De opkomst van elektrische auto's zal het tankstation doden

de-opkomst-van-elektrische-auto's-zal-het-tankstation-doden foto 1 joel-t via Getty Images

Benzinestations zijn een reddingslijn. Ze geven niet alleen brandstof aan onze auto's, maar ook aan ons -- of het nu met lauwe koffie is tijdens het woon-werkverkeer of het zoute-zoete buffet tijdens roadtrips. Ze zijn een gloeiende oase als de benzinetank leeg is en onze blazen vol zijn. Het zal nog lang duren voordat het handige tankstation verdwijnt, maar de dagen zijn geteld - want elektrische auto's gaan alles veranderen.

Een van de grootste klachten die je hoort over elektrische voertuigen is dat je ze niet op dezelfde manier kunt tanken als een benzineauto. Dat is nu waar en zal voor een tijdje zo zijn. Snel opladen met gelijkstroom en Tesla's Superchargers verminderen de tijd die nodig is om op te laden, maar de ervaring is lang niet zo snel als het vullen van uw auto met benzine.Het feit blijft echter dat je, behalve dat je een plek hebt om te plassen en wat Cool Ranch Doritos op te halen, als je eenmaal elektrisch gaat rijden, je geen benzinestation op de hoek nodig hebt om je toekomstige auto op te laden, want je gaat worden het overal 'bijtanken'.

Voor velen zal hun huis de belangrijkste bron van auto-oplading zijn. Zelfs het langzame straaltje van een standaard 120-volt stopcontact zal meer dan 12 uur aan de batterij van de Chevy Bolt toevoegen. Het is duidelijk dat het sneller is om het 240-volt stopcontact te gebruiken (waar je normaal een droger op aansluit). Voor mensen die hun opladen thuis echt willen maximaliseren, bieden bedrijven zoals Charge Point Level 2-stations aan vanaf $ 450 voor thuis, terwijl Tesla zijn eigen persoonlijke wandladers heeft vanaf $ 500.

de-opkomst-van-elektrische-auto's-zal-het-tankstation-doden foto 2

Dat lijkt misschien prijzig, maar als je elke dag pendelt en je huidige auto niet het beste benzineverbruik haalt (zeg, minder dan 40 mpg), zou je tijdens het eerste jaar van EV-bezit een voorsprong kunnen hebben volgens een handig gas vs. elektrische rekenmachine aangeboden door GM.

Dus, in de toekomst, of je nu upgradet naar een mooie wandoplader of gewoon je auto aansluit op hetzelfde stopcontact dat je telefoon opgeladen houdt, vrijwel wanneer je auto je niet door de stad sleept (en net als je telefoon) het zal opladen. Tenminste, als je een garage of carport hebt of een hele mooie appartementbeheerder. De paradox van elektrische auto's is dat ze geweldig zijn om door de stad te rijden, maar veel stadsbewoners hebben geen aangewezen parkeerplaats. Dat is waar werkplekken binnenkomen.

Steeds meer werkgevers bieden als extraatje laadpalen aan voor hun personeel. 'Het is heel interessant dat je voor de prijs van het verstrekken van gratis koffie aan je werknemer ook het opladen van elektrische voertuigen kunt aanbieden', zegt Simon Lonsdale, vice-president bedrijfsontwikkeling van Charge Point, tegen Engadget. Het is een trend die zich ook zou kunnen voortzetten als werkplekken de voordelen voor EV-bezitters opwegen tegen de extra kosten van hun energierekening.

Lonsdale merkte wel op dat opladen op het werk een essentieel onderdeel van een vergoedingspakket wordt en een goede manier om EV's bekend te maken. 'We zien werkplekken als een geweldige manier om consumenten voor te lichten over elektrische voertuigen en de voordelen ervan.' zei Lonsdale. 'We hebben gezien dat [EV-opladen op het werk] in de top drie van voordelen staat die bedrijven nu zien, omdat ze hun werknemers onderzoeken wat de voordelen zijn die ze leuk vinden. Het is echt verrassend.'

de-opkomst-van-elektrische-auto's-zal-het-tankstation-doden foto 3

Net als thuis is het logisch om een ​​voertuig op te laden terwijl het acht uur in een garage staat. Bovendien zou het ook onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen verminderen. Charge Point heeft in samenwerking met het Noord-Californische nutsbedrijf PG&E een proefprogramma gelanceerd om het opladen van voertuigen te optimaliseren zodat het samenvalt met wanneer het nutsbedrijf stroom uit hernieuwbare bronnen zoals zonne- en windenergie kan inzetten.

Charge Point merkt op dat ongeveer 80 procent van het opladen van thuis of op het werk komt. Maar er zullen tijden zijn (d.w.z. het weekend) dat chauffeurs geen toegang hebben tot de zoete, zoete vrije elektronen van hun werkgever. Dat is waar parkeerplaatsen voor winkels binnenkomen. Plaatsen zoals Target bieden al gratis opladen voor klanten. Voor retailers is dit wat in de branche bekend staat als een win-winsituatie.

Klanten kunnen tijdens het winkelen hun voertuigen opwaarderen, en de verleiding van gratis opladen zorgt ervoor dat mensen binnenkomen - en in sommige gevallen zorgt ervoor dat ze blijven hangen omdat ze zoveel mogelijk gratis batterijvermogen willen krijgen (en dus ironisch genoeg eindigen meer geld uitgeven in de winkel).

Tesla heeft wereldwijd 5.000 Superchargers en 9.000 bestemmingsladers in winkels, restaurants en resorts. Charge Point heeft 35.000 laders bij 7.000 bedrijven over de hele wereld. In de nabije toekomst is het niet moeilijk om rijen en rijen opladers voor te stellen in winkelcentra, restaurants en zelfs in nationale parken. Maar er is één scenario waarin het tankstation nog steeds de boventoon voert: roadtrips.

de-opkomst-van-elektrische-auto's-zal-het-tankstation-doden foto 4

Hoewel Tesla en Charge Point een enorme opmars hebben gemaakt door laadstations langs belangrijke routes te krijgen, is het nog steeds niet mogelijk om snel te tanken en weer op weg te gaan. In plaats daarvan zul je moeten wachten. Dat betekent dat je echt in die fastfood-tent of dat restaurant gaat zitten om je eten op te eten.

Naarmate er meer EV's op de weg komen, verandert het landschap van parkeerplaatsen en het aantal tankstations. Maar het gaat zeker niet van de ene op de andere dag of in de komende jaren gebeuren. Auto's op gas zullen tientallen jaren worden verkocht en de auto's die al op de weg zijn, zullen niet snel verdwijnen.

Maar er kan in de verre toekomst een moment komen waarop je aan je kleinkinderen uitlegt hoe je je auto moest tanken -- dat was niet zelfrijdend -- op een speciale plek in de stad. Misschien giechelen ze als ze denken aan de belachelijkheid om een ​​vloeistof in een auto te stoppen. Maar als je ze vertelt over de selectie beef jerky bij dit 'tankstation', worden hun ogen groot, wat zal worden gevolgd door complete walging als je de smerigste badkamer beschrijft die je ooit bent tegengekomen.

Aanbevolen verhalen

Zeewier kan de sleutel zijn tot duurzame batterijen voor elektrische auto's

Een element van zeewier kan leiden tot betere, goedkopere batterijen in je elektrische auto of telefoon.

'Vampyr' gaat meer over wie je vermoordt dan hoe je het doet

Je vampierkrachten maken het mogelijk om gemakkelijk te doden in 1918 in Londen, maar in Vampyr zullen de personages van de game het merken wanneer iemand vermist wordt.

'Project Cars 2' tilt gesimuleerd rijden naar een heel nieuw niveau

Slightly Mad Studios verhoogt het realisme in 'Project Cars 2'.

De nieuwe chips van Qualcomm zullen leiden tot meer slimme luidsprekers

Verwacht dankzij Qualcomm veel meer Echo-achtige luidsprekers te zien.