Openbare toegang - internetcultuur: mensen moeten LEZEN en SCHRIJVEN

Ik denk dat ik niet de eerste ben die pleit dat dit gebeurt.

BBC sloeg hard toe met hun openingsverklaring:

Het opzettelijk verzinnen van nieuwsverhalen om voor de gek te houden of te entertainen is niets nieuws. Maar de komst van sociale media heeft ertoe geleid dat echte en fictieve verhalen nu op zo'n vergelijkbare manier worden gepresenteerd dat het soms moeilijk kan zijn om de twee van elkaar te onderscheiden.

Mensen geloven tegenwoordig gemakkelijk wat ze op internet zien. Door sociale media kunnen mensen gemakkelijk veel informatie online delen en openen.

Het echte probleem is: lezen we wat we op internet zien? Of geloven we selectief wat we willen geloven?

Het commentaargedeelte van Facebook is gevuld met verschillende soorten mensen. Toetsenbordstrijders hebben talloze samenzweringen gecreëerd, evenals memes. Deze memes trekken de aandacht van het publiek; het is grappig, maar tegelijkertijd nemen mensen het gemakkelijk als de waarheid aan.

Mensen moeten goed leren lezen, onderzoeken en schrijven. Ze moeten niet zomaar uit het niets verhalen maken, maar ze moeten rekening houden met de feiten en de betrokken partijen.

Hier zijn enkele referenties over hoe u kunt controleren of het artikel afkomstig is van een valse bron:  • De antivirale gids voor de ergste hoaxers en leugenaars op Facebook
  • Lijst met satirische websites - Wikipedia, de gratis encyclopedie
  • Een gids voor nepnieuwswebsites - About.com
  • Nepnieuws-kijklijst van hoax-websites, satire en clickbait

Er zijn echter gevallen waarin nepnieuwssites echt nieuws vermengen met nepnieuws om mensen voor de gek te houden door te geloven dat ze waarheidsgetrouw nieuws publiceren. Google is nu begonnen met het labelen van factcheck-artikelen in Google Nieuws als aanvulling op andere nieuwsartikelen.

We moeten verantwoordelijk zijn voor wat we online publiceren. Er zijn veel nepaccounts op Facebook en Twitter die proberen de geest te manipuleren van mensen die dit nieuws gemakkelijk geloven. Leer hoe u valse Facebook-accounts kunt identificeren! Het is vrij eenvoudig om er een te herkennen, maar het loont ook om deze mensen op Facebook te melden.

Als je een tandje bij wilt zetten, bouw dan een reputatie op. Wees een pleitbezorger voor de waarheid.

  • Ik blog regelmatig op verschillende blogs over webdesign en -ontwikkeling, maar Engadget is niet de beste plek voor die dingen. Ik draag ook bij op andere opiniesites, maar ik praat alleen over zaken die verband houden met hun website.
  • Wees een pleitbezorger van de waarheid. Zelfs als je de waarheid kent, verzet je niet tegen iemand die tegen je overtuigingen ingaat. Ken het verschil tussen een intelligent gesprek en doelloos geklets.
  • Help mensen opvoeden, maar dwing het hen niet door de strot. Dit geldt met name in sociale media wanneer politiek en religie in het geding zijn. Respecteer hun ideeën, maar help mensen op te leiden die om hulp vragen bij het begrijpen van dingen op internet.

Deel met ons uw tips over hoe mensen van het huidige internettijdperk het goede van het slechte kunnen onderscheiden!

Meer verhalen

Wat is er op tv: Verkiezing 2016, 'Hunger Games' 4K, 'Danger Mouse'

En hoe u de verkiezingsuitslag kunt bekijken zonder kabel.

De USS Zumwalt kan zijn eigen munitie van $ 800.000 per ronde niet betalen

Misschien gebruiken ze in plaats daarvan railguns.

Tim Cook heeft het Playbook opgesteld voor Apple's Next Big Thing

Apple heeft een nieuw platform nodig. En Apple-CEO Tim Cook weet het.

Openbare toegang - VR-cameragadgets voor RICOH THETA Create Outdoor Experiences

Een VR-hacker van Harvard brengt mooie herfstbladeren naar je bureau. Hij gebruikt daarvoor webgebaseerde VR en een 360-camera die in een bos is geplant. Koen Hufkens ontvangt...

Openbare toegang - 10 mobiele applicaties voor kleine bedrijven

Smartphones hebben voor veel opschudding gezorgd in de digitale wereld. Er gaat geen dag voorbij dat we een nieuwe manier ontdekken om het potentieel van deze kleine apparaten te maximaliseren...

Openbare toegang - Waarom Pet Care de 'killer-app' voor IoT is

Internet of Things is een van de volgende grote dingen in technologie. Mensen zijn enthousiast over IoT op grote schaal omdat het kan helpen de ideale toekomst tot stand te brengen zoals die werd uitgebeeld...

Openbare toegang - Het ministerie van eigenzinnige hardware heeft de Doogee T3 uitgebracht

Het ministerie van eigenzinnige hardware heeft eerder dit jaar een nieuwe telefoon uitgebracht: de Doogee T3. Deze telefoon onderscheidt zich van de meeste andere huidige smartphones doordat...

Openbare toegang - Introductie van het slimme netwerk om de energierekening voor huishoudens te verlagen

Naarmate consumenten zich meer bewust worden van hun impact op het milieu en proberen die impact te verminderen, zijn productontwerpers en fabrikanten goed geplaatst in...

Hydrocultuurtuinen kunnen een einde maken aan Arctische voedseltekorten

Je kunt overal verse groenten hebben waar je een verzendcontainer kunt plaatsen.

Obama lacht om Trump voor het verliezen van zijn Twitter-privileges

Technisch onjuist: in een toespraak in Florida grinnikt de president om een ​​bericht van de New York Times dat de Republikeinse kandidaat niet mag tweeten.