Openbare toegang - Hoe start ik een blog? - Een gemakkelijk te volgen gidsAls u overweegt een blog te starten, hoeft u niet verder te zoeken dan de informatie die u hier vindt. Degenen onder ons die het op de harde manier hebben geleerd bij het opstarten, zullen waardevol advies geven aan degenen die van plan zijn een blog te starten en er het beste van te maken. Iedereen zou willen dat ze een paar aspecten hadden geweten toen ze begonnen. U heeft echter het geluk om van de besten te leren en de fouten te vermijden die u veel tijd en geld zouden hebben gekost. Gelukkig is het opzetten van een blog eenvoudig en zijn de stappen hetzelfde, of je nu onder andere leert hoe je een blog start, hoe je een modeblog, foodblog, lifestyleblog of zakelijke blog maakt. Hier zijn een paar dingen die u moet weten voordat u een blog maakt en bouwt. Maak optimaal gebruik van de tips die hier worden beschreven voor het allerbeste resultaat.

1. Bepaal welk blogplatform je gaat gebruiken

WordPress is het beste platform om je eigen blog te starten, omdat het zowel gratis als gebruiksvriendelijk is. Hoewel het in 2003 begon als een manier om blogs op te zetten, is het uitgegroeid tot de thuisbasis van de meeste websites met meer dan 60 miljoen websites die WordPress gebruiken. Het heeft veel flexibiliteit en wordt vertrouwd door veel toporganisaties. In tegenstelling tot andere platforms, kunt u het platform naar wens aanpassen in de instellingensecties. Andere twee populaire gratis blogplatforms zijn Blogger en Tumblr - omdat ze ook gemakkelijk te gebruiken zijn als het gaat om het opzetten en beheren van je eigen blogs.

2. Geef je blog een naam

De eerste stap is om een ​​domein voor je blog aan te maken. Zorg ervoor dat de domeinnaam betrekking heeft op het onderwerp dat u gaat schrijven voor een gunstige positie in de zoekresultaten van zoekmachines. Maak het ook kort en gemakkelijk te onthouden. Zoek een hostingservice die zowel betaalbaar als nuttig is voor uw behoeften. Hoewel je de naam misschien gewoon kunt wijzigen, moet je er later de tijd voor nemen en een naam maken die je fans en potentiële fans gemakkelijk zullen onthouden en associëren met je service. Vermijd complexe namen, omdat ze alleen maar dienen om de positie in de zoekresultaten van zoekmachines te verlagen.

3. Reserveer/koop uw domeinnaam

Een van de beste platforms voor bloggen zijn WordPress en GoDaddy, die beide zeer handige tools bieden tegen ongelooflijke prijzen. Hiermee kunt u uw domeinnaam volledig in eigendom hebben in plaats van er simpelweg een subdomein van een andere site van te maken. Door volledige controle te krijgen over de inhoud die u op de site plaatst, kunt u uw fanbase behouden. Ze komen ook tegen zeer redelijke prijzen, zodat u het meeste uit hun diensten kunt halen zonder de bank te verslaan. Houd er rekening mee dat de services die u wilt, de prijzen bepalen die u betaalt, maar de meeste zijn zeer betaalbare en betrouwbare platforms.

4. Bepaal wat u met uw blogontwerp wilt doen

Het ontwerpen van een blog is erg belangrijk, vooral als het gaat om het vinden van het thema dat past bij de inhoud die u van plan bent online te gaan. Het goede nieuws is dat er veel tools zijn die je helpen het thema te kiezen dat je nodig hebt en het zelfs toe te passen. U hoeft geen expert te zijn in webdesign om het juiste thema voor uw website te hebben. De thema's voor de meeste websites zijn zelfs gratis. Je moet alleen weten hoe je het goed aanpakt om de juiste te kiezen. De hint is dat het thema een naam zal hebben waarmee je de juiste keuze kunt maken.

5. Schrijf, schrijf, SCHRIJF!

Als je geen passie en drive voor je blog hebt, kun je beter iets anders gaan doen. Het internet staat vol met informatie en stukjes over hetzelfde onderwerp waar je over gaat schrijven. Om uw blog op te laten vallen, moet u op de best mogelijke manier contact maken met het publiek. Vermijd schrijven in een ontspannen moment. Laat de wereld weten dat jij de go-to-man bent voor informatie over een bepaald onderwerp. Zorg ervoor dat het je passie is en niet alleen probeert andere mensen te kopiëren. Zorg voor goede inhoud op de OVER, CONTACT en de inhoudspagina's.

6. Sociale media

Je kunt de kracht van sociale media benutten door accounts te hebben waarmee je fans, volgers en vrienden kunt krijgen met wie je interesses kunt delen en waarmee je naar je website kunt verwijzen voor meer inhoud. U moet echt geweldige inhoud hebben om hun aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat ze bereid zijn om op uw links te klikken en verdere inhoud ervan te lezen. Zorg ervoor dat je content en accounts hebt op de belangrijkste sociale-mediasites om je bereik zo ver mogelijk te verspreiden. Met moderne gadgets die eenvoudigweg de links op hetzelfde tabblad en dezelfde app openen als de sociale-mediapagina, hoeft u zich geen zorgen te maken dat gebruikers lastig zijn over het wisselen van apps of browsertabbladen.

7. Maak een RSS-feed

Als je de mogelijkheid hebt om je te abonneren op je inhoud, kom je op betere plaatsen bij zowel je fans als recensenten. Je kunt Feedburner gebruiken om je fans toe te staan ​​zich te abonneren op je inhoud om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws dat je op je blog deelt.

8. Promoot

Hoe goed uw inhoud ook is, u moet uw inhoud op zoveel mogelijk platforms promoten. Focus op de inhoud in plaats van mensen simpelweg redenen te geven om te klikken. Je zult waarschijnlijk één keer een fan vinden en je moet elke keer je belofte waarmaken. Ze zullen hun eigen reden hebben om een ​​tweede keer terug te komen in plaats van een tweede keer overtuigd te moeten worden. Zorg ervoor dat de blog er niet goedkoop uitziet of wanhopig op zoek is naar bezoeken. Je moet voor jezelf waarde creëren.

Meer verhalen

Openbare toegang - VR-cameragadgets voor RICOH THETA Create Outdoor Experiences

Een VR-hacker van Harvard brengt mooie herfstbladeren naar je bureau. Hij gebruikt daarvoor webgebaseerde VR en een 360-camera die in een bos is geplant. Koen Hufkens ontvangt...Openbare toegang - 10 mobiele applicaties voor kleine bedrijven

Smartphones hebben voor veel opschudding gezorgd in de digitale wereld. Er gaat geen dag voorbij dat we een nieuwe manier ontdekken om het potentieel van deze kleine apparaten te maximaliseren...

Openbare toegang - Waarom Pet Care de 'killer-app' voor IoT is

Internet of Things is een van de volgende grote dingen in technologie. Mensen zijn enthousiast over IoT op grote schaal omdat het kan helpen de ideale toekomst tot stand te brengen zoals die werd uitgebeeld...

Openbare toegang - Het ministerie van eigenzinnige hardware heeft de Doogee T3 uitgebracht

Het ministerie van eigenzinnige hardware heeft eerder dit jaar een nieuwe telefoon uitgebracht: de Doogee T3. Deze telefoon onderscheidt zich van de meeste andere huidige smartphones doordat...

Openbare toegang - Introductie van het slimme netwerk om de energierekening voor huishoudens te verlagen

Naarmate consumenten zich meer bewust worden van hun impact op het milieu en proberen die impact te verminderen, zijn productontwerpers en fabrikanten goed geplaatst in...

Hydrocultuurtuinen kunnen een einde maken aan Arctische voedseltekorten

Je kunt overal verse groenten hebben waar je een verzendcontainer kunt plaatsen.

Obama lacht om Trump voor het verliezen van zijn Twitter-privileges

Technisch onjuist: in een toespraak in Florida grinnikt de president om een ​​bericht van de New York Times dat de Republikeinse kandidaat niet mag tweeten.

Openbare toegang - Hoe technologie te gebruiken om uw golfspel te verbeteren

Golf heeft een lange geschiedenis, die honderden jaren teruggaat tot het begin in het middeleeuwse Schotland. Deze hoeveelheid geschiedenis betekent dat het spel veel traditie heeft, maar...

Openbare toegang - Zult u Vine missen?

Veel Vine-gebruikers zijn boos over de recente aankondiging van Twitter dat ze Vine stopzetten. De video-app was een goede aanvulling op Twitter, waardoor gebruikers...

Verlies nooit meer een foto: de complete gids voor kogelvrije fotoback-ups

Er is niets zo kostbaar en onvervangbaar als uw persoonlijke foto's en met een beetje vooruitdenken en planning is er geen reden om ooit het hartzeer te voelen om zelfs maar één van hen te verliezen door diefstal, kapotte apparaten of een ramp.