert dat u het hebt geïnstalleerd en dat het niet wordt weergegeven in Programma's toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm. Dus wat is het en hoe komen we er vanaf?

Snelle aanpassingen aan de gebruikersinterface van Firefox

Bent u op zoek naar een manier om uw herlaad- en stopknoppen te combineren of wilt u misschien de nieuwe tabbladknop op de tabbladbalk wijzigen? Dan wil je misschien eens kijken naar deze twee snelle en gemakkelijke UI-tweaks voor je Firefox-browser.

Week in Geek: de vele links en dergelijke edities

Deze week hebben we wat software weggegeven, een heleboel nieuwe dingen geleerd en zelfs wat Friday Fun gehad. Dus nu is het tijd voor onze wekelijkse afsluiting met veel links en dergelijke om van te genieten.

Directorylijsten afdrukken of exporteren naar MS Word & Excel

Het afdrukken van de inhoud in Windows-mappen kan soms ingewikkeld en verwarrend zijn. Vandaag kijken we naar Directory List & Print, een gratis hulpprogramma waarmee u de klus op een zeer eenvoudige manier kunt volbrengen.

Krijg een zijbalk in Opera-stijl panelen in Firefox

Vind je de Panels Sidebar in Opera leuk en wil je dezelfde functionaliteit ook in Firefox? Dat kan nu met de All-in-One Sidebar-extensie.

Vrijdagpret: Kinetikz

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om je TPS-rapporten neer te leggen en een leuke flashgame op bedrijfstijd te spelen. Vandaag bekijken we Kinetikz, wat leuk, uitdagend en ontspannend tegelijk is.

Een draaitabel maken in Excel 2007

Als u een grote spreadsheet met tonnen gegevens heeft, is het een goed idee om een ​​draaitabel te maken om gegevens eenvoudig en gemakkelijker te analyseren. Vandaag bekijken we hoe u een eenvoudige draaitabel kunt maken om grote hoeveelheden gegevens beter te organiseren om specifieke gebieden te identificeren.

Beperk de toegang tot programma's met AppLocker in Windows 7

Als u een computer deelt en niet wilt dat andere gebruikers toegang krijgen tot bepaalde toepassingen, is er een nieuwe functie in Windows 7 waarmee u ze kunt blokkeren. Vandaag kijken we snel naar het beperken van de programma's die andere gebruikers kunnen openen met AppLocker.