Eerdere meldingspictogrammen opschonen in Windows Vista

Een zeer handige functie in Windows is de mogelijkheid om automatisch systeemvakpictogrammen te verbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Het probleem is dat Explorer na verloop van tijd een lijst in de cache opslaat van elk afzonderlijk pictogram dat het ooit heeft gezien, en uw lijst kan groeien tot honderden items waarvan Explorer weet.

Het andere probleem is dat Explorer deze items ergens in het geheugen bewaart, dus het veroorzaakt ook een opgeblazen gevoel, maar we kunnen deze lijst volledig opnieuw instellen met een beetje lastige registerbewerking en het recyclen van Explorer. Houd er rekening mee dat hierdoor alle instellingen die u voor de pictogrammen had ingesteld, worden verwijderd.

Om naar het dialoogvenster te gaan waar we het over hebben, klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Eigenschappen, kies vervolgens het tabblad Meldingsgebied en klik op de knop Aanpassen.opschonen-verleden-melding-pictogrammen-in-windows-vista foto 1

Kijk maar naar alle items in de lijst ... Ik heb niet eens een aantal van die applicaties meer geïnstalleerd.

Open regedit.exe via het zoekvak van het startmenu en blader vervolgens omlaag naar deze registersleutel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareClassesLocal SettingsSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionTrayNotify

Nu ziet u twee vermeldingen in de lijst: IconStreams en PastIconsStream. Selecteer ze allebei en verwijder ze. (Misschien wilt u een back-up maken met de exportfunctie voordat u dit doet)

Nu moeten we Explorer.exe recyclen door Taakbeheer te openen (u kunt Ctrl+Shift+Esc gebruiken), explorer.exe in de lijst te selecteren en Proces beëindigen te kiezen.

opschonen-voorgaande-melding-pictogrammen-in-windows-vista foto 3

Ga nu naar het menu Bestand, kies Nieuwe taak en typ verkenner in het geopende vak. Druk op enter en de verkenner zou zichzelf opnieuw moeten opstarten.

Nu zou uw dialoogvenster Meldingspictogrammen aanpassen een zeer schone lijst met items moeten tonen, maar houd er rekening mee dat alle instellingen die u had, worden teruggezet naar de standaardinstellingen.

opschonen-verleden-melding-pictogrammen-in-windows-vista foto 5

Houd er rekening mee dat sommige pictogrammen volledig kunnen verdwijnen totdat u uw computer opnieuw opstart. Als de Volume/Power/Network-pictogrammen niet kunnen worden geselecteerd in het dialoogvenster met eigenschappen van de taakbalk, moet u deze kunnen sluiten en opnieuw openen en ze zullen weer werken, maar u moet ze mogelijk opnieuw selecteren.

Meer verhalen

Verander het online winkelvenster Media Player

Je hoeft geen genoegen te nemen met MTV's Urge-muziekwinkel als je Windows Media Player 11 gebruikt. In feite heb je verschillende winkels waaruit je kunt kiezen. De lijst met winkels omvat Napster, emusic, puretracks en anderen. U kunt ook video-downloadwinkels gebruiken, zoals MovieLink.

Eenvoudig een e-mailbericht opnieuw verzenden in Outlook 2007

Vaak proberen mensen op de werkplek creatieve manieren om onwetendheid over belangrijke zaken te claimen ... Excuses zoals ik heb je e-mail niet gekregen, komt in je op. In Outlook 2007 kunt u het betreffende bericht eenvoudig opnieuw versturen.

Groen computergebruik: overschakelen naar lcd-flatscreenmonitoren

Ik weet niets over u, maar wanneer ik een CRT-monitor meer moet gebruiken, krimp ik gewoon ineen. Ja, er zijn nog steeds CRT-monitoren van hoge kwaliteit, maar het zijn zulke dinosaurussen. CRT's zijn zo enorm, onhandig en in de weg. Ik ben een grote fan van het besparen van ruimte in mijn computerwerkgebied en flatscreens

Verwijder verkeerde AutoComplete-vermeldingen in Windows Vista Mail

Als u het verkeerde adres in de Windows Vista Mail-client hebt ingevoerd, kunt u problemen ondervinden bij het verwijderen van de verkeerde autocomplete-vermeldingen in de lijst. Er zijn een aantal dingen die u kunt proberen om de vermeldingen in de lijst te verwijderen.

How-To Geek Bounty: $ 103,24 (betaald!) voor Active Desktop voor Vista

Update: deze premie is geclaimd.

Taakbeheer vervangen door Process Explorer in Vista

Als je niet bekend bent met het hulpprogramma Sysinternals Process Explorer, moet je het echt eens proberen ... het geeft je zoveel meer informatie dan de standaard taakbeheerder, inclusief een boomstructuur van alle processen, zodat je kunt zien welke processen andere processen hebben gestart. Je kunt er vrij veel naar kijken

Het eerste dat u in Access 2007 uitschakelt

Ik ben net begonnen te spelen met Access 2007 en tot nu toe zijn mijn gedachten onverschillig. Ik weet niet zeker hoe goed het lint gaat spelen. Ik werk veel in Access Databases met mijn werk en ik ben redelijk comfortabel met de manier waarop de dingen zijn geweest. Ik ben gewend geraakt aan het lint in Word,

Veilig inloggen gebruiken in Firefox

Als u Firefox toestaat uw wachtwoorden op te slaan, maakt u zich mogelijk zorgen over de recente beveiligingslekken in de wachtwoordbeheerder. De oplossing voor deze problemen is om de Secure Login-extensie te gebruiken om te voorkomen dat Firefox automatisch wachtwoordvelden invult, maar u tegelijkertijd de

Het How-To Geek Bounty-programma

Update: Het Bounty-programma heeft een nieuwe startpagina.

Lokale beveiligingsverificatieserver

Vandaag had een lezer een zeer goede vraag over lsass.exe is het Microsoft-beveiligingsbeheerproces voor domeintoegang en lokaal beveiligingsbeleid. Simpel gezegd beheert het wie zich aanmeldt op uw pc en/of server. Er zijn een paar virussen die dit proces nabootsen. Het Sasser-virus was een van de meer