De opdrachtprompt is verouderd: 2 vervangingen van de opdrachtprompt voor Windows

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 1

Het opdrachtpromptvenster dat bij Windows wordt geleverd, is verouderd. De opdrachtregel zelf is niet verouderd - de opdrachtprompt mist gewoon moderne functies zoals tabbladen, transparantie, ondersteuning voor andere shells, eenvoudige selectie van tekst en andere moderne Windows-functies.

Als je enige tijd met de opdrachtprompt doorbrengt, wil je een van deze twee open-source opdrachtpromptvervangingen bekijken die de originele opdrachtprompt verbeteren.ConEmu

ConEmu, ook bekend als ConEmu-Maximus5, is de nieuwste inzending in de strijd om de Windows-consoles. Het zit boordevol opties en is uiterst aanpasbaar.

Het standaardscherm toont een statusbalk boordevol informatie en een tabbalk. Je kunt ook transparantie inschakelen voor wat eye-candy.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 3

Als u liever geen echte transparantie gebruikt, kunt u een aangepaste achtergrondafbeelding (een soort achtergrond) voor uw console instellen. ConEmu heeft ook de mogelijkheid om te functioneren als een Quake-achtige console die vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden schuift wanneer geactiveerd.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 4

Vanuit het deelvenster Taken in de instellingen van ConEmu kunt u jump-list-items maken voor de taakbalk van Windows 7 of 8 waarmee u gemakkelijk veelgebruikte opdrachten en alternatieve shells, zoals PowerShell, kunt starten. U kunt ook enkele eenvoudige GUI-toepassingen insluiten in een ConEmu-tabblad. U kunt bijvoorbeeld een PuTTY SSH-console laten draaien op een ConEmu-tabblad. Gebruik gewoon het argument putty.exe -new_console.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 5

ConEmu toont indien mogelijk zelfs een voortgangsbalk op de taakbalk, zoals bij het gebruik van de opdracht chkdsk.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 6

Welke optie u ook zoekt, u vindt hem waarschijnlijk in de uitgebreide instellingen van ConEmu. U kunt bijvoorbeeld verschillende instellingen opgeven op basis van de toepassing die wordt uitgevoerd in het ConEmu-venster.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 7

ConEmu integreert ook met Far Manager, een op tekst gebaseerde bestandsbeheerder vergelijkbaar met Norton Commander. U kunt zelfs bestanden slepen en neerzetten in de bestandsbeheerder in tekstmodus.

Console2

Console2 is minder configureerbaar dan ConEmu, maar slaagt er nog steeds in om belangrijke functies in te pakken, zoals tabbladen en de mogelijkheid om op elk tabblad een andere shell uit te voeren. Met beide programma's zou u bijvoorbeeld een standaard opdrachtpromptshell, een verhoogde console en een PowerShell-console kunnen openen - allemaal tegelijkertijd in hetzelfde venster. U kunt eenvoudig nieuwe tabbladen van elk type maken vanuit het programma zelf zonder dat u door uw startmenu hoeft te graven.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 8

Houd er rekening mee dat deze functie niet standaard is geconfigureerd en dat u zelf andere vermeldingen, zoals PowerShell, moet toevoegen.

Het instellingenvenster van Console2 is veel minder uitgebreid dan dat van ConEmu, maar Console2 is nog steeds een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de opdrachtprompt.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 9

Net als bij ConEmu kunt u een aangepaste achtergrond instellen of echte venstertransparantie gebruiken. Elk type consoletabblad kan zijn eigen unieke achtergrondafbeelding hebben of u kunt gewoon uw bureaubladachtergrond gebruiken met een aangepaste tint. Tabbladen zelf kunnen worden hernoemd en anderszins worden aangepast.

de-opdrachtprompt-is-verouderd-2-opdrachtprompt-vervangingen-voor-windows foto 10


Deze applicaties verslaan beide de standaard opdrachtprompt. Als u de opdrachtregel op Windows gebruikt, kan de mogelijkheid om tabbladen, meerdere verschillende shells in hetzelfde venster en andere functies te hebben, uw productiviteit verbeteren. Deze applicaties zijn niet alleen eye-candy, hoewel ze ook eye-candy bieden.

Meer verhalen

Netwerkbeveiliging: Windows Firewall: de beste verdediging van uw systeem

Als u uw computer hebt aangesloten op een netwerk of rechtstreeks op uw internetverbinding, dan is een firewall een absolute noodzaak. In deze les bespreken we de Windows Firewall - een van de beste beveiligingsfuncties die beschikbaar zijn in Windows!

Geek Trivia: de vlag van welke natie bevat een knipoog naar de Verenigde Naties?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AVTest.org Resultaten voor maart – april 2014 nu beschikbaar

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van hoe goed de verschillende antivirusprogramma's het doen, of wil je gewoon zien hoe goed je favoriete programma het deed? Dan wil je zeker een kijkje nemen in de laatste batch testresultaten van AVTest.org. De resultaten voor het testen in maart en april zijn nu beschikbaar voor:

Netwerkbeveiliging: Windows Defender en een malwarevrij systeem

In deze tweede les gaan we het hebben over een van de meest verwarrende beveiligingsproducten die bij Windows worden geleverd: Windows Defender.

Een taakbalk aan het bureaublad toevoegen in Ubuntu 14.04

Als u vanuit Windows bent overgestapt op Ubuntu, kan het even duren voordat u gewend bent aan de nieuwe en andere interface. U kunt echter eenvoudig een bekende Windows-functie, de taakbalk, in Ubuntu opnemen om de overgang gemakkelijker te maken.

Hoe slagen NTP-servers erin om zo nauwkeurig te blijven?

Velen van ons hebben af ​​en toe problemen gehad met het behouden van nauwkeurige tijdinstellingen op onze computers en andere apparaten, maar een snelle synchronisatie met een NTP-server maakt alles weer goed. Maar als onze eigen apparaten aan nauwkeurigheid kunnen inboeten, hoe slagen NTP-servers er dan in om zo nauwkeurig te blijven?

Geek Trivia: Welke sport bevat niet langer het onderdeel waarnaar het letterlijk is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Netwerkbeveiliging: rampen voorkomen met gebruikersaccountbeheer

In deze tweede les in onze How-To Geek School over het beveiligen van de Windows-apparaten in uw netwerk, zullen we het hebben over Gebruikersaccountbeheer (UAC). Gebruikers komen deze functie elke keer tegen als ze desktopapplicaties in Windows moeten installeren, wanneer sommige applicaties beheerdersrechten nodig hebben in

Screenshot Tour: Ubuntu Touch 14.04 op een Nexus 7

Ubuntu 14.04 LTS zal volgens Canonical de basis vormen van de eerste commercieel verkrijgbare Ubuntu-tablets. We hebben Ubuntu Touch 14.04 op onze eigen hardware geïnstalleerd om te zien hoe die tablets eruit zullen zien.

Geek Trivia: het Bluetooth-communicatieprotocol is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!