Op hout gebaseerde plastic koffiekop is 100 procent recyclebaar

Zeer populaire producten die in verpakkingen voor eenmalig gebruik worden geleverd, vormen een groot probleem voor het afvalbeheer en het milieu. Wegwerpkoffiekopjes vallen vierkant in deze categorie. De meesten van ons genieten van het gemak van een vers gezette koffie uit ons favoriete koffiehuis, maar die plastic wegwerpbekers kunnen of kunnen meestal niet worden gerecycled.

Een groot probleem dat moet worden overwonnen bij het produceren van een gemakkelijk te recyclen koffiekopje is het omgaan met de hoge temperatuur van de vloeistof die het moet bevatten. Bioplastics vertonen typisch zeer slechte mechanische eigenschappen bij hoge temperaturen. Maar een Brits bedrijf wist een wereldprimeur te behalen door een bioplastic te maken dat zowel geschikt is voor warme koffie als 100 procent recyclebaar is.Het bedrijf in kwestie is Biome Bioplastics en de beker is mogelijk gemaakt dankzij eucalyptus, een geslacht van bloeiende bomen en struiken. Deze nieuwe beker bestaat uit drie delen. Het buitenoppervlak is van papier dat een bioplastische binnenstructuur bedekt. Het deksel is gemaakt van een andere vorm van bioplastic afkomstig van bomen.

Verwant

  • 'Alexa, bestel me een Starbucks Latte''Alexa, bestel me een Starbucks Latte'

Alles bij elkaar genomen zijn de materialen volledig recyclebaar als onderdeel van hout- of papierafval. Binnen drie maanden breekt elke beker af wanneer deze op een composthoop wordt geplaatst, wat betekent dat het geen vervuiling vormt als onderdeel van het storten. Volgens Sky News testen grote koffiehuisketens in het VK nu actief de kopjes om te zien hoe ze presteren. Als dit lukt, wordt hopelijk de milieuvriendelijke beker de nieuwe standaard in de hele industrie.

De missie van Biome is om onze afhankelijkheid van op olie gebaseerde polymeren voor het maken van plastic producten weg te nemen. Plastic is als materiaal onmisbaar, maar het hoeft niet per se slecht te zijn voor het milieu. Bioplastic gemaakt met behulp van plantaardig zetmeel en bijproducten van bomen zou het probleem kunnen oplossen. Er is zelfs een R&D-project waarbij Biome en wetenschappers van de Universiteit van York betrokken zijn, dat hoopt bioplastic met strokralen te maken.

Aanbevolen verhalen

De 100 beste Android-apps van 2017

Of je nu een gloednieuwe Pixel-telefoon hebt of een oudere tablet die je wilt opknappen, dit zijn de apps waarmee je het meeste uit je Android kunt halen.

5 manieren waarop koffie de productiviteit beïnvloedt

Ja, we houden allemaal van Java. Het zet ons 's ochtends op gang. En de middag. En de avond. Maar is het echt zo'n goed idee?

Eindelijk! Een plastic zak die veilig is om te eten

Ze worden biologisch afgebroken in 90 dagen, zijn veilig voor dieren om te eten en maken zelfs een behoorlijk goede thee.

'Final Fantasy XV' heeft me misleid om Cup Noodles te kopen

Je wint deze keer, overduidelijk voor de hand liggende productplaatsing.