Openbaar vervoer hoeft niet verwarrend te zijn: gebruik gewoon deze apps

openbaar vervoer-doet-en-8217;t-moet-verwarrend-zijn-gewoon-deze-apps-gebruiken foto 1

Het openbaar vervoer is intimiderend. Het uitwerken van de schema's, stops en de rest kan een grote klus zijn, vooral als je nieuw bent in een stad of slechts een week op bezoek bent. Maar een ritje maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste apps kun je in één oogopslag routebeschrijvingen opzoeken, verbindingen berekenen en weten wanneer de volgende bus komt.

Als het gaat om het vangen van een rit, waar dan ook, is Google Maps de eerste app die u nodig hebt. Het heeft niet veel OV-specifieke functies, maar het is verreweg de meest universele app die er is op het gebied van OV-gegevens, zoals deze enorme lijst met ondersteunde steden schetst.Naar mijn mening is Google Maps echter niet genoeg. Als je bij een bus- of treinhalte staat, wil je weten wanneer de volgende bus komt, en Google Maps biedt dat niet in één oogopslag. Daarom raad ik je aan om speciaal voor aankomsttijden een applicatie te downloaden. Hiervoor zijn drie hoofdapps:

  • Transit-app, die in deze steden werkt.
  • Moovit, die in deze steden werkt.
  • Citymapper, die in deze steden werkt.

Deze apps zijn in veel opzichten verschillend, maar hebben allemaal dezelfde basisfunctie: locatiebewuste, in één oogopslag schema's. Ik gebruik persoonlijk de Transit-app, maar noem ze hier alle drie zodat lezers iets kunnen vinden dat in hun regio werkt.

Met dat in gedachten zijn hier enkele handige dingen die u kunt doen met de transit-apps die tot uw beschikking staan.

Routebeschrijving, compleet met verbindingen

Als u ergens met het openbaar vervoer wilt komen, is Google Maps de eenvoudigste manier om te beginnen. Typ eenvoudig waar u heen wilt en indien nodig uw vertrekpunt, en kies vervolgens de OV-optie:

openbaar vervoer-doesn-en-8217;t-moet-verwarrend-zijn-gewoon-deze-apps-gebruiken foto 2

U krijgt een aantal opties te zien, zoals hierboven weergegeven, en kunt optioneel een vertrek- en/of aankomsttijd kiezen. Dit is essentieel om reizen van tevoren te plannen.

openbaar vervoer-doesn-en-8217;t-moet-verwarren-gewoon-deze-apps-gebruiken foto 3

Stel alles in en u wordt verteld waar u heen moet, wanneer, en u kunt zelfs realtime instructies krijgen. Hiermee voel je je nooit verloren.

openbaar vervoer-doesn-en-8217;t-moet-verwarren-gewoon-deze-apps-gebruiken foto 4

Als u wilt dat uw telefoon uw hand vasthoudt wanneer u voor het eerst met het openbaar vervoer reist, is dat zo eenvoudig. Maar er is één potentieel stressvol ding om je zorgen over te maken: late bussen.

Weet altijd wanneer de volgende bus komt

Google heeft je verteld waar de bushalte is en je hebt hem gevonden, maar de bus is er nog niet. Moet je in paniek raken?

Geen paniek. Open de app die je hebt geïnstalleerd om de aankomsttijden in één oogopslag te zien.

Ik gebruik de Transit-app hier in Portland, dus ik zal dat hier schetsen. Deze applicatie detecteert je huidige locatie en laat je automatisch zien hoeveel minuten tot de volgende bus of trein voor alle lijnen bij jou in de buurt.

openbaar vervoer-doesn-en-8217;t-moet-verwarrend-zijn-gewoon-deze-apps-gebruiken foto 5

Als u kleine golven boven de aftelklok ziet, zoals hierboven te zien, wordt het aftellen in realtime bijgewerkt met behulp van gegevens van uw plaatselijke OV-bedrijf. Dit is een absolute uitkomst als een bus of trein te laat is, omdat je er snel achter komt dat je niet gek bent en/of iemand die de bus heeft gemist.

Houd er rekening mee dat de standaardlijst uw regel in de verkeerde richting kan zijn. Veeg gewoon om dat ongedaan te maken.

U kunt ook op een regel tikken om een ​​rij pictogrammen te zien.

openbaar vervoer-doesn-en-8217;t-moet-verwarren-gewoon-deze-apps-gebruiken foto 6

Van links geven deze kleine pictogrammen je:

  • De locatie van de halte en een kaart van de route.
  • Waarschuwingen en andere meldingen over de route.
  • De mogelijkheid om een ​​bepaalde route favoriet te maken. Favorieten verschijnen altijd bovenaan je lijst wanneer je de app opent, wat deze optie handig maakt als je regelmatig een paar routes rijdt.
  • Volledig schema voor de huidige route.

De functies samen maken het wachten op het vervoer een stuk minder stressvol.

Bonus: koop tickets met je telefoon

Met Google Maps voor een routebeschrijving en de Transit-app voor realtime dienstregelingen is het gebruik van het openbaar vervoer eenvoudig. En, afhankelijk van waar je woont, kan je telefoon nog handiger worden. Veel vervoersbedrijven bieden officiële apps aan waarmee je kaartjes op je telefoon kunt kopen, waardoor je een stuk sneller in de bus of trein stapt.

Helaas zal de officiële app hiervoor variëren, afhankelijk van uw specifieke regio of stad, en niet elk gebied biedt dit aan. Ik raad aan om de officiële website te raadplegen voor uw lokale vervoersautoriteit; ze zullen daar waarschijnlijk naar een dergelijke app linken, als deze bestaat.

Fotocredit: IQRemix

Meer verhalen

4 manieren om Android op uw pc te gebruiken en uw eigen dubbele besturingssysteem te maken

Intel is nu geïnteresseerd in het pushen van Dual OS-pc's - apparaten met zowel Windows 8 als Android erop. Maar u hoeft hiervoor geen nieuwe pc te kopen - u kunt Android-apps en zelfs het Android-besturingssysteem op uw huidige pc uitvoeren.

Moet u upgraden naar de professionele editie van Windows 10?

U krijgt echter Windows 10 - met de gratis upgrade-aanbieding of op een nieuwe pc - u krijgt waarschijnlijk Windows 10 Home. U kunt betalen om dat Windows 10 Home-systeem te upgraden naar Windows 10 Professional, maar zou u dat ook moeten doen?

Moet u een verwijderprogramma van derden gebruiken?

Als u net als de meeste Windows-gebruikers bent, verwijdert u waarschijnlijk programma's door hun de-installatieprogramma's te starten vanuit het Configuratiescherm Programma's toevoegen/verwijderen. Maar als je een nerd bent, is er een kans dat je hebt geploeterd met een de-installatieprogramma van derden.

Waarom je Rise of the Tomb Raider (en andere pc-games) niet in de Windows Store moet kopen

Microsoft concurreert met Steam. Voor $ 60 kun je Rise of the Tomb Raider krijgen via de Windows Store of Steam. Maar de versie van de game in de Windows Store is erger en het nieuwe app-platform van Microsoft is de schuldige. Het is nog niet klaar voor krachtige games.

Hoe u uw verloren Windows- of Office-productsleutels kunt terugvinden

Als u van plan bent Windows opnieuw te installeren maar uw productsleutel niet kunt vinden, heeft u geluk omdat deze is opgeslagen in het Windows-register. Het is gewoon niet gemakkelijk te vinden en het is onmogelijk om te lezen zonder enige hulp. Gelukkig zijn we hier om te helpen.

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren, op de gemakkelijke manier

Het upgradeproces van Windows 10 sleept oude bestanden, instellingen en programma's van uw vorige Windows-systeem naar uw nieuwe. Als je echter een volledig nieuw systeem wilt, heb je een paar opties.

6 Aankomende op Linux gebaseerde besturingssystemen voor smartphones die geen Android zijn

Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry 10 zijn niet de enige besturingssystemen voor smartphones die strijden om een ​​plekje in je zak. Er zijn andere besturingssystemen voor smartphones in ontwikkeling - en ze zijn allemaal op Linux gebaseerd.

Gebruik Portable VirtualBox om virtuele machines overal mee naartoe te nemen

Met draagbare applicaties kunt u schakelen tussen computers en uw applicaties en hun instellingen meenemen op een USB-stick. Met Portable VirtualBox kunt u draagbare besturingssystemen maken en deze op elke pc uitvoeren.

Waarom u een wachtwoordbeheerder moet gebruiken en hoe u aan de slag kunt gaan?

De meerderheid van de mensen gebruikt zeer zwakke wachtwoorden en hergebruikt deze op verschillende websites. Hoe moet je sterke, unieke wachtwoorden gebruiken op alle websites die je gebruikt? De oplossing is een wachtwoordmanager.

Een gasttoegangspunt inschakelen op uw draadloze netwerk

Je wifi delen met gasten is gewoon beleefd om te doen, maar dat betekent niet dat je ze wijd open toegang wilt geven tot je hele LAN. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw router instelt voor dubbele SSID's en een apart (en beveiligd) toegangspunt voor uw gasten maakt.