Open Zoho Documents & Spreadsheets eenvoudig in Firefox

Ben je een fan van Zoho's online services en wil je gemakkelijk toegang tot lokaal opgeslagen bestanden? Dan wilt u misschien eens kijken naar de Zoho Companion For Firefox-extensie.

Opmerking: Zoho Companion is ook beschikbaar voor Internet Explorer en Chrome (link hieronder).

Zoho Companion voor Firefox in actieNadat u de extensie hebt geïnstalleerd, hoeft u zich maar met één toegangspunt zorgen te maken ... een nieuw statusbalkpictogram. Klik er met de rechtermuisknop op om toegang te krijgen tot de extensie.

Opmerking: het pictogram wordt grijs weergegeven als u niet bent aangemeld bij uw Zoho-account.

open-zoho-documenten--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 1

Nadat u zich hebt aangemeld, bent u klaar om toegang te krijgen tot lokale bestanden (documenten, spreadsheets en presentaties) en ermee te werken in uw online account. Merk op dat er na het inloggen nu een nieuw menu-item (Lokaal bestand bewerken) beschikbaar is.

open-zoho-documenten--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 2

Voor ons eerste voorbeeld hebben we een Word-document geüpload om te bewerken.

open-zoho-documents--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 3

Gevolgd door een presentatiebestand.

open-zoho-documents--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 4

Indien nodig kunt u zich concentreren op het uploaden van bestanden om ze later ergens anders te openen (bijvoorbeeld thuis of op school).

open-zoho-documenten--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 5

Blader naar de locatie en selecteer alle bestanden die u wilt uploaden. Klik op openen om het uploaden te starten.

open-zoho-documenten--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 6

Het uploadvenster ziet er net zo uit als het downloadmanagervenster, behalve in omgekeerde volgorde.

open-zoho-documenten--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 7

Hier is het word-document dat we in de bovenstaande afbeelding hebben geüpload. Dit is zeker handig als u bent vergeten uw flashdrive mee te nemen.

Instellingen

De instellingen zijn gemakkelijk te doorlopen... selecteer gewoon de opties die het beste bij uw behoeften passen.

open-zoho-documenten--en-038;-spreadsheets-gemakkelijk-in-firefox foto 9

Conclusie

Als u graag Zoho gebruikt en aan documenten moet werken (of moet uploaden) vanaf uw huidige locatie, dan is de Zoho Companion For Firefox-extensie een leuke toevoeging aan uw browser.

Links

Download de Zoho Companion For Firefox-extensie (Mozilla-add-ons)

Download de Zoho Companion voor Firefox, Internet Explorer en Chrome (exe-bestand) *Downloadlink onderaan de pagina.

Meer verhalen

Vrijdagpret: vernietig het web

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om de bedrijfstijd te verknoeien. Vandaag bekijken we een unieke game-add-on voor Firefox genaamd Destroy the Web.

Blijf op schema in Chrome met DayHiker

Houd je je planning en taken bij in Google Agenda? Hier is een handige extensie voor Google Chrome waarmee u uw afspraken kunt bijhouden zonder dat u Google Agenda op een ander tabblad hoeft te openen.

Hoe u uw films in Boxee kunt beheren

Boxee is een gratis platformonafhankelijke HTPC-applicatie die media lokaal en via internet afspeelt. Vandaag bekijken we hoe u uw lokale filmcollectie in Boxee kunt beheren.

Integreer Google Wave met uw Windows-workflow

Heb je Google Wave al eens geprobeerd, maar vind je het moeilijk om bij te blijven? Hier leest u hoe u Google Wave kunt integreren met uw desktop en workflow met enkele gratis en eenvoudige apps.

Stop Office 2010 Upload Center-pictogram van weergave in de taakbalk

Een van de nieuwe functies in Office 2010 is de mogelijkheid om uw bestanden te uploaden naar Office Web Apps. Wanneer u dit doet, verschijnt een Upload Center-pictogram in de taakbalk en helpt u bij het beheren van documenten. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat deze wordt weergegeven.

Bekijk HTML-tags en webpagina gecombineerd in Firefox

Wilt u een eenvoudigere manier om de html-tags van een webpagina te zien zonder de broncode in een apart venster te bekijken? Nu kunt u de webpagina en tags gecombineerd in hetzelfde venster bekijken met behulp van de X-Ray-extensie voor Firefox.

Vraag de lezers: welke Google-services gebruikt u?

Bijna iedereen gebruikt elke dag ten minste één van de services van Google tijdens het browsen. Wat we deze week willen weten, is van welke Google-services jij gebruik maakt?

Snel filmbestanden kopiëren naar individueel benoemde mappen

Sommige HTPC-mediabeheertoepassingen vereisen dat filmbestanden in aparte mappen worden opgeslagen om informatie, zoals albumhoezen en andere metadata, correct op te slaan. Hier kijken we naar het kopiëren van filmbestanden naar afzonderlijke mappen.

Houd de gezondheid van uw harde schijf in de gaten met Acronis Drive Monitor

Maakt u zich zorgen dat de harde schijf van uw computer zonder enige waarschuwing zou kunnen overlijden? Hier leest u hoe u het in de gaten kunt houden en de eerste waarschuwingssignalen van mogelijke problemen kunt krijgen voordat u uw kritieke gegevens daadwerkelijk kwijtraakt.

Schakel het welkomstscherm uit in Portable Firefox (en andere draagbare apps)

Draagbare applicaties zijn cool omdat je ze vanaf je USB-stick op elke machine kunt uitvoeren. Wat niet cool is, zijn de vervelende opstartschermen die verschijnen bij het starten van de apps. Hier leest u hoe u de ergernis kunt uitschakelen.